Silicon Valley is een regio in de Bay Area van Californië, iets ten zuiden van San Francisco. Het kreeg deze bijnaam omdat het gebied de geboorte gaf van enkele van de grootste technologiebedrijven van vandaag, waaronder Google, Apple en Facebook.

Hoewel er geen specifiek gebied is dat specifiek is voor Silicon Valley, loopt het ruwweg van San Mateo tot Cupertino. Sommige mensen omvatten San Jose, gaan naar het noorden naar Fremont en breiden het zelfs uit tot Sausalito.

Sommige mensen hebben zelfs de term ‘Silicon Valley’ gebruikt als een kans op werk in de technische sector.

Omdat werken in deze omgeving een hoge mate van productiviteit en creativiteit vereist, zoeken veel mensen naar manieren om hun natuurlijke talenten te vergroten. Daar begon het concept van microdoseren.

Door een fractionele dosis van een favoriete psychedelica te nemen, was het mogelijk om resultaten onder de drempel te krijgen zonder hallucinogene of bedwelmende effecten.

Waarom is microdosering een trend in Silicon Valley?

Microdosering is al meer dan tien jaar een trend in Silicon Valley. Het is voor velen in de regio zo’n belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine geworden dat het deel uitmaakt van de culturele identiteit van het gebied.

Hoewel elke psychedelica in aanmerking komt voor microdosering met een 1/10e tot 1/20e dosis van de standaard, zijn magic truffels een van de meest populaire keuzes voor diegenen die op zoek zijn naar creativiteitsverbeteringen.

Waarom zijn magic truffels populair? Om te beginnen hebben ze een betere juridische status dan andere psychedelica. Ze zijn ook betaalbaarder dan andere items, gemakkelijker te nemen en bieden meerdere protocollen om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de mogelijke voordelen die worden geboden.

Als we kijken waarom werknemers in Silicon Valley microdosering als optie kiezen, ontstaan er vier algemene voordelen.

 • Verhoogde concentratie.
  Wanneer mensen lage doses psilocybine of andere psychedelica nemen, kan er een aanzienlijke toename zijn in de hoeveelheid focus die beschikbaar is. Het stelt mensen in staat langer en ijveriger te werken.
 • Verbeterde creativiteit.
  Microdosering stelt individuen in staat om gebruik te maken van de creatieve centra van hun geest zonder last te hebben van beperkingen of bedwelming. Het geeft werknemers in Silicon Valley een betere kans om consistent hun beste werk te leveren.
 • Betere emotionele gezondheid.
  De werkgelegenheidsopties in de Bay Area zijn banen onder hoge druk die consistentie en resultaten vereisen. Dat betekent dat depressie en angst problemen zijn waar bijna iedereen in de tech-industrie mee te maken heeft. Microdosering kan meer veerkracht toevoegen aan deze mentale gezondheidseisen.
 • Minder stress.
  Werken als codeur, schrijver, ontwikkelaar of programmeur brengt lange uren met zich mee aan een bureau achter een computer. Dat is niet alleen hard werken voor het lichaam, maar het levert ook een stressvolle omgeving op. Microdosering kan veel van dat ongemak helpen verlichten.

Hoe vaak microdoseren mensen in Silicon Valley?

De voordelen van microdosering houden doorgaans 2-3 dagen aan, hoewel sommige mensen melden dat ze zich tot een week daarna creatiever en gefocust voelen.

Hoewel de doseringsschema’s voor elke persoon anders zijn, is de meest voorkomende die mensen in Silicon Valley gebruiken, om de drie of vier dagen magische truffels of een andere psychedelica te nemen.

Daarna blijven ze gedurende maximaal twee maanden elke derde of vierde dag een microdosis nemen. Een pauze is soms nodig om de veerkracht van het lichaam voor de stof te verminderen, meestal van twee tot vier weken.

Dan hervat de medewerker van Silicon Valley zijn doseringsschema.

Is het veilig om te microdoseren en te werken?

Microdosering is betrouwbaar, veilig en consistent.

Sommige mensen hebben een probleem bij het gebruik van magic truffels op het werk (of andere psychedelica) omdat er ethische vragen of negatieve stigma’s aan het product kleven.

Artikelen met psilocybine zijn sinds 1970 illegaal in de Verenigde Staten. Ze worden ook vermeld als een Schedule 1-medicijn door de Verenigde Naties.

Volgens die classificatie weegt het potentieel voor misbruik van het product zwaarder dan de potentiële medicinale voordelen die het biedt.

Werknemers in Silicon Valley wijzen erop dat er een significant verschil is tussen het nemen van een volledige dosis psilocybine en een microdosis magic truffels. Door slechts een 1/20e dosis in te nemen, blijft de verbinding onder een drempel die bedwelmende effecten veroorzaakt.

Dat betekent dat de therapeutische voordelen van magic truffels onderdeel worden van de dagelijkse routine, terwijl het risico op bijwerkingen laag blijft.

Als de standaarddosis van een magic truffelvariëteit 100 mcg is, zou de microdosis 5 mcg tot 10 mcg zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat microdosering niet bedoeld is om een blijvend resultaat te creëren. Het is een tijdelijke oplossing waarmee mensen hun creativiteit en energie kunnen omarmen.

Als iemand besluit dat de voordelen niet nodig zijn, kunnen ze hun microdoseringsprotocol stoppen en op elk moment terugkeren naar hun vorige baseline.

Verbetert microdosering iemands geestelijk welzijn?

Microdosering is een optie voor mensen in Silicon Valley omdat ze door de praktijk verschillende doelen kunnen nastreven. Sommigen voelen zich er gelukkiger door, anderen artistieker, en het kan zelfs angst en stress verminderen.

Bij het onderzoek rapporteren mensen die microdoseren als onderdeel van hun normale werkroutine de volgende sociale en mentale voordelen.

 • Nieuwsgierigheidsverbetering. Ongeveer 13% van de werknemers zegt dat microdosering hen helpt een meer open geest te houden en hun algehele nieuwsgierigheid te omarmen.
 • Verbeterde aandacht. Ongeveer 15% van de mensen die microdoseren meldt dat hun concentratie- en focusniveaus beter zijn met hun favoriete psychedelica dan het gebruik van cafeïne of helemaal niets.
 • Emotioneel evenwicht. Meer dan 25% verklaarde dat ze meer kalmte, vrede, optimisme en geluk hadden bij microdosering.
 

Bijkomende voordelen die voortkomen uit regelmatige microdosering zijn onder meer relatieverbeteringen, meer zelfzorg en meer zelfvertrouwen.

Microdosering heeft ook geleid tot minder intense of minder hoofdpijn en betere slaap voor mensen in situaties met hoge druk, zoals die in Silicon Valley.

Microdosering is meer geworden dan een trend in Californië

Hoewel Bill Gates en Steve Jobs microdosering begonnen als een ondergrondse trend in Silicon Valley, verspreidde het zich naar andere locaties en werkplekken.

Ze waren niet de eersten die deze benadering van het leven probeerden. Albert Hofmann kreeg de eer voor het maken van LSD (lyserginezuurdiethylamide) in 1938. Hij was waarschijnlijk ook de eerste persoon die in 1943 een opzettelijke trip op de psychedelica maakte.

Hofmann microdoseerde de laatste 20 jaar van zijn leven en werd 102 jaar. Hij zei dat het consumeren van kleine hoeveelheden psychedelica hem hielp om zijn denken te verhelderen.

Dr. James Fadiman suggereert dat wat mensen tot microdosering drijft dezelfde impuls is die individuen ertoe brengt Adderall of Ritalin te gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen. Hoewel er weinig officiële klinische onderzoeksinspanningen zijn voor microdosering, voert Fadiman onderzoek uit door de anekdotische rapporten te verzamelen van degenen die zichzelf toedienen.

Mensen in de financiële wereld, business intelligence en zelfs wetenschappers vragen om advies over het opnemen van microdosering in hun dagelijkse routine.

Voor veel mensen is hun primaire angst niet de psychedelica die ze kiezen te gebruiken. Het verkrijgt ze op manieren die de wet omzeilen, aangezien de stoffen doorgaans illegaal zijn. Daarom zijn magische truffels van Microdose Bros een fantastische optie om te overwegen in Europa.

Zoals een gewone microdoseerder uit Berlijn het stelt, is microdosering een deel van hun leven geworden, bijna als een ‘magische kop koffie’.

Een baanbrekende studie in 1966 toont het potentieel van microdosering aan.

Fadiman was pas 27 toen hij de basis legde voor een van zijn belangrijkste studies. Het gebeurde in een onderzoeksfaciliteit in Menlo Park, in een poging om te bepalen of psychedelica mensen kunnen helpen bij het oplossen van complexe problemen.

Er waren verschillende studievereisten waaraan mensen moesten voldoen voordat ze werden geaccepteerd.

 • Ze moesten uit een professionele carrière komen.
 • Het probleem waarmee het individu werd geconfronteerd, moest metrieken hebben: het moest iets zijn dat kon worden bewezen, gebouwd, gemeten of vervaardigd.
 • De deelnemers moesten minimaal 90 dagen met hun probleem vastzitten.
 

Het team van Fadiman gaf elke persoon het equivalent van 100 mcg LSD. Na een paar uur naar klassieke muziek te hebben geluisterd, werd iedereen aangemoedigd om hun problemen op te lossen.

Van de 44 problemen die naar het onderzoek werden gebracht, werden er 40 opgelost.

Die resultaten zijn vergelijkbaar met wat een groep internationale onderzoekers in 2018 ontdekte met een wereldwijd onderzoek naar microdosering.

Van de meer dan 1.500 mensen zei 60% dat ze zich zelfverzekerder voelden, de helft minder angstig en ongeveer 65% gaf aan zich gelukkiger te voelen dan normaal. Het enige verschil was dat microdosers in plaats van te proberen een vergelijking of een fysiek probleem op te lossen, hun fysieke of mentale gezondheid wilden verbeteren.

Waarom is microdosering nuttig voor creativiteit en focus?

Hoewel je bij microdosering nooit 100 mcg psilocybine, LSD of een ander psychedelicum hoeft te gebruiken om problemen op te lossen, zijn de probleemoplossende voordelen al beschikbaar bij doseringen van slechts 5mcg.

ADHD (aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit) is tegenwoordig een van de meest voorkomende diagnoses bij kinderen en volwassenen. Het kan ervoor zorgen dat mensen handelen zonder na te denken, moeite hebben om gefocust te blijven of zich de hele tijd overdreven actief voelen.

Er zijn momenteel drie soorten ADHD bekend. Sommige mensen hebben moeite om taken af te maken, anderen hebben impulsieve keuzes of hyperactieve momenten, en een derde groep is beide even aanwezig.

Hoewel sommige risicofactoren te voorkomen zijn, zijn onderzoekers van mening dat genetica een cruciale rol speelt in de ontwikkeling ervan. Je kunt ADHD niet krijgen door te veel tv te kijken, suiker te eten of met vrienden om te gaan.

De ADHD-symptomen van een persoon kunnen sterker worden wanneer ze worden blootgesteld aan die problemen of in bepaalde omgevingen. Daarom wenden veel jonge professionals zich vaak tot microdosing als optie. Het verlicht de toename die ze ervaren om hen te helpen betrokken te blijven bij hun werk.