Psilocybine truffels microdoseren

Je kent ze misschien wel: ‘magische truffels’. Misschien ken je ook de tippende effecten die deze truffels hebben op je wanneer je een recreatieve dosis neemt. Er zijn echter nog meer voordelen en effecten van Magic Truffels. Deze effecten zijn het gevolg van het innemen van Psilocybine. De stof Psilocybine is verantwoordelijk voor de bekende psychoactieve effecten.

Deze truffels zijn al sinds de pre-historie bekend en worden al heel lang gebruikt.

Vaak worden de truffels in verband gebracht met religieuze rituelen, artistieke expressie en sociale ceremonies uit het verleden. Er zijn aanwijzingen dat Psilocybine een aanzienlijke rol heeft gespeeld gedurende het stenen tijdperk.

Taboe?

Helaas rust er in het grootste deel van de wereld een taboe op magische truffels. Hierdoor zijn psychedelische truffels illegaal in de meeste westerse culturen, maar ook in andere delen van de wereld. De houding en publieke opinie ten opzichte van truffels is echter langzaam aan het veranderen. We staan momenteel aan het begin van wat velen beschouwen als een nieuw tijdperk voor gebruikers van psychedelica. Een ‘psychedelische revolutie’ is zich als het ware aan het voltrekken.

Decriminalisatie

Gezien veel landen over de hele wereld meer beginnen open te staan voor Psilocybine, is de stof in sommige landen zelfs gedecriminaliseerd. Naar aanleiding van deze vergrootte belangstelling worden er steeds meer studies uitgevoerd op de effecten van psychedelica. Er zijn veel wetenschappers en onderzoekers die dieper willen graven in het vooralsnog onontgonnen onderwerp.

Fadiman

Microdosering is voornamelijk gepopulariseerd door psycholoog en onderzoeker James Fadiman. Fadiman is een echte pionier met een bijzondere interesse in psychedelica. In de afgelopen tien jaar heeft hij het potentieel van microdosering en de impact ervan op de geestelijke gezondheid onderzocht. Hierbij werd gekeken naar productiviteit en algemeen welzijn.
Er is veel bewijs met betrekking tot de verbazingwekkende positieve gezondheidseffecten van psilocybine truffels. Toch begint de moderne wetenschap haar achterstand nog maar net in te halen. De eerste serieuze studie op academisch niveau is pas onlangs uitgevoerd.

Onze truffels worden biologisch geteeld. Wanneer truffels in relatief kleine hoeveelheden worden geconsumeerd hebben ze psychoactieve effecten. De wetenschap is snel bezig met het inhalen van studies over deze opmerkelijke truffels. Veel onderzoekers houden zich bezig met de mogelijke voordelen bij het microdoseren van magische truffels. Blijf lezen om meer te weten te komen over de gezondheidsvoordelen van het nemen van Psilocybine-truffels in microdoses.

Microdoseren versus een volledige dosis

Mensen die hun psychedelische ervaringen met truffels koesteren, waarderen ze heel erg. Er wordt gesproken over een effect wat verwant is aan een heilige reis door de ruimte, waarin onderzoek naar de diepte van het psyche en de wereld om ons heen onderwerp is. Sommige gebruikers beweren dat psychedelische ervaringen hen hebben geholpen creatiever te zijn met het bedenken van nieuwe ideeën. Ze helpen om vanuit een ander perspectief op problemen te focussen. Hierdoor er een frissere mindset verkregen wordt vanwaaruit oplossingen zich makkelijker voordoen.

Een volle truffeltrip

Een psilocybine psychedelische trip kan tot enkele uren duren. Het is niet iets dat mensen zich zich kunnen veroorloven om vaak te doen. Een volledige, uren durende dosis neemt veel tijd in beslag. En gebruikers willen ook verbonden blijven met andere aspecten en belangrijke bezigheden binnen hun leven.

Regelmatige of grote doses psilocybine-truffels zijn belangrijk voor personen die het volledige scala aan psychoactieve effecten willen ervaren. Met werk en andere verplichtingen is een volledige dosis psychedelische truffels echter niet altijd haalbaar. Daarom zijn sommige mensen meer geïnteresseerd in het gebruiken van truffels in microdoses.

Om deze reden vormen microdoses een levensvatbaar alternatief. Dit geld vooral voor die mensen die de voordelen van psilocybine truffels willen plukken, maar niet hun leven willen aanpassen. Zo kunnen ze truffels gebruiken, zonder dat ze noodzakelijkerwijs concessies hoeven te doen, of hun levensstijl significant moeten veranderen. Frequente microdoses van psychedelische truffels zijn duurzamer op lange termijn. Ze kunnen je helpen je geest te verruimen. Daarnaast helpen ze je dieper te duiken in de medische en therapeutische voordelen die vaak worden geassocieerd met psilocybine.

Voordelen voor de gezondheid

Studies hebben aangetoond dat frequente microdoses van psychedelische truffels mentale gezondheidsproblemen zoals depressie en angst kunnen verminderen. Bovendien ervaren mensen die vaak microdoses gebruiken minder stress. Sommige gebruikers beweren zelfs dat regelmatige inname van psilocybine truffels in microdoses hen heeft geholpen om migraine te verminderen of te elimineren.
Migraine

Misschien kent u iemand die aan chronische migraine lijdt of misschien heeft u er zelf last van gehad. In dat geval bent u zich waarschijnlijk bewust van het feit dat deze aandoening behoorlijk slopend kan zijn. Migraine komt voor in verschillende maten en frequentie en kunnen een ontzettend negatieve invloed hebben op iemands leven. Dit geldt overigens ook voor de bovengenoemde factoren voor de geestelijke gezondheid, waaronder depressie en angst.
Toegang hebben tot een therapeutisch hulpmiddel om dergelijke problemen te verminderen of te voorkomen, kan voor sommige gebruikers een uitkomst zijn.

Verbeterde hersenfunctie

Psilocybine truffels kunnen het potentieel hebben om hersencellen te herstellen en positieve celgroei te bevorderen wanneer ze in microdoses worden ingenomen. De psychoactieve effecten zijn mild. De meeste gebruikers van magische truffels voelen de impact niet eens echt. Hierdoor kunnen ze hun dagelijkse leven voortzetten zonder noodzakelijkerwijs hun routines te verstoren. Gebruikers beschrijven microdoses als “sub-perceptuele” doseringen. Sub-perceptueel houdt in dat het effect nauwelijks wordt waargenomen. Dit maakt het mogelijk om van alle gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het microdoseren van psilocybine truffels te kunnen genieten zonder de psychedelische ervaring.

Sub-perceptuele ervaring

Sommige mensen vergelijken microdoses van truffels met CBD-producten. CBD biedt de gezondheidsvoordelen van cannabis, zonder de psychoactieve effecten van THC. Microdoses van psilocybine truffels kunnen je leven verbeteren, zonder je professionele of persoonlijke leven te beïnvloeden. Het is per persoon afhankelijk welke dosis sub-perceptueel is. Een normale microdosis ligt tussen de 0,25 en 1 gram. Waar sommigen bij 0.25 al effecten ervaren, kunnen andere, doorgewinterde microdoseerders misschien wel een hele gram proberen zonder effecten te voelen.

Bijwerkingen bij het microdoseren van magische truffels

Microdoses zijn een geweldige manier om truffels in je leven te houden en een gezonde verbinding te onderhouden met hun ontelbare gezondheidsvoordelen. Tot op heden zijn er geen significante bijwerkingen met betrekking tot microdosering op psilocybine-truffels vastgesteld.

Naast de behandeling van migraine en depressie, is psilocybine ook in verband gebracht met verhoogde hersenactiviteit. Het lijkt een deel van de hersenen te stimuleren dat bekend staat als de hippocampus. De hippocampus is een vitaal onderdeel van het limbische systeem in de hersenen.

Het limbische systeem ligt tussen de hersenstam en de hersenschors in en is een verzamelnaam voor de groep structuren die verantwoordelijk zijn voor emotie, motivatie en genot. De hippocampus ligt hier ook. De voornaamste functie van de Hippocampus is geheugen en ruimtelijke orientatie. Onderzoekers denken dat microdoses van psilocybine-truffels een positieve invloed kunnen hebben op deze gebieden in de hersenen en de neurale regeneratie en connectiviteit kunnen versterken.

Aan de slag met microdoseren

Wat is microdoseren en hoe pak je dat goed aan? Het is belangrijk om in het begin te experimenteren met de dosis. Zelfs ervaren gebruikers van psychedelica moeten een leercurve doormaken met betrekking tot de optimale hoeveelheid en frequentie van inname. Het kost behoorlijk wat tijd om de dosering te begrijpen die voor jou het beste werkt. Dit wordt ook wel de ‘sweet spot’ genoemd.

Microdosering wordt al enkele jaren als een niche-gewoonte beschouwd. Toch hebben de voordelen van deze praktijk zich als een lopend vuurtje verspreid. Dit is deels te danken aan de fervente voorstanders van microdosering. De voorstanders van microdoseren zijn vrij actief op het internet. Via de vele internet communities en netwerken delen ze hun ervaringen met anderen die geinteresseerd zijn in het onderwerp.

De dosis

Hoe klein is een microdosis? Sommige experts uit de industrie suggereren dat 0,5 gram verse truffels voldoende is als ze eens in de drie dagen worden ingenomen. Zoals eerder gezegd is het belangrijk om jouw eigen juiste dosering te vinden. Je neemt dan op dag 1 een microdosering, maar op dag 2 en 3 niet. Deze “pauze” periode is hier cruciaal. De pauze dag significeert een kloof of rustperiode die je lichaam en geest in staat stelt zich af te stemmen op de truffels. Op deze manier kunnen alle voordelen goed ervaren kunnen worden. Bovendien helpen de pauzes uw lichaam om zich te veel aan te passen aan de frequente dosering. Het is namelijk mogelijk een tolerantie op te bouwen.

Conclusie en laatste opmerkingen

Dit artikel raakt slechts het oppervlak van de infromatie die er is over microdoseren en de effecten ervan. De bovenstaande fysieke voordelen die je kunt ervaren bij het nemene van psilocybine truffels, zijn slechts enkelen van de vele voordelen die je kunt verwachten van het microdoseren. Nu de wetenschap eindelijk interesse toont in het onderwerp, wordt verwacht dat er nog vele andere positieve effecten van magische truffels worden ontdekt.

Meer weten over microdoseren en magische truffels of psychedelica? Lees ons blog, bezoek ons YouTube kanaal, volg ons op Instagram of Facebook, of meld je aan voor onze nieuwsbrief.