Dit artikel gaat over het verschil tussen magische truffels en paddo’s, met name in relatie tot hun effect wanneer je ze microdoseert. Als je tegenwoordig mensen hoort praten over microdoseren, zullen ze meestal magic truffels of paddo’s ter sprake brengen.  De ingenomen dosering is minimaal. Hoewel je deze techniek met vrijwel elke psychedelica kunt toepassen, komen de grootste voordelen van truffels en paddo’s.

Wanneer mensen over de potentiële voordelen van microdoseren met psilocybine praten, worden de termen paddo’s en truffels vaak door elkaar gebruikt. Hoewel het lijkt alsof ze hetzelfde zouden zijn, hebben deze twee producten toch een aantal verschillen waarmee rekening gehouden moet worden voordat begonnen wordt aan microdoseren.

Door de verschillen die bestaan tussen magische truffels en paddo’s te begrijpen, kun je een beslissing nemen die het meest geschikt is voor je huidige gezondheid- en welzijnsbehoeften.

Hoe verschillen magic truffels en paddo’s?

Magic truffels zijn de sclerotia (ook wel de wortels genoemd) van de schimmelplant. Met schimmelplant wordt hier de paddenstoel bedoeld. Sclerotia, of Truffels, groeien ondergronds. Hier zitten ze vaak in stilstand wachtend tot de omstandigheden geschikt zijn om te beginnen met groeien of bloeien.

Wanneer de sclerotia bloeien, verschijnen er paddenstoelen boven de grond.

Dat betekent dat de magische truffels het deel van het organisme zijn dat onder de grond leeft en groeit, terwijl de paddo’s de “bloem” zijn die zich ontwikkelt wanneer de omgeving die activiteit ondersteunt.

Beide items bevatten psilocybine, de psychoactieve stof die bijdraagt aan de psychedelische effecten waar mensen high van worden met recreatieve dosis.

Stel, je microdoseert magic truffels of paddo’s. In dat geval kunt u energie- en creativiteitswinst behalen zonder talloze mogelijke trip-bijwerkingen te krijgen die gepaard gaan met een gestandaardiseerde recreatieve dosis.

Omdat de magische truffels worden gebruikt als voedselreserves voor de rest van het organisme, kunnen sommige soorten een intenser resultaat opleveren dan andere in vergelijking met hun paddo-tegenhangers. Er zit dus een hogere concentratie Psilocybine in de meeste Truffels. 

Magische truffels versus paddo’s: wat zijn de fysieke verschillen?

Als we kijken naar de fysieke verschillen tussen magic truffels en paddo’s, begint dit al in de groeifase van het organisme.

De items moeten vanwege hun locatie anders worden verzameld. Hoewel beide met de hand kunnen worden geoogst, hebben de paddo’s een zichtbare groei boven het grondoppervlak. De magic truffels moeten uit de grond worden gegraven omdat ze ondergronds, onder de paddenstoelen te vinden zijn.

Het is makkelijker om truffels te drogen omdat deze minder water bevatten dan paddo’s. Ze worden na het drogen wel op dezelfde manier bewaard. 

Magic truffels hebben doorgaans een piekwatergehalte van 10%. Afhankelijk van waar en hoe ze rijpen, kan het minder dan de helft van dat bedrag zijn. Verse paddenstoelen kunnen in sommige situaties een vochtgehalte hebben dat oploopt tot 95%. [1]

Daarom voelen magische truffels vaak ruig, hard en zelfs een beetje scherp aan. Paddo’s zijn meestal flexibel en zacht. Paddo’s blijven zacht zelfs tot nadat ze een het droogproces hebben doorlopen.

Ook het bewaarproces is voor elke soort hetzelfde. Of je nu de voorkeur geeft aan Mini Mexicana of Galindoi-truffels of paddo’s, Microdose Bros heeft producten van hoge kwaliteit tegen eerlijke, concurrerende prijzen.

Magische truffels versus paddo’s: zijn er verschillen in potentie?

Sommige mensen geloven dat magic truffels minder krachtig zijn dan paddo’s. Omdat beide producten uit hetzelfde organisme komen, krijg je bij het microdosering van een van beiden de psilocybine en andere psychoactieve alkaloïden op dezelfde manier binnen.

Het beeld dat truffles minder sterk zijn is vaak te wijten aan slechte droog- of opslagmethoden. Als je truffels aan voldoende hitte blootstelt, kan het verwarmingsproces dat plaatsvindt de geur, smaak en samenstelling van het product beïnvloeden. Zo ook de werking. 

Het kan ook verband houden met de vorm van magische truffels versus paddo’s. Aangezien paddo’s met meer vocht beginnen, kan het droogproces de ervaring intensiveren. Verglijkbaar met bijvoorbeeld het indikken van een saus op het fornuis. Naarmate de saus meer indikt, wordt de smaak intenser.

Magic truffels worden met meer precisie gewogen.  Ze worden gelabeld om de potentie aan te geven en verkocht met specifieke instructies voor gebruik. Dat betekent dat het microdoseren van truffels met meer zorg gebeurt, waardoor een placebo-effect ontstaat dat tot minder intense resultaten leidt.

Er zijn geen wetenschappelijke studies die bevestigen dat microdosering met paddo’s beter of slechter is dan met truffels. Als er iets is, kunnen de verschillende bloeigroottes van de paddenstoel het psilocybine-gehalte minder consistent maken, terwijl magic truffels klein, compact en relatief constant zijn.

Als je een volledige dosis zou nemen, zou het mogelijk zijn om een intensere high te ervaren met paddo’s vanwege hun inconsistente aard.

Magische truffels versus paddo’s: zijn ze veilig?

Het doel van microdoseren is om je lichaam zo weinig mogelijk psychedelische verbindingen moet verwerken. Wanneer je een fractie van de volledige dosering neemt, is het resultaat meestal een verbetering van creativiteit, energie en perceptie zonder het risico op bijwerkingen.

Iedereen is hierin anders. Sommige mensen zijn zo gevoelig voor psilocybine dat zelfs een microdosis te veel van de verbinding psilocybine kan zijn. Daarom is het van cruciaal belang om laag en langzaam te beginnen. Alleen zo kun je de gezondheids- en welzijnsvoordelen op een effectieve manier beheren.

Weer andere mensen zijn resistent tegen psilocybine. Hierdoor moeten ze een grotere dosis nemen dan anderen die microdoseren. Daarom is de aanbevolen dosis tussen de 2% en 10% van wat je zou nemen om high te worden.

Ook omgevingsfactoren spelen een rol in de algehele ervaring. Als je nog nooit magische truffels of paddo’s hebt gehad, kun je het beste beginnen in een omgeving met mensen die je vertrouwt en die betrouwbaar zijn. Het is nuttig om stressvolle triggers, waaronder lawaai en frustrerende omstandigheden, te elimineren. Zo heb je meer kans op een positieve ervaring. 

Zodra u weet welke sensaties u kunt verwachten met uw magische truffels of paddo’s, kunt u verder gaan met het protocol dat u verkiest voor het nemen van uw microdoses.

Zowel magische truffels als paddo’s kunnen de elementen van een ‘bad trip’ creëren. Dit kan ook voorkomen met microdosering. Als je bereid bent om te gaan met de potentieel negatieve emoties die zich ontwikkelen, zal het gemakkelijker zijn om een positieve ervaring te beleven.

Magische truffels versus paddo’s: waar kan ik ze kopen?

Magische truffels kunnen online worden gekocht en in sommige landen en regio’s per post naar uw adres worden verzonden. Het is aan jou om de wettigheid van deze transactie te bepalen voordat je contact opneemt met een e-commerce site voor hulp.

Als je magische truffels koopt voor microdosering, worden de producten gebruiksklaar geleverd met duidelijke etikettering en instructies.

Paddo’s zijn vrijwel onmogelijk online te kopen. Je kunt ze persoonlijk kopen bij geautoriseerde winkels op plaatsen waar het gebruik van dit artikel is gelegaliseerd.

Dat betekent dat je voor het gebruik van paddo’s het beste een kweekset voor thuis kunt zoeken. Hiermee kun je thuis paddo’s kweken. Het kan heel leuk zijn om de producten waaraan je hebt gewerkt te kweken en te oogsten, maar het kan ook een illegale bezigheid zijn.

Het goede nieuws is dat magische truffels en paddo’s lang houdbaar zijn als ze op de juiste manier zijn gedroogd.

Hoe vind je de beste magische truffels voor microdosering

Als je bezig moet blijven en productiviteit een probleem is, dan kunnen magic truffels een positief resultaat opleveren. Als je je creativiteit wilt aanboren, zijn magische truffels en microdoseren een fantastische combinatie die kan leiden tot de resultaten die je wilt bereiken.

Sommige mensen stappen over van truffels naar paddo’s omdat ze geen effect voelen van hun eerste dosis. Als u in het begin niets voelt van de laagste microdosis, wacht dan tot de volgende dag op uw protocol en ga door naar het volgende niveau. Zo kun je de dosis verhogen of verlagen, tot het gewenste niveau bereikt is. 

Blijf die routine volgen totdat je iets merkt. Er zijn winkels en sites die zeggen dat je een onbeperkte productiviteitsboost of meer creatieve energie krijgt dan ooit. Onze mening is dat de eerste positieve resultaten meer lijken op hoe je je voelt direct na het drinken van een driedubbele espresso in de ochtend: wakker, geactiveerd en misschien zelfs een beetje shaky.

Sommige mensen hebben al gemicrodoseert met LSD of een andere psychoactieve stof en hebben hiermee een slechte ervaring gehad. Hierdoor blijven ze weg van microdoseren omdat ze bang of huiverig zijn geworden. Psilocybine is echter heel anders en veroorzaakt een lichte buzz waardoor je je kunt ordenen, gefocust kunt blijven en kunt werken. Niets om bang voor te zijn dus, zolang je het bij microdoses houdt. 

Als je je eerste microdosis magic truffels neemt, worden de voordelen vooral merkbaar tijdens de eerste helft van de eerste dag.[2]  Het effect zal langzaam afbouwen vanaf dit ‘hoogtepunt’ totdat u weer de basislijn bereikt. Dan is het tijd om uw volgende microdosis in te nemen.

Het is essentieel op te merken dat de effecten relatief gering zijn, dus het is belangrijk om je verwachtingen dienovereenkomstig in te stellen voordat je truffels (of paddo’s) voor de eerste keer probeert. [3]

Sommige mensen merken nauwelijks fysieke veranderingen, maar hun werkresultaten overtreffen hun verwachtingen.

Als je de voor- en nadelen van het gebruik van magische truffels voor je focus en productiviteit wilt ontdekken, heeft Microdose Bros een oplossing voor je! Onze producten leveren een consistente dosering, zodat u de gewenste resultaten kunt bereiken op elk gewenst protocol.

Er verandert niets als je dezelfde routine blijft volgen. Nu je de verschillen kent tussen truffels en paddo’s, kun je het product kiezen dat het meest logisch is voor je.

Als je klaar bent om meer controle te krijgen over uw gezondheids- en welzijnskeuzes, zou microdosering een onderdeel van dat gesprek moeten zijn. De artikelen op ons blog kunnen dienen als hulpmiddel bij het afwegen van elke beslissing om ervoor te zorgen dat u het leven kunt leiden dat u wilt.

Bronnen

[1] Effect van verschillende voorbehandelingen op de kwaliteit van paddenstoelen tijdens het drogen door de zon. Ashok Kumar, Manpreet Singh, corresponderende auteur en Gurdeep Singh, J Food Sci Technol. 2013 februari; 50(1): 165-170. Online gepubliceerd 10 april 2011. doi: 10.1007/s13197-011-0320-5.
[2] Jon Johnson: `Wat te weten over microdosering`. Medisch beoordeeld door Eloise Theisen, RN, MSN, AGPCNP-BC — Geschreven door Jon Johnson op 14 juli 2020. https://www.medicalnewstoday.com/articles/microdosing
[3] Mensen die psychedelische drugs microdoseren, melden dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen. door Eric W. Dolan 21 oktober 2020, in Psychedelische Drugs. https://www.psypost.org/2020/10/people-who-microdose-psychedelic-drugs-report-that-the-benefits-greatly-outweigh-the-drawbacks-58328

Microdosing | Utrecht Online Smart Shop Truffels | Koop Magic Truffels Online – Microdose Bros

Als je klaar bent om je voorraad in te slaan, Microdose Bros. heeft wat je nodig hebt voor een succesvolle microdoseerervaring. Met magische truffels, weegschalen en meer biedt onze online smartshop, gevestigd in Nederland, een totaalervaring voor alles wat je nodig hebt.

Koop je truffels online en discreet bij de MicrodoseBros.nl. Magische Truffels bevatten hoge hoeveelheden psilocybine.

Wil je meer weten over hoe je microdoseert? Lees erover in ons blog.

.
Bezoek voor al je vragen onze Instagram pagina voor meer info. Ons team staat voor je klaar ze te beantwoorden!