Wat is Lemon Tek?

Wat is Lemon Tek? Dit artikel gaat in op de details van de Lemon Tek methode, hoe je je voelt, hoe lang het effect duurt en (natuurlijk) hoe je het bereid.

Is het je ooit opgevallen hoeveel medicijnen waarschuwingen hebben voor interacties met grapefruit? Hoewel de citrusvrucht deel uitmaakt van een gezond dieet met hoge kalium- en vitamine C-spiegels, kan het ook de werking van sommige medicijnen verstoren.

Deze interactie met medicijnen kan zorgwekkend zijn. Bijvoorbeeld als u een onregelmatige hartslag of hoge bloeddruk heeft. Grapefruits veranderen de manier waarop het lichaam het medicijn opneemt. Hierdoor kan de werking van het medicijn verschillen.

Wanneer farmaceutische bedrijven medicijnen maken, is de verwachting dat een deel ervan niet door het lichaam wordt opgenomen. Wat niet wordt gebruikt, wordt verdreven door de afvalverwijderingssystemen.

Als u veel grapefruitsap drinkt terwijl u statines of soortgelijke medicijnen gebruikt, blijft er te veel van het geneesmiddel in uw lichaam achter. Het blokkeert ook de werking van het CYP3A4-enzym, wat zorgt voor afbraak van slechte of voor het lichaam vreemde stoffen. Hierdoor kan het voorkomen dat het geneesmiddel langer dan in uw bloed blijft dan verwacht.

Lemon Tek heeft een vergelijkbaar resultaat op het lichaam, voor mensen die psilocybine-paddenstoelen gebruiken. Gebruikers van magische truffels worden namelijk wel eens misselijk door inname van Psilocybine. Het doel van Lemon Tek is om misselijkheid te verminderen. Door de andere bereidingsmethode kan het ook de intensiteit van de algehele ervaring verhogen.

Citroenen versterken de effecten van Psilocybine

Alle citrusvruchten bevatten zure verbindingen. De meest voorkomende zijn citroenzuur en appelzuur. Citroensap heeft een hoger niveau van citroenzuur in vergelijking met de meeste andere citrusvruchten. Daarom heeft het zo’n scherpe smaak.

Dat betekent dat de pH-waarde van de gemiddelde citroen ergens tussen de 2 en 2,6 ligt. Ter vergelijking: in de menselijke maag met zijn spijsverteringssappen ligt de pH-waarde ergens tussen 1,5 en 3,5.

Bij gebruik van de Lemon Tek-methode voor psilocybine-paddenstoelen, werkt het citroenzuur om de fosfaatgroep te verwijderen door defosforylering.

Door de groep van het psilocybinemolecuul te verwijderen, wordt de psilocybine psilocine. Het is de bioactieve vorm van de stof, die dezelfde chemische reactie veroorzaakt als in de maag.

Wanneer iemand psilocine neemt in plaats van psilocybine, kan er minder misselijkheid zijn na het consumeren van de paddenstoelen met behulp van de Lemon Tek-methodologie. Tegelijkertijd stijgen de biologische beschikbaarheidspercentages voor het voorkeursproduct.

Dat betekent dat mensen de effecten sneller gaan voelen dan wanneer ze rauwe paddenstoelenmaterialen zouden consumeren, inclusief poeders. Omdat Lemon Tek de maag raakt met een bijna gelijke zuurgraad, is het klaar om meteen verteerd te worden.

Waarom chitine een cruciale rol speelt in hoe mensen zich voelen met psilocybine?

Het grootste deel van de psilocybine die in paddenstoelen wordt aangetroffen, zit in de celwanden. In tegenstelling tot planten die cellulose gebruiken voor dit voorraadvat, hebben schimmels chitine dat de stof vasthoudt. Chitine is veel moeilijker te verteren, daarom kan het even duren voordat iemand de effecten van deze verbinding voelt na het consumeren van Psilocybine.

Sommige mensen hebben een genetische mutatie die het voor hen moeilijker maakt om chitine af te breken. Mensen hebben niet de nodige enzymen om rauwe paddenstoelen te verteren. Daarom koken we ze meestal alvorens ze op te eten.

Met de Lemon Tek-methodologie “kook” je als het ware de hoge citroenzuurniveaus, waardoor de paddenstoelen makkelijker verteerbaar zijn. Het begint de chitine af te breken vóór consumptie, waardoor de biologische beschikbaarheid en afname in het bloed stijgt.

Sommige onderzoekers zijn van mening dat de extra vitamine C, inclusief de antioxiderende eigenschappen, de stof in citroenen beschermt tegen oxidatie.

Het resultaat is het vermogen om meer van de psilocybine/psilocine binnen te krijgen bij elke portie, waardoor het verlies van de psychedelische verbindingen bij microdosering wordt verminderd.

Bijkomende voordelen van psilocybine-paddenstoelen

Hoewel de meeste onderzoeken naar microdosering, gezondheidsmanagement en welzijn gericht zijn op de stof psilocybine, bevatten deze paddenstoelen ook verschillende andere verbindingen. Wanneer de chitine wordt afgebroken door de hoge citroenzuurniveaus, krijgen deze componenten ook hogere biologische beschikbaarheidsniveaus. Dit betekent dat iemand een complete microdoseringservaring kan krijgen door de Lemon Tek-methodologie te gebruiken.

Elke paddenstoelenkeuze biedt een andere samengestelde mix die gunstig kan zijn. Wanneer de citroenen werken om meer biologische beschikbaarheid te creëren, kunt u ook de voordelen ervaren die optreden door de verhoogde blootstelling aan de andere items.

Hier is een nadere blik op de vier meest voorkomende verbindingen in paddo’s buiten psilocybine of psilocine.

Baeocystine:Vanwege de overeenkomsten van deze verbinding wordt het meestal gecategoriseerd als een psilocybine-analoog of -derivaat. Het werd voor het eerst geïsoleerd in 1968, hoewel het eerste synthetische preparaat in 1959 onder laboratoriumomstandigheden plaatsvond. Er is zeer weinig bekend over de het effect bij de mens, hoewel Jochen Gartz meldt dat 10 mg Baeocystine ongeveer dezelfde resultaten geeft als een dosis psilocybine.[1]
Norbaeocystine:Het unieke aan deze verbinding is dat het geen methylgroepen heeft op het terminale amine. Het werd ook geïsoleerd in 1968 en het zou een tussenproduct kunnen zijn in de manier waarop psilocybine biosynthese verkrijgt.[2]
Norpsilocine:Er wordt aangenomen dat deze verbinding is gemaakt van Baeocystine zodra het in het lichaam wordt afgebroken. Onderzoekers weten niet of het psychotrope activiteit veroorzaakt (trippen), of hoe het werkt met andere verbindingen. Er wordt aangenomen dat er een verband kan bestaan tussen hoe receptoren reageren op hogere aanwezigheidsniveaus in het bloed.[3]
Beta-Carboline:We kunnen twee neuroactieve bèta-carbolines vinden in verschillende planten en bewerkte voedingsmiddelen die thermische processen ondergaan. Ze bieden een breed scala aan potentiële farmacologische en biologische effecten, waaronder neuroprotectieve voordelen, ontstekingsremmende reacties en antioxidantinfusies. Wanneer ze regelmatig worden geconsumeerd, kan er een verminderd risico zijn op ernstige neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson. [4]

Aangezien deze verbindingen mogelijk een grotere biologische beschikbaarheid hebben via de Lemon Tek-methode, zou het mogelijk kunnen zijn om een entourage-effect te hebben dat vergelijkbaar is met hoe cannabisverbindingen werken om een complete ervaring te bieden. [5]

Hoe werkt de Lemon Tek methode?

 Zoals gezegd kun je voor het consumeren van psilocybine in microdosering of andere doeleinden de Lemon Tek methode gebruiken. Het is gelukkig heel gemakkelijk. Als je lemon tekking wil proberen, heb je maar een paar items nodig.

Zo wil je als eerst een koffiemolen of wietgrinder beschikbaar hebben, tenzij je de hele dag bezig wil zijn met citroensap door de paddenstoelen te filteren. Je kunt deze eerste stap overslaan door hoogwaardige poeders te kopen bij een vertrouwde verkoper.

Je hebt het sap van twee citroenen per dosis nodig om een succesvolle ervaring te hebben. Daarnaast heb je een kaasdoek (of een paar dikke koffiefilters) en een glas nodig.

Als je gedroogde paddenstoelen gebruikt, begin dan met de helft van je gebruikelijke dosis, zodat je niet overweldigd wordt door het effect.

De meest voorkomende soorten waarvoor mensen de lemon tekking-methode gebruiken zijn psilocybine-truffels of Psilocybe cubensis (paddo’s). Er zijn daarnaast enkele wilde soorten die meestal zwakker zijn, vooral wanneer ze binnen gekweekt zijn.

Als je een krachtigere soort hebt die buiten groeit, is Lemon Tek misschien niet nodig, of misschien zelfs te sterk. De opname in je bloed wordt immers vergroot, omdat de moeilijk af te breken stoffen reeds zijn geneutraliseerd tijdens het voorbereidingsproces. Elke krachtige paddo of truffelsoort levert een intense ervaring op. Dit komt dooordat ze worden blootgesteld aan het citroenzuur in het citroensap.

Als je nog nooit psilocybine houdende paddenstoelen of trufels hebt geprobeerd, dan raden we je aan om ze eerst op de “gewone” manier te gebruiken. Je kunt ze gewoon opeten, door een smoothie doen, door je eten vermalen, of er thee van zetten. Zo kun je zien hoe je lichaam erop reageert. Als je ervaring mild is op de gewone manier, dan kan lemon tekking net dat beetje extra betekenen waardoor je de gewenste resultaten krijgt.

Stappen voor een succesvolle Lemon Tek

Vermaal de paddenstoelen tot poeder met huishoudelijk apparatuur zoals een koffiemolen, of een staafmixer met zo’n bakje eronder. Als dit niet hebt, kan een blender de klus ook klaren. Zoals eerder gezegd kun je ook gebruik maken van een reeds gedroogd poeder. Doe het poeder of vers gemalen truffels of paddo’s in een borrelglaasje.

Knijp het sap van een citroen over het paddenstoelpoeder. De vaste stoffen moeten een volledige coating krijgen om de Lemon Tek techniek goed te laten werken. Wees dus niet zuinig met citroensap, gebruik desnoods het sap van een tweede citroen als je twijfelt of het genoeg is. Je kunt ook geconcentreerd citroensap uit de supermarkt gebruiken. Het natuurlijke citroensap geeft echter wel een consistenter resultaat te geven.

Het mengsel moet minimaal 15 minuten staan. Je zult alles af en toe willen roeren om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig “kookt”. Sommige mensen doen de mix graag in een shaker om het citroenzuur te laten werken.

Als je je zorgen maakt dat je misselijk gaat worden na het innemen van psilocybine-producten, kun je koffiefilters of de kaasdoek gebruiken om de stukjes paddenstoel uit de vloeistof te filteren. Je wil al het sap in een glas krijgen om het te drinken. Het residu kun je op een veilige plaats weggooien.

Je kunt de vloeistof drinken, met of zonder de paddenstoelen, als een shot.

Als je wat tijd wilt besparen bij het bereiden van je champignons met behulp van de lemon tekking-methode, kun je ze in een blender pulseren met het citroensap om een gelijkmatig mengsel te krijgen. Draai ze na vijf minuten opnieuw rond. Herhaal 2-3 keer totdat ze 15-20 minuten hebben gehad om te zitten. Als je een grinder gebruikt om gedroogde paddenstoelen te bereiden, moet je deze een minuut de tijd geven voordat je het deksel opendoet. Als je het meteen doet, krijg je een stofwolk die een deel van je product kan verspillen.

Het hoeft geen fijne maling te zijn om succesvol te zijn, hoewel sommige mensen niet van een grof mengsel houden.

Alternatieven voor Lemon Tek die nog steeds werken

Zodra je de vloeistof hebt gemaakt met behulp van de lemon tekking-methode, kun je er verschillende drankjes van maken.

De meest populaire optie is om een citroen-psilocybine-thee te maken. Als je de paddenstoelen uit de vloeistof hebt gehaald, kun je ze aan je favoriete thee toevoegen. Je kunt ze het best met groene of gemberthee combineren, maar je kunt uiteindelijk elke thee kiezen die je lekker vindt.

Sommige mensen voegen graag honing of andere zoetstoffen toe aan hun thee om de smaak te verbeteren. De tip van de Microdose Bros is om een beetje verse munt aan je truffelthee toe te voegen. Je proeft de smaak van de paddenstoelen dan bijna niet.

De citrussmaak is soms wel wat te heftig. Als je het een beetje wil aanlengen of verminderen, kun je het mengsel ook over ijs gieten. Zo maak je in plaats van een warme drank een lekkere vervrissende paddenstoel-ijsthee. Als je niet van thee houdt, kun je zo het Lemon Tek-mengsel veranderen in een glas koude limonade.

Je kunt het Lemon-Tek mengsel ook toevoegen aan een bestaande limonade alvorens aan te lengen met water en ijs. Heerlijk!

Als je er voor kiest om het wel met een warme drank te drinken, laat het water dan niet koken. Als je paddenstoelen en truffels namelijk teveel verhit, dan kun je in het verhittingsproces de reactie en werking van de psychedelica verzwakken.

Is elke Citrusvrucht geschikt om mee te Lemon Tekken?

Hoewel de meeste citrusvruchten een zuur profiel hebben, werkt de Lemon Tek-methode het beste met een vrucht die pH-waarde van onder de 3,0 heeft. Hoe lager de waarde, hoe zuurder de vrucht of substantie.

Dat houdt in dat limoenen net zo goed kunnen werken als citroenen. Zolang de vruchtsoort maar een pH waarde heeft binnen het bereik van 2,0 tot 2,6. Hoewel ananas en sinaasappel een geschikt alternatief zouden kunnen lijken, ligt hun pH-waarde meestal rond de 3,2 en hoger. Het kan zelfs oplopen tot 4,3. Een PH-waarde van 4.3 is nog steeds zuur, maar niet op het niveau waar je naar op zoek bent bij de Lemon Tek methode. Granaatappels kunnen ook werken voor de Lemon Tek methode. Granaatappels hebben een pH-waarde die kan dalen tot 2,93, een zuur genoeg pH-niveau voor Lemon Tek.

Het kan zijn dat je voor het persen van citroenen of andere vruchten geen tools in huis hebt. Bij gebrek aan tools kun je ook gebruik maken van vloeistoffen. Natuurlijk moeten die dan wel de juiste pH-waarde hebben. Voorbeelden zijn limonade (uit concentraat), industriële azijn, balsamico-azijn en sommige rode wijnsoorten. Een goed alternatief dus voor de doe-het-zelf lemon tekker.

Hoe lang duurt de Lemon Tek-methode om te maken?

Het duurt meestal tussen de 30 en 90 minuten voordat je de effecten van Psiloybine paddo’s of truffels begint te voelen. Of je nu kiest voor microdosering of iets substantieels bij het gebruik van psilocybine-producten. Een kanttekening daarbij is wel, dat als je poeders gebruikt in plaats van hele paddenstoelen, dan wordt de tijd waarin je het effect van de psychedelica voelt, soms met tot wel 50% wordt verkort.

De piekgevoelens treden meestal ongeveer drie uur na de inname op. Wanneer u microdoseert, kunnen de effecten tot twee of drie dagen aanhouden. De resultaten en effecten variëren van een verbeterde focus tot meer beleefde creativiteit.

Het effect van Lemon Tek in de vorm van microdoseringen, of als recreatieve dosis begint na tien minuten op te treden. Als je net gegeten hebt, of nog onverteerd voedsel in je maag hebt, kan het langer duren. Zelfs tot wel 45 minuten voordat het begint te werken. De piek komt ook veel eerder, maar het vermindert ook hoe lang je daar blijft.

Sommige mensen melden onmiddellijke effecten op hun psyche bij het gebruik van Lemon Tek. De trip duurt meestal wel korter en er zijn minder golven. Hierdoor maakt misselijkheid vaak geen deel uit van de ervaring.

Het gevoel voor velen is vergelijkbaar met wat u zou ervaren bij het nemen van een vloeibaar medicijn in vergelijking met het nemen van een product met verlengde afgifte. Lemon Tek elimineert de noodzaak voor de maag om belangrijke componenten af te breken, waardoor de resultaten worden versneld.

Het kan zelfs gemakkelijker zijn om te slapen na het gebruik van de citroenzuurmethodologie, omdat de verbeterde verwerking door het lichaam wordt gemetaboliseerd en verwerkt. De snelheid kan zo snel zijn dat het je zonder waarschuwing raakt, maar het duurt niet lang genoeg om het als een heilzame ervaring te voelen.

Als je nog nooit psilocybine-producten hebt geprobeerd, is Lemon Tek misschien niet geschikt voor jou. Het is veel gemakkelijker om psilocybine substanties te nemen die langzamer opkomen. Zo is het makkelijker mogelijk om de piek te beheersen voordat je weer naar beneden komt, zodat je weet hoe je lichaam op het proces reageert.

Hoe voelt Lemon Tekking?

Het citroentekking-proces wordt al ongeveer twee decennia actief beoefend. Er is een voortdurende discussie of de ervaring je sterker maakt.

Voor degenen die gedroogde paddenstoelen hebben geprobeerd, wordt aangenomen dat citroentekking tot drie keer sterker is. Dat betekent dat u mogelijk de helft van de normale dosis nodig heeft om dezelfde resultaten te bereiken.

Als u microdoseert met 0,10% van een normale recreatieve dosis, kunt u met Lemon Tek die hoeveelheid verlagen tot mogelijk 0,05%.

Die optie heeft een praktisch neveneffect. Omdat u per dosis minder verbruikt, hoeft u het hele jaar door niet zoveel te betalen om uw psilocybine binnen te krijgen.

Sommige mensen melden dat de ervaring anders aanvoelt, maar dat de resultaten niet zo intens zijn als verwacht. Het vermijdt de belasting van het hele lichaam, waardoor het gemakkelijker te hanteren is. Hierdoor zijn de gevoelens geruststellend in plaats van dynamisch, hard of hartverscheurend.

Er is meestal minder lichamelijke uitputting na het gebruik van Lemon Tek, omdat het lichaam minder werk hoeft te doen om de verbindingen van de paddo’s of truffels af te breken. In rauwe paddenstoelen of poedervormige psilocybine-alternatieven moet het lichaam een stuk harder werken om ze door het spijsverteringsstelsel af te breken.

.

Hoeveel misselijkheid treedt op bij Lemon Tek?

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen de voorkeur geven aan citroentekking, is dat ze een significante afname van misselijkheid bemerken. Dit voordeel kan ook van toepassing zijn op personen die last hebben van maagklachten en algemene GI-klachten.

Omdat het comfortabeler op de maag ligt, wordt de ervaring van opstaan beter. Het proces is zo nuttig dat veel mensen alleen psilocybine-paddenstoelen gebruiken met deze methode.

Omdat je de paddenstoelen kookt met de blootstelling aan citroenzuur, is het vergelijkbaar met hoe rauwe zeevruchten in wisselwerking staan met citroensap in een ceviche. De citroenen breken de celwanden af, extraheren de verbindingen van de paddenstoel en laten je maag achter met minder werk.

Als u last heeft van brandend maagzuur, kan Lemon Tek problemen veroorzaken. Zure reflux is een vaak voorkomende bijwerking, vooral bij een gevoelige maag. De beste manier om dit probleem te voorkomen, is door gedurende ongeveer vier uur niets te eten voordat u het product inneemt.

Mensen moeten ook rekening houden met hun voedingskeuzes en alcoholgebruik, zelfs tijdens microdosering. Vasten versterkt vaak de ervaring, terwijl alcoholische dranken je gevoel kunnen veranderen door je naar beneden te slepen.

Wat zegt onderzoek over Lemon Tek?

Er is momenteel geen empirisch bewijs dat lemon tekking doet wat gebruikers beweren dat de methodologie kan doen. Hoewel de essentiële ideeën van het proces chemisch logisch zijn, is deze optie meer een uitbijter als we kijken naar de huidige onderzoeksthema’s met betrekking tot psychedelische producten.

Dat betekent dat wat er met Lemon Tek gebeurt, meer een placebo-effect zou kunnen zijn.

De voordelen van het placebo-effect zijn onder meer dat je je geest een psychologische boost geeft en een gedragsveranderingsmeting geeft vanwege het geloof van de persoon in de behandeling. Het kan mensen helpen een positieve houding aan te nemen ten opzichte van de acties die worden ondernomen voor hun gezondheid en welzijn.

Het is ook cruciaal om te onthouden dat mensen met angst, depressie-achtige symptomen of chronische pijn spontane verbetering kunnen vertonen met of zonder behandeling. Sommige placebo-effecten treden op wanneer een professionele evaluatie stress kan verlichten.

Het placebo-effect boort ook iets diepers aan. De geest van een persoon kan een krachtig hulpmiddel zijn om te genezen als het de kans krijgt om te werken.

Het menselijk brein kan het lichaam voor de gek houden dat een nepbehandeling tastbare voordelen biedt, waardoor het helende effect wordt gestimuleerd. Door een robuuste verbinding tussen het lichaam en de hersenen te creëren, kunnen significante resultaten optreden.

Mensen ervaren geen lagere cholesterolwaarden of verkleinen een kwaadaardige tumor niet omdat ze erover nadenken. Een placebo werkt op hersengemoduleerde symptomen, zoals pijnpercepties.

We wenden ons tot rituelen om positieve helende effecten te creëren. Zelfs wanneer mensen een pil nemen die als placebo is gemarkeerd, worden de ongewenste symptomen vaak beter of verdwijnen ze helemaal. U gebruikt misschien geen medicijnen, maar de actie van het slikken van een pil stimuleert de hersenen om te denken dat u op weg bent naar herstel.

Microdosering door middel van lemon tekking levert een uniek resultaat op. De dosering is zo laag dat mensen de psychoactieve symptomen van psilocybine of soortgelijke verbindingen niet ervaren. Je kunt snel een hit krijgen, je focus verbeteren en zelfs meer energie uit de ervaring halen.

Waar kan ik psilocybine truffels of paddenstoelen krijgen?

Als u microdosering wilt proberen voor uw angst- of depressieachtige symptomen, moet u een product van hoge kwaliteit vinden dat consistente resultaten oplevert.

Als je de voorkeur geeft aan een meer recreatieve ervaring, moet je op zoek naar een soort die de opwaartse en afkoelhelling bereikt die je wilt. Wanneer u iets op straat vindt, biedt het mogelijk niet dezelfde consistentie als een winkelier.

Hoewel psilocybine-truffels of -paddenstoelen niet overal legaal zijn, kun je bij Microdose Bros. in onze winkel vindt u talloze opties die de gewenste resultaten opleveren voor een betaalbare prijs.

Als je eenmaal het favoriete poeder in huis hebt, kun je de lemon tekking-methodologie gebruiken om je ervaring te verbeteren.

We bieden ook een brede selectie van superfoodproducten als aanvulling op de magic truffels en andere microdoseringsproducten.

Als je hebt gemerkt dat je eerste ervaring met psilocybine enigszins tegenviel, biedt Lemon Tek een alternatief om te overwegen. Je kunt sneller naar boven komen, sneller de top bereiken en dat kan helpen bij je focus en concentratie.

[1] https://psychedelicreview.com/baeocystin-ignored-psilocybin-derivative/

[2] https://psychedelicreview.com/compound/norbaeocystin/

[3]  https://www.sciencedirect.com/topics/nursing-and-health-professions/psilocin

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6520841/

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6177712

Utrecht Online Smartshop Truffels | Koop Magic Truffels Online – Microdose Bros

Koop je Magic Truffels online en discreet bij MicrodoseBros.com | Magic Truffels bevatten grote hoeveelheden psilocybine.

Populaire soorten zijn verkrijgbaar in onze online winkel.

Meer informatie over microdosering | MB Superfoods - Microdosis Bros

Als je nog vragen hebt, bezoek dan onze Instagram- pagina voor meer info. Ons team kan daar uw vragen beantwoorden.

Meer weten? Lees verder op ons blog.  Wil je op de hoogte blijven van neiuws en weetjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Instagram of Facebook. Daarnaast zijn we gestart met een YouTube kanaal om kennis over microdoseren en geestelijke/lichamelijke gezondheid te delen om deze zo te verbeteren en stimuleren.