elf dobbelstenen met letters die het woord 'microdosing' spellen

Voor- en Nadelen van Microdoseren – inleiding

Voor- en nadelen van microdoseren – Wanneer iemand extreem kleine doses van een psychedelische stof neemt, dan heet dat microdoseren. De twee meest voorkomende keuzes van werkzame stoffen zijn: psilocybine en LSD (lyserginezuurdiethylamide). Psilocybine zit in Paddo’s en Truffels. Het duurt meestal een paar weken of maanden voordat er voor de microdoseerder merkbare veranderingen optreden. Toch zijn er ook mensen die melden dat ze binnen een paar dagen al voordelen ervaren.

Er wordt geclaimd dat microdoseren veel positieve gezondheidseffecten heeft. Het geeft in het algemeen een positieve boost. Wanneer het onderdeel wordt van de normale routine, zijn er minder problemen met dwalende gedachten. Sommige mensen zeggen dat het hun humeur verbetert. En dat terwijl anderen het gebruik van kleine doses paddo’s of LSD nemen omdat ze er productiever van worden.

Er wordt zelfs gedacht dat microdosering iemands persoonlijke relaties kan versterken. Zijn deze beweringen geldig? Is er wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat microdoseringspraktijken gezondheids- en welzijnsvoordelen bieden?

Microdoseren en het volgen van protocollen

Wanneer mensen microdoseren, nemen ze een dosering LSD of psilocybine die klein genoeg is om geen echt merkbare effecten van het plant-medicijn te hebben. De hoeveelheid is vaak slechts een twintigste van een normale recreatieve dosis waarvan je gaat trippen.

Microdoseren volgens protocol

Microdosering vindt elke derde of vierde dag plaats. Omdat de psychedelische stoffen niet zo hoog zijn dat er hallucinaties of andere ongewenste effecten optreden, kunnen mensen die deze techniek beoefenen gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden.

Een alternatieve optie is om het Paul Stamets protocol te volgen [1]. Het door Paul Stamets ontwikkelde regime richt zich op geheugenverbetering en cognitieve gezondheid. Hierin worden vijf opeenvolgende doses aanbevolen, waarna hij twee dagen niets inneemt.

Stamets raadt ook aan om nicotinezuur en Lion’s Mane-paddenstoel te mengen met psilocybine om de gewenste effecten te creëren.

Subtiel effect

Vaak weet niemand dat iemand aan microdoseren doet. Dit komt omdat de effecten zo subtiel zijn. Je weet het pas wanneer die persoon vertelt dat hij microdoseert. Wanneer microdosering op het juiste niveau wordt uitgevoerd, kunnen er veel voordelen zijn: meer energie, stemmingsstabiliteit, creativiteitsverbeteringen, geheugenverbetering en veranderingen in geïndividualiseerde tijdperceptie.

Er is slechts één officiële onderzoeksstudie gepubliceerd die de effecten van microdosering bestudeerd. Buiten een handvol landen of rechtsgebieden om, worden deze Schedule I-medicijnen als illegaal beschouwd om te bezitten of te distribueren. Deze wettelijke status maakt het een uitdaging om te beoordelen hoe kleine doses het menselijk lichaam beïnvloeden. Het is veel bekender hoe de effecten zijn bij een volle dosis. De studie werd gepubliceerd in PLOS One. [2] Het volgde de ervaringen van 98 microdoseerders gedurende zes weken om hun psychologische veranderingen te volgen.

De deelnemers merkten op dat ze voor- en nadelen van microdoseren ervoeren. Uit het onderzoek kwamen drie gemeenschappelijke thema’s naar voren. Microdosering kan iemands geestelijke gezondheid helpen en de aandacht verbeteren, maar het kan ook meer neuroticisme veroorzaken.

Wat is de geschiedenis van Microdoseren?

Albert Hoffman krijgt de eer voor te suggereren dat het nemen van kleine doses LSD gunstig kan zijn voor het fysieke functioneren en de geestelijke gezondheid van een persoon. Zijn aanbevolen dosering was tussen 10 en 20 microgram (mcg).

Hoffman was ook de eerste bekende persoon die LSD en psilocybine synthetiseerde en innam. Hij is de auteur van meer dan 100 wetenschappelijke artikelen, verschillende boeken en deelde de toppositie met Tim Berners-Lee (de uitvinder van internet) als de grootste, nog levende, genie in 2007. [3]

Na het lezen van Hoffmans suggesties over microdosering, benaderde Robert Forte James Fadiman met deze informatie en bood verhalen voor eigen gebruik aan.[4][5] Toen begon Fadiman te onderzoeken hoe psychedelica nuttig kunnen zijn bij fractionele doseringsmetingen.

Bij het gebruik van microdoseringstechnieken is het doel om een tiende tot een twintigste van een normale dosis te gebruiken. Als het voelt alsof de hoeveelheid een persoon op de rand van een psychedelische ervaring brengt, dan is de hoeveelheid te veel en moet worden teruggebracht.

Wie kan er beginnen met Microdoseren?

Iedereen kan beginnen met microdoseren bij gebruik van LSD, psilocybine of andere niet genoemde stoffen. Hoewel u met een medische professional moet praten over mogelijke medicatieproblemen die u kunt tegenkomen, is er een lijst met stoffen die mensen zonder incidenten hebben ingenomen en die u kunt bekijken voordat u begint. [6]  Het is belangrijk je te verdiepen in de voor-en nadelen van microdoseren voordat je begint. 

Aangezien iedereen een ander metabolisme heeft, mag de microdosering de medicinale effecten niet verstoren en vice versa met de LSD, psilocybine of andere stoffen. Niemand mag recreatieve doses van deze items nemen als ze voorgeschreven medicijnen gebruiken, vooral alles wat een MAO-remmer bevat. [7]

Wanneer een persoon begint met microdoseren, kunnen ze ontdekken dat er problemen zijn met overstimulatie die verband houden met de ene optie boven de andere. Veel mensen vinden dat microdoseringen van psilocybine veel gemakkelijker te verdragen zijn omdat ze het dopaminegehalte niet op dezelfde manier verhogen als lyserginezuurdiethylamide (LSD).

Als iemand een schimmelallergie of -gevoeligheid heeft, kan er een immuunrespons zijn op psilocybine die ongemakkelijke lichamelijke symptomen veroorzaakt. In die situatie zou het ideaal zijn om in plaats daarvan LSD te proberen.

Wie beter niet aan Microdoseren kan beginnen

Twijfelaars

Iedereen die zich ongemakkelijk voelt bij het idee om psychedelische middelen te gebruiken, moet microdosering vermijden. 

Kleurenblinden

Microdosering wordt niet aanbevolen voor personen met kleurenblindheid. Er kunnen zich twee problemen voordoen die op de lange termijn nadelige effecten kunnen hebben. Ten eerste kan de impact van de psychedelische drugs visuele vervormingen veroorzaken die van invloed zijn op hoe de wereld wordt waargenomen. Ten tweede kan LSD overdreven stimulerend zijn, zelfs in kleine doses, omdat het iemands kleurperceptie verandert. [8]

Autisme

Als een persoon wordt gediagnosticeerd met een psychotische stoornis of in het autismespectrum wordt geplaatst, wordt microdosering niet aanbevolen. De doseringsregels veranderen in deze omstandigheden, waarbij individuen dichter bij een volledige recreatieve dosis nodig hebben.

Zwangerschap

Voor vrouwen die zwanger zijn of proberen te worden, is er niet genoeg informatie om een aanbeveling te doen. Het is niet goed bestudeerd voor borstvoeding, vruchtbaarheidsproblemen of aangeboren handicaps. [9]

Een alternatief om te overwegen als u zich in deze situatie bevindt, is het gebruik van cafeïne. Hoewel de effecten niet zo diepgaand zullen zijn, kunt u een tijdelijke toename van focus en energie ervaren. De halfwaardetijd van cafeïne is over het algemeen minder dan 24 uur. Je moet dagelijks iets bij de hand hebben om deze techniek te proberen, terwijl LSD en psilocybine meestal om de drie of vier dagen worden ingenomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van microdoseren?

Elke persoon krijgt een unieke ervaring bij het microdoseren. Er kan ook een placebo-effect zijn dat met deze activiteit werkt om de geïndividualiseerde resultaten te verbeteren. Daarom zijn onderstaande voor- en nadelen van microdoseren veralgemeend en moeten ze worden behandeld als algemene informatie in plaats van als een persoonlijke aanbeveling.

Lijst van voordelen van microdoseren
Lijst van nadelen van Microdoseren
 • Het geeft een algemene positieve boost voor individuen wanneer ze op hun microdoseringsdagen zijn.
 • Na zes weken microdosering melden de meeste mensen dat ze minder stress ervaren en minder last hebben van depressie-achtige symptomen.
 • Wanneer microdoseren onderdeel wordt van de normale routine, ervaren individuen minder problemen met dwalende gedachten, afleiding en verloren tijd.
 • Er zijn overdag meer mogelijkheden om informatieabsorptie te ervaren, waaronder intens gerichte aandachtsmomenten en creatieve of fantasierijke ervaringen.
 • De resultaten die mensen ervaren, kunnen hen helpen hun levenstevredenheid te verbeteren, vooral wanneer er meer momenten zijn om creativiteit te omarmen.
 • Veel mensen combineren microdosering met andere modaliteiten, zoals gesprekstherapie, meditatie, yoga en natuurlijke supplementen om hun gewenste gezondheidsdoelen te bereiken.
 • De meeste microdoseringsproducten zijn gemakkelijk verkrijgbaar via plaatsen als Microdose Bros.
 • Sommige mensen ervaren een beperkt resteffect op de dagen tussen hun microdoses. Na 48 uur treden soms lichte rebounds op.
 • Als iemand ernstige stemmingsstoornissen heeft, bestaat de mogelijkheid dat het langer kan duren voordat de stabiliserende voordelen van microdosering zichtbaar worden of niet bestaan.
 • Als mensen hun creatieve energie consequent aanboren, kunnen de resultaten onvoorspelbaar zijn. Hoewel de meeste mensen productief worden, bestaat het risico dat dagdromen dat voordeel kan beperken.
 • Sommige mensen ervaren onaangename effecten van microdosering, waardoor ze na een enkele dosis stoppen met het proberen van de techniek.
 • De veranderingen die plaatsvinden, voldoen niet altijd aan de verwachtingen die sommige mensen hebben van microdosering. Dit probleem is vaak te wijten aan te hoge individuele doelen.
 • Als u laat op de dag probeert te microdoseren, kan het problematisch zijn om ‘s nachts in slaap te vallen. Geef jezelf minstens vijf uur voordat je naar bed gaat voor je microdosis.
Neem niet alles aan wat je op internet leest.

Het is essentieel om te onthouden dat de meeste onderzoeksinspanningen op het gebied van microdosering met LSD of psilocybine observationele onderzoeken zijn.[10] Deze informatie is afhankelijk van de eerlijkheid en nauwkeurigheid van de betrokken personen, wat betekent dat de resultaten met enige voorzichtigheid moeten worden behandeld.

We staan nog in de begindagen van onderzoek naar microdosering, ook al zijn de ideeën die worden gevolgd al tientallen jaren oud. Als u geïnteresseerd bent in het toepassen van deze techniek om u te helpen uw leven tevreden te stellen, vergeet dan niet om de lokale wetgeving met betrekking tot deze stoffen te onderzoeken en te herzien.

mini mexicana truffels kopen 

Hoe kun je voorbereiden op een microdosis?

U kunt uw favoriete stof voor microdosering in poedervorm kopen of verkrijgen terwijl deze nog in zijn natuurlijke vorm is. Als je van plan bent psilocybine-paddenstoelen te gebruiken, moet je een paar materialen verzamelen.

Benodigdheden
 • Grinder: Je kunt een grinder, maar ook een koffiemolen gebruiken om de gedroogde paddenstoelen tot een bruikbaar poeder te malen.
 • Het helpt om een milligram weegschaal beschikbaar te hebben die op ten minste twee cijfers achter de komma afleest. U hebt de apparatuur nodig om een hoeveelheid van 0,1 g of minder af te meten.
 • Met deze accessoires is het gemakkelijker om uw microdoses in te nemen omdat het vulproces efficiënter is. De meeste mensen gebruiken liever gelatine of vegetarische capsules (maat 00) om de aanbevolen dosis aan te kunnen.
 • Je hebt een betrouwbare bron van hoogwaardige psilocybine-paddenstoelen nodig.
 
Dosis

Zodra je de apparatuur en de paddenstoelen bij de hand hebt, moet je de juiste dosis bepalen. Aangezien sommige variëteiten krachtig kunnen zijn, wil je misschien beginnen met de laagste aanbevolen niveaus en je opwerken naar iets hogers.

Je hebt de mogelijkheid om kleinere doses te maken en deze te verdubbelen als je een meer substantieel effect wilt. De meeste capsulemachines maken twee dozijn capsules tegelijk. Je moet het paddenstoelenpoeder (aangekocht of gemaakt) met de exacte hoeveelheid afmeten om een nauwkeurige vulling te krijgen.

Je hebt geen capsulemachine nodig om microdoseerpoeder te gebruiken. Het enige potentiële nadeel van het bewaren van de truffels of paddo’s op deze manier, is dat het sneller kan afbreken omdat het meer zuurstof krijgt.

Hoe voelt Microdoseren?

Omdat iedereen een uniek metabolisme heeft, zijn de effecten van microdosering vaak variabel. U kunt minder angst, meer energie, minder pijn of al het bovenstaande ervaren. Sommige mensen melden dat ze warmte in hun ledematen voelen, waarbij hun vingers en tenen heet worden.

Je kunt je attent en gefocust, euforisch, gelukkig, angstig of emotioneel voelen. Sommige mensen voelen zich meer op hun gemak, terwijl anderen mindfulness op een nieuw niveau ervaren.

Omdat het nuttig kan zijn voor PTSS, ADD, ADHD, verslaving en andere aandoeningen, kunnen sommige mensen resultaten voelen die gecorreleerd zijn met verlichting. Anderen voelen zich misschien uitgeput omdat hun lichaam eindelijk de kans krijgt om te ontspannen en uit te rusten.

Er is meer onderzoek nodig om de langetermijneffecten van het gebruik van LSD, psilocybine en andere stoffen bij microdosering te begrijpen. We weten dat de voordelen op korte termijn groot kunnen zijn!

Wat als ik vandaag wil proberen te microdoseren?

LSD en psilocybine worden nog steeds onderzocht als behandelingsoptie voor verschillende aandoeningen. Hoewel microdosering een geaccepteerde praktijk is, is meer informatie nodig om medisch gefundeerde meningen te kunnen geven. Daarom zijn de producten die voor dit doel worden verkocht niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

De EFSA heeft de hier gedane uitspraken niet beoordeeld. Bij Microdose Bros. is het ons doel om u te helpen zoveel mogelijk informatie over deze mogelijkheid te krijgen. We beseffen dat het misschien niet voor iedereen geschikt is en dat de voor- en nadelen van microdoseren tegen elkaar moeten worden afgewogen. Dit is een persoonlijke ervaring. 

Ons team weet ook hoe microdosering een levensveranderende beslissing kan zijn. In dat geval zijn de voor- en nadelen van microdoseren duidelijk. Veel mensen verhuizen naar locaties waar LSD en psilocybine een wettelijke status hebben, zodat ze zichzelf kunnen helpen hun angst- en depressie-achtige symptomen gemakkelijker te beheersen. [11] 

De psilocybinetruffels in onze shop zijn bijzonder effectief, tenminste, als je de duizenden klanten gelooft die geholpen zijn door dit natuurlijke product. Het zal misschien niet lang meer duren voordat LSD en psilocybine toegankelijker worden voor het grotere publiek. Dit zou zo kunnen gaan als bij marihuana het afgelopen decennium. Als je andere methoden hebt geprobeerd om je ongewenste symptomen te behandelen zonder succes, zou microdosering het antwoord kunnen zijn! 

Als je vragen of opmerkingen hebt over de voor- en nadelen van microdoseren, neem dan vandaag nog contact met ons op. We kunnen je dan de antwoorden geven waar je naar zoekt en die je nodig hebt.

Referenties

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Stamets
[2] http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0211023
[3] https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1567544/Top-100-living-geniuses.html
[4] https://psychedelicstoday.com/2018/08/07/robert-forte/
[5] https://jamesfadiman.com/press.html
[6] https://sites.google.com/view/microdosingpsychedelics/drugs-and-supplements
[7] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/108709/
[8] https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2050324520942345
[9] https://mothertobaby.org/fact-sheets/lsd/
[10] https://harmreductionjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12954-019-0308-4
[11] https://www.cnbc.com/2020/11/04/oregon-becomes-first-state-to-legalize-magic-mushrooms-as-more-states-ease-drug-laws.html

Utrecht Online Smartshop Truffels | Koop Magic Truffels Online – Microdose Bros

Koop je Magic Truffels online en discreet bij MicrodoseBros.com | Magic Truffels bevatten grote hoeveelheden psilocybine.

Populaire soorten zijn verkrijgbaar in onze online winkel.

Meer informatie over microdosering | MB Superfoods - Microdosis Bros

Als je nog vragen hebt, bezoek dan onze  pagina voor meer info. Ons team kan daar uw vragen beantwoorden.

Meer weten? Lees verder op ons blog.  Wil je op de hoogte blijven van neiuws en weetjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Instagram of Facebook. Daarnaast zijn we gestart met een YouTube kanaal om kennis over microdoseren en geestelijke/lichamelijke gezondheid te delen om deze zo te verbeteren en stimuleren.