Psychedelische Bad Trips: Waarom hebben mensen die?

Datgene wat mensen afschrikt aan psychedelica en andere soortgelijke middelen is de mogelijkheid van een Psychedelische Bad Trips. Vanuit een breder perspectief gezien, hebben psychedelische stoffen het potentieel om verschillende ervaringen te geven. Dit omvat emotionele, cognitieve, en fysieke ervaringen en deze zijn voor elk persoon anders.

Psychedelische stoffen zijn overal, en er is niets mis mee om “NEE, dank je” te zeggen. Mensen kunnen een bad trip ervaren. Het is niet gemakkelijk om te voorspellen wanneer zo’n ervaring zal komen. Maar er zijn wel manieren om te doorzien wanneer een psychedelische reis goed of slecht gaat zijn.

In dit artikel laten we je een aantal van de redenen zien waarom mensen Psychedelische Bad Trips ervaren.

Lees verder om meer te weten te komen.

Vijf redenen waarom mensen een bad trip hebben

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bad trips ervaren, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

Trippen met de verkeerde mensen

In Netflix’s “Have a Good Trip film”, adviseert wijlen Anthony Bourdain mensen om geen LSD of gerelateerde middelen te nemen met onaardige mensen (assholes). Dit is in feite een wijs advies voor elke andere stemmingsveranderende stof. De ervaring die je van deze middelen krijgt is zowel intern en persoonlijk, als extern. Invloeden van buitenaf kunnen ook invloed hebben op de trip die je ervaart.

Wanneer je met andere mensen tript, is het belangrijk dat zij (en jij ook) zich gesteund, veilig en op hun gemak voelen. Trippen met een gevoel van onveiligheid of angst vanwege de mensen om je heen, kan de ervaring negatief beinvloeden. Dit komt omdat de psychedelische stof die je neemt het gevoel alleen maar zal versterken. Het belangrijkste als het gaat om trippen met andere mensen is vertrouwen.

Trippen in de verkeerde omgeving

Set & Setting

Naast ervoor zorgen dat je niet met de verkeerde mensen tript, wil je er ook zeker van zijn dat je in de juiste setting tript. Een belangrijke term die vaak wordt gebruikt als het gaat om psychedelica is ‘set en setting’.

Deze uitdrukking is bedacht door psychedelische activist en psycholoog Timothy Leary in 1964.

Set wordt gebruikt om de mentaliteit te beschrijven die je hebt vóór de psychedelische ervaring. Setting daarentegen beschrijft de omgeving tijdens de trip. Dit is meestal de ruimte om je heen, je niveau van comfort in de ruimte, en de mensen om je heen.

Je vraagt je misschien af wat een ideale setting is voor een goede psychedelische ervaring. Dit is heel simpel en straightforward; het moet intiem en persoonlijk zijn. De ruimte kan comfortabel zijn voor jou, maar een ander kan daar een weer een andere ervaring bij hebben. Kijk dus vooraf of je samen een plek kunt vinden of creeeren waarbij iedereen zich senang voelt.

De factoren die een set of setting comfortabel en veilig maken verschillen per cultuur. Sommige psychonauten genieten bijvoorbeeld alleen van trippen in een retraite, maar anderen geven de voorkeur aan een kliniek. De meerderheid geeft de voorkeur aan trippen in het comfort van hun eigen huis. Het is meestal verschillend afhankelijk van de individuele voorkeur. Bereik hierover overeenstemming vooraf.

Ongeacht de set en setting, geven de meeste mensen de voorkeur aan toegang tot veilige en beveiligde buiten- en binnenruimtes. Deze ruimtes hebben meestal comfortabele plaatsen waar ze kunnen rusten en genieten van het soort warmte dat ze wensen. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat je toegang hebt tot snacks, water, hulpdiensten en comfortabele kleding.

Ben je opzoek naar een levendige trip, dan is het aan te raden om kleurrijke posters op te hangen. Ben je thuis, maar hou je eigenlijk van trippen in de natuur? Vraag mensen dan om planten mee te nemen van thuis.

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het is wel belangrijk om hier vooraf over na te denken.

Hoge verwachtingen stellen

Mensen hebben verschillende verwachtingen bij een trip. Je weet echter pas hoe je psychedelische ervaring gaat zijn wanneer je er middenin zit. Een psychedelische staat binnengaan met hoge en strikte verwachtingen is de voedingsbodem voor een grote teleurstelling. Je kunt moeite hebben om psychisch om te gaan met de ervaring.

Een belangrijk ding dat je altijd moet onthouden is dat psychedelische stoffen bij elk mens verschillend inspireren. Met stoffen zoals psilocybine kun je echter de gewenste effecten versterken.

Niet voorbereiden

Een andere reden waarom mensen de neiging hebben om bad trips te hebben, is dat ze zich niet van tevoren voorbereiden. De meeste mensen hebben de neiging om de voorbereiding voor een psychedelische ervaring over het hoofd te zien, maar het is essentieel voor de set en de setting. Het eerste wat je moet doen is de tijd nemen om na te denken over het motief voor de trip. Dit zal je helpen om met een positieve mindset de psychedelische ervaring in te gaan.

Stel jezelf vragen om de volgende zaken te weten te komen:

  • Welke antwoorden wil je krijgen naar aanleiding van de psychedelische ervaring?
  • Ben je bereid om eventuele uitdagingen tijdens de trip aan te gaan?
  • Gebruik je de trip om te onsnappen aan de realiteit?
  • Welke verwachting heb je bij het gevoel dat de ervaring aan je zal geven?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, kun je eventuele schade en het risico op een bad trip beperken. Het zal je  helpen om je te blijven concentreren op je psychologische en emotionele gezondheid tijdens de ervaring.

Een ding om op te merken is dat uw levensstijl ook van invloed kan zijn op de set en setting. U moet goed doorvoed zijn en voldoende slapen voordat de trip begint. Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op je welzijn en gezondheid voor en tijdens de reis.

Bereid je ook voor op wat je nodig gaat hebben. Wil je muziek draaien? Dan kan het handig zijn om een playlist van enkele uren voor te bereiden, zodat je niet met je trippende kop elke 5 minuten op YouTube moet zoeken of Spotify moet aanzetten. Hoewel sommige mensen resistenter zijn dan anderen voor psylocybine, kan het zijn dat je tijdens de trip nauwelijks de focus kunt opbrengen om dit soort zaken zoals muziek te ‘regelen’. Daarnaast kan het kijken naar een telefoonscherm moeilijk zijn omdat de kleuren je tegemoet vliegen, wat het daadwerkelijke bedienen van het apparaat onmogelijk maakt.

Vergeten te aarden

Mensen met angst weten wat het gevoel is dat je niet lekker kunt aarden in het moment. In het algemeen worden angst, ongemak en angst versterkt tijdens een bad trip. Deze gevoelens kunnen zeer intens worden. Als je je voorbereidt op je trip, is het belangrijk om daarom na te denken over manieren om te aarden. Hierop kun je leunen wanneer je aan het trippen bent. Het kan een andere instelling zijn, muziek afspelen, ademhalingsoefeningen doen, of bijvoorbeeld gaan liggen.

Er zijn zoveel opties en hulpmiddelen die je kunt gebruiken om te aarden. Dit hangt volledig af van individuele voorkeuren. Het algemene doel is om een manier te vinden om jezelf mentaal bezig te houden terwijl je weer rustig terug komt naar een plek waar je geniet van de psychedelische ervaring.

Een Bad Trip overleven

Nu je weet waarom mensen een bad trip ervaren, is het ook goed om te weten hoe je er een kunt overleven. Er zijn een paar strategieën die ik gebruik om een bad trip te overleven, en jij kunt deze stappen ook proberen:

Adem

Dit is voor velen te eenvoudig en ze geloven niet dat het daadwerkelijk kan werken. Je zult er echter versteld van staan hoe het je gemakkelijk door een bad trip heen kan helpen. Denk er altijd aan om aandachtig te ademen wanneer je een bad trip hebt. Als het moeilijker wordt, kun je proberen om langer uit te ademen dan je inademt.

Je kunt ook een paar mindfulness-activiteiten proberen, zoals meditatie of yoga. Een mix van deze activiteiten naast ademhalingsoefeningen zal het makkelijker voor je maken om weer terug te keren naar een goede trip.

Accepteer

Ongeacht het soort ervaring dat je krijgt, is het altijd goed om je volledig over te geven aan de ervaring. Het is het beste om het gevoel te omarmen, of je nu zin hebt om te exploderen, gek te worden, op te lossen, te smelten, of dood te gaan.

De meeste mensen maken de fout dat ze proberen tegen het gevoel te vechten, maar dat verergert het alleen maar. Je hoeft alleen maar nieuwsgierigheid en mededogen te tonen naar de negatieve ervaringen, gevoelens of gedachten.

Change the Set and Settings

Zoals eerder gezegd, zijn mensen die psychedelica nemen over het algemeen gevoelig voor de omgeving. Daarom kan de omgeving ook van grote invloed zijn op het soort ervaring dat je krijgt en je algehele stemming. Overweeg om de dingen te veranderen door te bewegen wanneer je een bad trip hebt. Dit zal je helpen je stemming te verbeteren.

Afleidingen

Voordat je begint met trippen, is een van de belangrijkste dingen die je moet doen afleiding zoeken. Je kunt beginnen met het experimenteren met verschillende dingen totdat je een geschikte afleiding hebt gevonden. Het kunnen texturen, geluiden, bezienswaardigheden zijn, of iets anders dat voor jou werkt.

Conclusie

Je hoeft niet langer bang te zijn voor een bad trip, want het is gemakkelijk te beheersen. In dit artikel zijn mogelijke oorzaken genoemd. Daarnaast zijn er tips beschreven over hoe je een bad trip kunt navigeren.

 

Als je wilt beginnen met microdoseren met magic truffels, raad ik je aan om magic truffels te gebruiken vanwege hun krachtige effecten en voordelen. Bij Microdose Bros bieden we verschillende soorten Magic Truffels aan. Ze omvatten Psilocybe Tampanensis en Psilocybe Mexicana, en Psilocybe Galindoi.

Koop je magic truffels discreet bij MicrodoseBros.nl. Deze magic truffels bevatten hoge hoeveelheden visionaire psilocybine.

Bezoek voor meer informatie ons blog om meer te leren over Microdoseren.