Een inclusieve lijst met psychedelische citaten door de MicrodoseBros

Psychedelische Citaten | Vind de beste quote over psychedelica van mensen als Terence McKenna, Timothy Leary, …

Gerelateerd: Uitgebreide lijst van psychoactieve stoffen.

IN PERSPECTIEF

Terence Mckenna

“Psychedelica zijn illegaal, niet omdat een liefhebbende regering bang is dat je uit een raam op de derde verdieping springt. Psychedelica zijn illegaal omdat ze opiniestructuren en cultureel vastgelegde gedrags- en informatieverwerkingsmodellen ontbinden. Ze stellen je open voor de mogelijkheid dat alles wat je weet niet klopt.”


Aldous Huxley

“Het is heel heilzaam om te beseffen dat het nogal saaie universum waarin de meesten van ons het grootste deel van onze tijd doorbrengen, niet het enige universum is dat er is. Ik denk dat het gezond is dat mensen deze ervaring hebben.”


Jesse Lawler

“Psychedelica bewijzen je dat er meer dan één manier is om de wereld te zien”


Terence Mckenna

“Een deel van wat psychedelica doen, is dat ze je ontdoen van culturele waarden. Dit maakt het zo’n politieke hete aardappel. Omdat alle cultuur een soort oplichterij is, is het gevaarlijkste snoep dat je kunt uitdelen er een die ervoor zorgt dat mensen de regels van het spel in twijfel trekken.”


Terence Mckenna

“Ik denk dat naar het graf gaan zonder een psychedelische ervaring te hebben, hetzelfde is als naar het graf gaan zonder ooit seks te hebben. Het betekent dat je er nooit achter bent gekomen waar het allemaal om draait. Het mysterie zit in het lichaam en de manier waarop het lichaam zichzelf in de natuur inwerkt.”


Aldous Huxley

“De man die terugkomt door de Door in the Wall zal nooit helemaal dezelfde zijn als de man die naar buiten ging. Hij zal wijzer zijn maar minder zeker, gelukkiger maar minder zelfvoldaan, nederiger in het erkennen van zijn onwetendheid en toch beter toegerust om de relatie van woorden tot dingen te begrijpen, van systematisch redeneren tot het ondoorgrondelijke mysterie dat hij, voor altijd tevergeefs, probeert te begrijpen.


Alan Moore

“LSD was een ongelooflijke ervaring. Niet dat ik het aan iemand anders aanbeveel; maar voor mij hamerde het er een beetje op dat de realiteit geen vaststaand iets was. Dat de realiteit die we elke dag om ons heen zagen één realiteit was, en een geldige, maar dat er andere waren, verschillende perspectieven waar verschillende dingen een betekenis hebben die net zo geldig was. Dat heeft een diepe indruk op mij gemaakt.”


Aldous Huxley

“Hoe vreemd is het dat schrijvers als Belloc en Chesterton de lof zingen van alcohol (die verantwoordelijk is voor ongeveer tweederde van de auto-ongelukken en driekwart van de geweldsmisdrijven) en worden beschouwd als goede christenen en nobele kerels. Terwijl iedereen die het waagt te suggereren dat er andere en minder schadelijke snelkoppelingen naar zelftranscendentie kunnen zijn, wordt behandeld als een gevaarlijke drugsfanaat en een slechte pervertor van de zwakzinnige mensheid.”


Daniel Pinchbeck

“Driehonderdvijftig jaar geleden, merkt Shulgin op, verklaarde de kerk: “De aarde is het middelpunt van het universum, en iedereen die anders beweert, is een ketter.” Tegenwoordig verkondigt de regering: “Alle medicijnen die het bewustzijn kunnen vergroten, zijn zonder medische of sociale rechtvaardiging, en iedereen die ze gebruikt is een crimineel.” In de tijd van Galileo zeiden de autoriteiten: “We hoeven niet echt door dat mysterieuze ding te kijken.” Nu zegt de regering: “Het is niet nodig om die mysterieuze verbindingen echt te proeven.” In het verleden zei de kerk: “Hoe durf je te beweren dat de aarde niet het middelpunt van het universum is?” Vandaag zegt de regering: “Hoe durf je te beweren dat een begrip van God te vinden is in een wit poeder?”


George Carlin

“Hallucinogenen zijn een waardeveranderaar… of je het nu leuk vindt of niet, het verandert je waarden, het opent ramen, deuren van percepties, zo noemde Aldous Huxley ze.


Mary Barnard

“Wat… waarschijnlijker het eerst zou gebeuren… het spontaan gegenereerde idee van een hiernamaals waarin de onstoffelijke ziel… eeuwige gelukzaligheid ervaart, of de toevallige ontdekking van hallucinogene planten die een gevoel van euforie geven, het bewustzijnscentrum ontwrichten en de tijd vervormen en ruimte…?”

… De [laatste] ervaring had… een bijna explosief effect kunnen hebben op de grotendeels slapende geest van mannen, waardoor ze aan dingen gingen denken waar ze nog nooit aan hadden gedacht. Dit is, zo u wilt, directe openbaring.”


Zoë Helene

“Wat als we door verantwoord onderzoek met psychedelica onze geest kunnen bevrijden? Vrijdenkers zijn moeilijker te manipuleren en te controleren, wat de vraag oproept: waarom zijn psychedelica illegaal?”


Maria Sabina

“Vóór Wasson nam niemand de paddenstoelen alleen om God te vinden. Ze werden altijd genomen voor de zieken om beter te worden.”


Amy Emerson

“Doe het werk om de lijnen open te houden. Doe het werk om de gemeenschappen te bereiken. Vertrouw niet op slechts één groep om het te doen, iedereen heeft een rol te spelen bij het vormgeven van deze [psychedelische] beweging.”


Stacy Wallin

“Ik geloof dat ons vermogen om sterk, gezond en zelfbewust te zijn nauw verbonden is met ons vermogen om goed te doen in de wereld en voor onszelf en de mensen om ons heen te zorgen … En dus bekijk ik psychedelica – en meer specifiek – goed ondersteunde psychedelische psychotherapie, als een wonderbaarlijk krachtig hulpmiddel voor het soort veranderingen dat we als samenleving nodig hebben.”


Beatriz Caiuby Labate (Bia Labate)

PHD

“Dus inheemse kennisbewaarders hebben op de een of andere manier de geboorte van de psychedelische beweging geïnformeerd en blijven dit doen. Hier zijn meerdere bewijzen voor, maar in mijn gedachten, en dit is een zeer belangrijke boodschap, zal men zich herinneren dat er een continuïteit is tussen het sjamanistische gebruik van psychedelische medicijnen… en de ondergrondse omgeving waar mensen deze stoffen therapeutisch of in een soort gemengde hybride rituelen en het bovengrondse van psychedelische therapie.”


Beatriz Caiuby Labate (Bia Labate)

PHD

“Op vele, vele manieren zijn we allemaal schatplichtig aan inheemse volkeren en hun tradities en hun kennis wanneer we geïnteresseerd zijn in deze medicijnen.”


Graham Hancock

“Het kan zijn dat DMT ons in staat stelt om waar te nemen wat de natuurkundigen “donkere materie” noemen – de 95 procent van de massa van het universum waarvan bekend is dat ze bestaat, maar die op dit moment onzichtbaar blijft voor onze zintuigen en instrumenten.”


Alexander Shulgin

“Het potentieel van de psychedelische drugs om toegang te bieden tot het innerlijke universum, is, geloof ik, hun meest waardevolle bezit.”


Timothy Leary

“Op een gegeven moment werden bewustzijnsveranderende apparaten zoals de microscoop en de telescoop gecriminaliseerd om precies dezelfde redenen dat psychedelische planten in latere jaren werden verboden. Ze stellen ons in staat om in stukjes en beetjes van Chaos te kijken.”


Joe Rogan

“Als het leven niet echt was, zou het de gekste psychedelische trip ooit zijn.”


K allado Mc-Dowell

“Je denkt er misschien niet aan als je in de rij staat voor de koffie, maar planten hebben ook taal. Op de een of andere manier hebben wij als soort besloten dat symbolen nodig waren voor onze taal. Maar planten gebruiken symbolen niet op dezelfde manier als wij, althans niet voor zover we van buitenaf kunnen zien. Daarom hebben we een ingang in de plantenwereld en bewustwording nodig.”


Elsje Mraia Lagrou

“De slang is een van die paradigmatische dieren die van huid veranderen en daarom wordt aangenomen dat ze het eeuwige leven en de geheimen van genezing bezitten. Het is ook de meester van alle vloeistoffen, van regen tot menstruatiebloed tot ayahuasca, het brouwsel van transformatie.”


BETEKENIS EN DOEL

Terence Mckenna

“Het leven leefde in de afwezigheid van de psychedelische ervaring waarop het oorspronkelijke sjamanisme is gebaseerd, het leven wordt gebagatelliseerd, het leven wordt ontkend, het leven is een slaaf van het ego.”


Caitlin Thompson

“Er is een illusie dat wetenschap en spirituele praktijken gescheiden zijn. Ik denk eigenlijk niet dat dat waar is.”


Alexander Shulgin

“Er is een schat aan informatie in ons ingebouwd … weggestopt in het genetische materiaal in elk van onze cellen … zonder enige toegang, is er geen manier om zelfs maar te gissen naar de omvang en kwaliteit van wat er is. De psychedelische drugs maken het mogelijk om deze innerlijke wereld te verkennen en inzicht te krijgen in de aard ervan.”


Steve Jobs

“Het nemen van LSD was een diepgaande ervaring, een van de belangrijkste dingen in mijn leven. LSD laat je zien dat er een andere kant aan de medaille is, en je kunt het je niet herinneren wanneer het slijt, maar je weet het. Het versterkte mijn gevoel van wat belangrijk was om geweldige dingen te creëren in plaats van geld te verdienen, en dingen zoveel mogelijk terug te brengen in de stroom van de geschiedenis en van het menselijk bewustzijn.”


Maria Cosimano

“…psilocybine kan een middel zijn om opnieuw verbinding te maken met onze ware aard – ons authentieke zelf – en daardoor te helpen zin in ons leven te vinden.”


Antonin Artaud

“In bewustzijn woont het wonderlijke; daarmee bereikt de mens het rijk voorbij het materiële, en de peyote vertelt ons waar we het kunnen vinden.”


Allyson Gray

“We gebruiken niet altijd psychedelica, niet in het minst. Het is echter een ervaring die je nooit verlaat. Het blijft je je hele leven bij, en het leren en de lessen groeien en evolueren gewoon.”


Aldous Huxley

“Ik ben niet zo dwaas om wat er gebeurt onder invloed van mescaline of een andere drug gelijk te stellen aan de realisatie van het einde en het ultieme doel van het menselijk leven: Verlichting, de Zalige Visie. Alles wat ik suggereer is dat de mescaline-ervaring is wat katholieke theologen “een gratuite genade” noemen, niet noodzakelijk voor verlossing, maar potentieel nuttig en om dankbaar te worden aanvaard als ze beschikbaar wordt gesteld. Om uit de sleur van de gewone waarneming te worden geschud, om een ​​paar tijdloze uren de uiterlijke en innerlijke wereld te laten zien, niet zoals ze lijken op een dier dat geobsedeerd is door overleven of op een mens die geobsedeerd is door woorden en begrippen, maar zoals ze worden aangehouden, direct en onvoorwaardelijk, door Mind at Large.”


Terence Mckenna

“Door psychedelica leren we dat God geen idee is; God is een verloren continent in de menselijke geest. Dat continent is herontdekt in een tijd van groot gevaar voor onszelf en onze wereld. Is dit toeval, synchroniciteit of een wreed zinloze nevenschikking van hoop en verderf?”


John Lennon

“Surrealisme is voor mij realiteit. Psychedelische visie is voor mij realiteit en was dat altijd.”


SCHADE VAN INDUSTRIALISME

Terence Mckenna

“Onze vervreemding van de natuur en het onbewuste raakte ongeveer tweeduizend jaar geleden verankerd, tijdens de verschuiving van het tijdperk van de Grote God Pan naar dat van Vissen die plaatsvond met de onderdrukking van de heidense mysteries en de opkomst van het christendom. De psychologische verschuiving die volgde, zorgde ervoor dat de Europese beschaving in twee millennia van religieuze manie en vervolging, oorlogvoering, materialisme en rationalisme staarde.

De monsterlijke krachten van het wetenschappelijk industrialisme en de mondiale politiek die in de moderne tijd zijn ontstaan, zijn ontstaan ​​op het moment dat de symbiotische relaties met de planten die ons vanaf ons prille begin met de natuur hadden verbonden, werden verbroken. Dit liet elk mens bang, met schuldgevoelens en alleen achter. De existentiële mens werd geboren.”


Rick Doblin

Oprichter van MAPS

“Als we de kracht van entheogene substanties erkennen om ons open te stellen voor de universele waarheid en de volledige dimensie van de menselijke ervaring, en als we de rol van de sjamaan als hiërofant en psychopomp in dit rijk aanvaarden, zoals die bijvoorbeeld is uitgevaardigd door de Huichol mara’akame, , moeten we concluderen dat we vandaag de dag in de westerse samenleving verstoken zijn van twee essentiële bronnen voor volledige menselijke groei. Jongeren zullen, in hun honger naar betekenis, nog steeds aangetrokken worden tot entheogenen. De meer ervaren onder ons zullen misschien proberen hun reis te vergemakkelijken, maar bij gebrek aan gekwalificeerde gidsen zal niet iedereen profiteren van hun ervaring.”


Daniel Pinchbeck

“De moderne mens wordt aangetrokken door het sjamanistische archetype – de visie van de heilige aarde, het onthullende woord en de multidimensionale kosmos – vindt zichzelf geschokt door de hedendaagse samenleving en de versnellende processen van wereldwijde vernietiging die het heeft ontketend.”


SOCIALE GERECHTIGHEID

Ayelet Waldman

“In de loop van de Amerikaanse geschiedenis is de criminalisering van drugs altijd nauw verbonden geweest met de repressieve reactie van de regering op mensen van kleur, en in het bijzonder de bevestiging van het recht op burgerrechten.”


Ayelet Waldman

“Als je een Afro-Amerikaanse 19-jarige bent met een diepe depressie en je ontdekt dat LSD je helpt, is je risico op arrestatie en opsluiting veel groter dan ik, dus ik zou nooit zeggen dat zo iemand zijn lichaam op de lijn. Ik bevind me in een bevoorrechte positie met, weet je, ‘met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid’


Zoë Helene

“Wat als we door verantwoord onderzoek met psychedelica onze geest kunnen bevrijden? Vrijdenkers zijn moeilijker te manipuleren en te controleren, wat de vraag oproept: waarom zijn psychedelica illegaal?.”


Betty Aldworth

“Vroeg onderzoek naar het gebruik van psychedelica voor de behandeling van trauma is vooral gericht op oorlogsveteranen, van wie de overgrote meerderheid mannen zijn. Zonder zorgvuldige aandacht om psychedelische therapie veilig en uitnodigend te maken voor vrouwen en mensen die genderqueer of transgender zijn, zullen de normen die het voor cisgender mannen veiliger maken om deel te nemen aan dergelijke genezing alleen maar toenemen.”


Zoë Helene

“Wij vrouwen moeten opkomen voor de gelegenheid. De ayahuasca-ervaring vernieuwt, inspireert, bekrachtigt en ontsteekt ons om dat te doen.”


Amy Emerson

“We willen niet alleen MDMA-goedkeuring krijgen, we willen het op een manier doen die verkeerde informatie en stigma rond geestelijke gezondheid en psychedelica aanpakt, en ze toegankelijk maakt voor achtergestelde, gemarginaliseerde gemeenschappen.”


Inheemse Peyote Conservation Communication Committee

“Individuele, staats- of lokale decriminaliseringsinspanningen die peyote omvatten, kunnen de nationale strategie verstoren die wordt aangestuurd door inheemse Amerikaanse mensen om de spirituele en ecologische duurzaamheid van peyote te beschermen, in stand te houden en te verzekeren.”


Beatriz Caiuby Labate (Bia Labate)

PHD

“Meer kracht voor ons en voor al onze nakomelingen, hopelijk om een ​​nieuwe wereld te brengen voor de toekomstige vrouwtjes die na ons worden geboren. En dus richten we ons op het integreren van de stemmen van queer mensen, vrouwen, gekleurde mensen, zwarte mensen, inheemse mensen en stemmen uit het zuiden van de wereld in de mainstream psychedelische conversatie.”


David Bronner

“Het is de plicht van ons allemaal om respectvolle bondgenoten te zijn en respect en respect te tonen voor de door de inheemse bevolking geleide inspanningen voor behoud die al aan de gang zijn.”


Albert Einstein

“Het prestige van de overheid is door de verbodswet ongetwijfeld aanzienlijk verminderd. Want niets is meer vernietigend voor het respect voor de regering en de wetten van het land dan het aannemen van wetten die niet kunnen worden afgedwongen. Het is een publiek geheim dat de gevaarlijke toename van de misdaad in dit land hier nauw mee samenhangt.”


POSITIEVE VERANDERING VAN PSYCHEDELICA

Graham Hancock

“Ik ben ervan overtuigd dat de weg voorwaarts voor de mensheid is om het fundamentele recht van soevereiniteit over bewustzijn te erkennen en te beschermen, om de ketenen van ons verdeeldheid zaaiende religieuze erfgoed af te werpen, om vormen van spiritualiteit te zoeken (of helemaal geen spiritualiteit als we dus liever) die vrijheid en tolerantie werkelijk ondersteunen, om de menselijke geest te helpen groeien in plaats van te verwelken, en om ons aangeboren vermogen tot liefde en wederzijds respect te koesteren. De oude manieren zijn gebroken en failliet en nieuwe manieren worstelen om geboren te worden. Ieder van ons heeft met zijn eigen talenten en door onze eigen keuzes een rol in dat proces.”


Gary Fisher

“Als je geluk hebt en doorbreekt, begrijp je met psychedelica wat echt van waarde is in het leven. Materiaal, macht, dominantie en territorium hebben geen waarde. Mensen zouden geen oorlogen voeren en het hele systeem dat we momenteel hebben zou uit elkaar vallen. Mensen zouden vreedzame, liefhebbende burgers worden, geen robots die in het donker rondlopen met al hun lichten uit.”


Bill Hicks

“Wat dacht je van een positief LSD-verhaal? Zou dat niet nieuwswaardig zijn, voor een keer? Om je beslissing te baseren op informatie in plaats van bangmakerij, bijgeloof en leugens? Ik denk dat het nieuwswaardig zou zijn. ‘Vandaag realiseerde een jonge man op zuur zich dat alle materie slechts energie is, gecondenseerd tot een langzame trilling. Dat we allemaal één bewustzijn zijn dat zichzelf subjectief ervaart. Er bestaat niet zoiets als de dood, het leven is slechts een droom en we zijn de verbeelding van onszelf’. . . ‘Hier is Tom met het weer.'”


George Carlin

“Fuck de drugsoorlog. Het laten vallen van zuur was een diepgaand keerpunt voor mij, een baanbrekende ervaring. Ik verontschuldig me er niet voor. Meer mensen zouden zuur moeten doen. Het moet over de toonbank worden verkocht.”


James Oroc

“Tegenwoordig, als ik op de deuren van het Tryptaminepaleis klop, word ik niet langer begroet met onvoorwaardelijke liefde, maar in plaats daarvan word ik herinnerd aan de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met ultieme kennis: een onmiskenbare verantwoordelijkheid voor mezelf, voor mijn stam, voor mijn soort, naar mijn planeet.”


Cary Grant

“Ik ben opnieuw geboren”, zei hij tegen de verbaasde verslaggevers. “Ik heb een psychiatrische ervaring meegemaakt die me volledig heeft veranderd. Ik was verschrikkelijk. Ik moest dingen over mezelf onder ogen zien die ik nooit heb toegegeven, waarvan ik niet wist dat ze er waren. Nu weet ik dat ik elke vrouw van wie ik heb gehouden heb gekwetst. Ik was een volslagen nepperd, een zelfingenomen klootzak, een alleskunner die heel weinig wist. “Ik ontdekte dat ik me verschuilde achter allerlei soorten verdediging, hypocrisie en ijdelheden. Ik moest ze laag voor laag wegwerken. Het moment waarop je bewuste je onderbewuste ontmoet, is een geweldige moersleutel. Met mij kwam er een dag dat ik het licht zag.”


Stanislav Grof

“Na de afgelopen vijftig jaar persoonlijk meer dan vierduizend psychedelische sessies te hebben geleid, heb ik veel ontzag en respect ontwikkeld voor deze verbindingen en hun enorme potentieel, zowel positief als negatief. Het zijn krachtige hulpmiddelen en, zoals elk hulpmiddel, kunnen ze vakkundig, onhandig of destructief worden gebruikt. Het resultaat zal sterk afhankelijk zijn van de set en setting.”


Monnica Williams

“Het gebruik van psychedelica kan niet alleen pijnpunten naar de oppervlakte brengen voor genezing, maar kan ook de angst of reactie op deze [traumatische] herinneringen verminderen en hen in staat stellen er openlijk over te praten zonder de pijn die ze met zich meebrengen.”


Lynn Marlyie Morski

MD

“… idealiter weet ook de massabevolking van [psilocybine], want alleen dan kunnen mensen weloverwogen beslissingen nemen over wat echt het beste voor hen is, in plaats van alleen een arts die een pil voorschrijft.”


Maria Sabina

“Genees jezelf met het licht van de zon en de stralen van de maan. Met het geluid van de rivier en de waterval. Met het zwaaien van de zee en het fladderen van vogels. Genees jezelf met munt, neem en eucalyptus. Zoeten met lavendel, rozemarijn en kamille. Omhels jezelf met de cacaoboon en een vleugje kaneel. Doe liefde in thee in plaats van suiker en drink het terwijl je naar de sterren kijkt. Genees jezelf met de kussen die de wind je geeft en de knuffels van de regen. Sta sterk met je blote voeten op de grond en met alles wat daaruit voortkomt. Wees elke dag slimmer door naar je intuïtie te luisteren, met je voorhoofd naar de wereld te kijken. Spring, dans, zing, zodat je gelukkiger leeft. Genees jezelf, met mooie liefde, en onthoud altijd … jij bent het medicijn.”


Nisha Kanna

MD

“Als er iets is dat je vasthoudt in het onderbewuste of het onbewuste, iets dat je niet dient dat moet worden losgelaten, kunnen psychedelica daar doorheen schieten.”


Rachel Peterson

“Ik denk dat die [klinische] proef het meest effectieve was dat ik heb gedaan om mijn geestelijke gezondheid te beheersen, en ik had bijna alles geprobeerd. En het doet me geloven dat we onze manier van denken over geestelijke gezondheid radicaal moeten veranderen.”


Michael Pollan

“… een bewegingscentrum praat rechtstreeks met je visuele cortex, waardoor je dingen kunt zien die je voelt. Het kan hallucinaties tot gevolg hebben. Die nieuwe verbindingen kunnen zich […] manifesteren als nieuwe perspectieven, nieuwe ideeën, nieuwe middelen, nieuwe metaforen. Maar het punt is dat door de orde van de hersenen tijdelijk te verstoren, er een nieuwe orde ontstaat. En die volgorde kan ongelooflijke waarde hebben op het niveau van geestelijke gezondheid en psychologie of op het niveau van creativiteit.


Françoise Barbira Freedman

“De centrale plaats die het sjamanisme als medicijn en religie inneemt binnen de populaire cultuur van de Boven-Amazone, sluit de reductie ervan tot ‘volkspsychiatrie’ of goedkope geneeskunde uit. Nogmaals, door het gebruik van ayahuasca, zal het bos als kosmos waarschijnlijk een nieuwe bron van symbolen bieden om sociale percepties van vijanden uit te drukken en op te lossen, daarbuiten en binnen, dichtbij en in kosmopolitische hoofdsteden. In grotere krachtvelden begeleiden Forest sjamanen, of ze nu inheems zijn, van gemengd bloed of gringo’s, de visioenen van de armsten en de rijksten die soms naast elkaar zitten om ‘recht te worden’ […] in het midden van de caduceus.


VERBINDING MET ANDEREN

Ray Manzarek

“Door de hele geschiedenis heen heeft de mensheid psychedelische stoffen ingenomen. Die stoffen zijn er om je in contact te brengen met geesten buiten jezelf, met de schepper, met de creatieve impuls van de planeet.”


James Oroc

“Entheogenen (of psychedelica, om meer historisch correct te zijn) zijn nu erkend als de moeder van onze westerse ecologie- en natuurbeschermingsbewegingen, evenals het hele veld van transpersoonlijke psychologie en onze schijnbare wens om terug te keren naar een spirituele en/of mystieke uit de eerste hand. begrip van G/d (in plaats van blindelings traditionele religieuze dogma’s te accepteren zonder een ervaringsbasis.”


James Oroc

“Het collectieve onbewuste is, net als andere transpersoonlijke verschijnselen, het bewijs dat onze geest geen geïsoleerde entiteit is, maar voortdurend in contact staat met andere geesten en met de wereld om ons heen. We zijn nooit helemaal los van de buitenwereld; nooit helemaal opgesloten in onze huid. Onze geest en ons lichaam resoneren met onze omgeving, inclusief andere mensen in onze omgeving. Onze geest is coherent met de wereld, en als we de intuïties die ons verbinden met andere mensen en met de natuur niet onderdrukken, kunnen we ons bewust worden van onze eenheid met het universum.”


Maria Cosimano

“Ik geloof dat dit thema – liefde, de noodzaak om opnieuw contact te maken met ons ware zelf – de onderliggende uitkomst van onze psilocybine-onderzoeken behandelt. Maar heel vaak zijn we bang om onszelf open te stellen voor deze verbinding, dus zetten we barrières op en dragen we maskers. Als we in staat zijn om de barrières weg te nemen, onze verdediging neer te halen, kunnen we onszelf beginnen te leren kennen en accepteren, waardoor we onszelf toestaan ​​om liefde te ontvangen en te geven.”


Marcela Ot’alora

Ik denk dat we vaak met trauma proberen de ervaring te veranderen … En de realiteit is dat genezing begint wanneer het niet nodig is om de ervaring te veranderen, maar dat we die pijn echt kunnen vasthouden … en tegelijkertijd is er dit andere deel, dat is de verbinding, de onderlinge verbondenheid, het effect dat we op elkaar hebben, de liefde die… zo universeel is… En ik denk dat dat echt gevoeld wordt in psychedelische ervaringen die je beide precies op hetzelfde niveau houdt .”


Rachel Peterson

“Ik ervoer dit soort eenheid, van resonerende liefde, het gevoel dat ik niet meer alleen ben, dat er iets was dat me vasthield dat groter was dan mijn verdriet. Ik voelde me welkom terug in de wereld.”


Dr. Rosalind Watts

“In een bos zie je een derde ervan, de bomen. Maar tweederde is ondergronds. Het is als de wortels die naar beneden gaan. En de manier waarop bomen met elkaar communiceren is via mycelium. En mycelium is een paddenstoel. Het is een schimmel. Het hele bos communiceert via deze laag paddenstoelen. Paddenstoelen zijn een geweldige verbinder en je kunt over die analogie nadenken… stel jezelf voor als een boom. En je hebt je kofferbak, dat is je verbinding met jezelf. En je hebt je takken die je ideeën zijn die uitgaan. En dan heb je je wortels en je hebt deze laag mycelium en je bent verbonden met al die andere mensen. En dus om je boom echt sterk te laten worden, gaat het om jouw plek in het bos. Je staat er niet alleen voor.”


James Oroc

“Het collectieve onbewuste is, net als andere transpersoonlijke verschijnselen, het bewijs dat onze geest geen geïsoleerde entiteit is, maar voortdurend in contact staat met andere geesten en met de wereld om ons heen. We zijn nooit helemaal los van de buitenwereld; nooit helemaal opgesloten in onze huid. Onze geest en ons lichaam resoneren met onze omgeving, inclusief andere mensen in onze omgeving. Onze geest is coherent met de wereld, en als we de intuïties die ons verbinden met andere mensen en met de natuur niet onderdrukken, kunnen we ons bewust worden van onze eenheid met het universum.”


Daniel Pinchbeck

“De visionaire planten zijn de leidende geesten van archaïsche culturen. Ze zijn heilig omdat ze de geest wakker maken voor andere bewustzijnsniveaus. Het zijn poorten naar een spiritueel of multidimensionaal universum.”


PSYCHEDELICA NEMEN

James Fadiman

“Voor sommige mensen is het handig om je doelen vast te stellen. Je doelen kunnen spiritueel zijn: directe ervaring hebben met aspecten van je traditie of een andere traditie, eerdere overtuigingen overstijgen, zelfs overtuigingen zelf transcenderen. Je mag hopen op een zogenaamde ‘eenheidservaring’, waarin er geen scheiding is tussen je identiteit en al het andere. Je doelen kunnen van sociale aard zijn: het verbeteren van de relaties met je partner, kinderen, broers en zussen, ouders, collega’s, vrienden en spirituele en seculiere instellingen. Je doelen kunnen psychologisch zijn: inzicht krijgen in neurotische patronen, fobieën of onopgeloste woede of verdriet.”


James Fadiman

“De vuistregel is hoe diepgaander de ervaring, hoe langer je moet wachten voordat je het opnieuw doet. Het Gilde van Gidsen stelt een minimum van zes maanden voor tussen entheogene reizen, omdat het minstens zo lang duurt voordat het geleerde en de inzichten zijn opgenomen en geïntegreerd in je leven.”


James Fadiman

“De vuistregel is hoe diepgaander de ervaring, hoe langer je moet wachten voordat je het opnieuw doet. Het Gilde van Gidsen stelt een minimum van zes maanden voor tussen entheogene reizen, omdat het minstens zo lang duurt voordat het geleerde en de inzichten zijn opgenomen en geïntegreerd in je leven.”


James Fadiman

“Zo begon een derde fase van psychedelisch onderzoek die tot op de dag van vandaag voortduurt. Terwijl in de eerste fase de ervaringen van de deelnemer meestal werden gecontroleerd en afgebakend, zelfs als ze onbedoeld waren, door de vooroordelen van de onderzoeker en de proefpersoon, en in de tweede fase meer ongecontroleerd en veelomvattender waren, lag de nadruk nu op de selectie van specifieke soorten psychedelische ervaringen en van specifieke manieren om ze te produceren en in stand te houden.”


Rick Strassman

MD

“Psychedelica laten je zien wat er in en in je hoofd omgaat, die onderbewuste gedachten en gevoelens die verborgen, bedekt, vergeten, uit het zicht, misschien zelfs totaal onverwachts, maar toch ophanden zijnde aanwezig zijn. Afhankelijk van set en setting kan hetzelfde medicijn, in dezelfde dosis, enorm verschillende reacties veroorzaken bij dezelfde persoon. Op een dag gebeurt er heel weinig; een andere dag zweef je, vol extatische en inzichtelijke ontdekkingen; de volgende worstel je door een angstaanjagende nachtmerrie. Het generieke karakter van psychedelica, een term die wijd open staat voor interpretatie, past bij deze effecten.”


Rick Strassman

MD

“Als je plezier wilt hebben, neem ze dan alleen of met vrienden mee en breng de dag door in een prachtige omgeving. Als je iets over jezelf en je relaties wilt leren, neem ze dan mee naar een therapeut. Als je je een deel van de mensheid wilt voelen, neem ze dan mee naar een concert, rave of andere grote bijeenkomsten. Als je een diepere relatie met het goddelijke en zijn creaties wilt ervaren, neem ze dan mee met een religieuze leraar, gemeenschap of in de natuur. Als je wilt bijdragen aan het onderzoek, meld je dan aan voor een wetenschappelijk onderzoek. Deze categorieën zijn enigszins willekeurig en er kunnen allerlei effecten optreden in elk van deze mogelijke instellingen; spirituele ervaringen kunnen zich bijvoorbeeld voordoen in een onderzoeksstudie en psychotherapeutische in een religieuze context.”


Stanislav Grof

“Onderwerpen zien nieuwe dimensies in het universum, hebben een sterk gevoel een integraal onderdeel van de schepping te zijn en hebben de neiging om gewone dingen in het dagelijks leven – zoals maaltijden, wandelingen in de natuur, spelen met kinderen of geslachtsgemeenschap – als heilig te beschouwen.”


Pam Kryskow

MD

“Hoewel psychedelica het potentieel hebben om een ​​effectieve therapie te zijn voor een verscheidenheid aan aandoeningen, is het in ieders belang om strategieën op te nemen voor veilig gebruik, beheerd gebruik, onthouding, niet-oordelen en het aanpakken van gebruiksvoorwaarden samen met het gebruik zelf. .”


Katherine Coder

PHD

“In mijn eerdere werk met psychedelica en ook met plantaardige medicijnen ontdekte ik dat het community-stuk enorm is. Daar is geen vervanging voor, alleen werken kan heel nuttig zijn, maar gemeenschap staat voorop.”


Jennifer Sodini

“Wanneer San Pedro je bewustzijn begint te beïnvloeden, voelt het eerst alsof er een subtiele golf van verandering optreedt, en kan het best worden omschreven als een trilling van zonlicht dat je energetisch veld binnendringt. De spirituele correspondentie van het medicijn heeft betrekking op mannelijke energieën, de energie van de zon, en dient (naar mijn persoonlijke ervaring) als een voertuig om licht te herinneren door een aanwezigheid van warmte.”


Ann Shulgina

“De lichaamschemie van elke persoon is anders. Het effect van een enkel medicijn dat mij aanspreekt, kan een ander effect hebben op iemand anders. Er is geen manier om te zeggen wat de perfecte psychedelische drug zou zijn, want het zou perfect zijn voor alleen jou.”


Natasja Pelgrom

“Een van de belangrijkste vragen die je moet stellen is altijd: waarom wil je [psychedelica proberen]? Is het omdat het hip en happening is en mensen in je omgeving het doen? Stel jezelf echt in vraag. Informeer uzelf over de gevolgen van een van de planten en psychedelica. Lees. Stel dan vragen als je wordt doorgestuurd naar een begeleider. Stel veel vragen.”


Janet Macunovich

“Pas op met gefabriceerde chemicaliën, zeker. Uw veiligheid en gezondheid op de lange termijn zijn belangrijker dan wat dan ook. Maar vergeet niet dat als je zelfs maar een dozijn verschillende planten kweekt, je omringd bent door chemie. In hun cellen creëren zelfs de meest gewone planten krachtige fungiciden, insecticiden, irriterende stoffen, balsems, hallucinogenen, kalmerende middelen, zenuwtoxines, stimulerende middelen voor celherstel, kunstaas, insectenwerende middelen… noem maar op. Behandel alle planten met respect!”


Stanislav Grof

“LSD is een katalysator of versterker van mentale processen. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, zou het zoiets kunnen worden als de microscoop of telescoop van de psychiatrie.”


Susana Bustos

PHD

“[S]inging [tijdens een ayahuasca-ceremonie] drukt een diepe communicatie uit tussen genezer en cliënt, waarbij de genezer gevoelig in contact staat met de behoeften van de cliënt […] De [cliënt] voelt dat hij/zij toegang heeft tot, wordt ontmoet en aangesproken op de kern van zijn/haar genezingsprobleem op een nieuwe manier. Hoewel het soms verontrustend lijkt vanwege zijn vreemdheid, is de perceptie dat het proces in wezen veilig is en wordt geleid door een heilzaam gevoel dat vaak een diepte, zorg en precisie met zich meebrengt die nog nooit eerder is ervaren. Dit alles ondersteunt vertrouwen en overgave.”


Beatriz Caiuby Labate (Bia Labate)

PHD

“Het idee van een plantenleraar is dat deze planten in feite wezens zijn. Ze hebben een agentschap. Ze hebben opzet. Ze leven. Deze planten zijn dus net mensen in de zin dat ze een cultuur hebben en hun eigen rituelen. Ze hebben hun eigen verwanten. Ze hebben hun eigen wensen, en zo je wilt, ook hun eigenaardigheden. Ze kunnen grillig zijn, of ze kunnen ernstig zijn. Ze kunnen troost bieden. Ze kunnen het je leren. Ze kunnen je inspireren. Ze kunnen je straffen als je hun instructies niet opvolgt.”


Françoise Barbira Freedman

“In deze ontspannen toestand [vanuit veranderde bewustzijnstoestanden] zijn lichaam en geest vrij om hun diepste impuls te volgen: om heelheid en flow te zoeken. De oplossing van innerlijke conflicten is mogelijk door toegang te krijgen tot een toestand met meer middelen dan die waarin een conflict of spanningspatroon werd gecreëerd […] De psyche streeft, net als alle natuurlijke en wilde dingen, naar evenwicht, en wanneer aandacht en geluisterd naar , zal intelligent communiceren en in de richting gaan van wat het nodig heeft om het hoogst mogelijke niveau van gezondheid te herstellen.”


MYTHEN

James Fadiman

MD

“We hebben beweringen gehoord dat LSD zich in de hersenen, het ruggenmerg en lichaamsvet vasthoudt en op latere tijdstippen – zelfs jaren later – kan weglekken om nadelige effecten te veroorzaken (zoals ‘flashbacks’, de herbeleving van sommige aspecten van de ervaring van drugsintoxicatie in afwezigheid van het geneesmiddel). Onlangs hoorden we van een geneeskundestudent dat ze dit “feit” leerde in een klas op een van de toonaangevende medische scholen van het land. Er is in de realiteit geen basis voor, want er is absoluut geen bewijs dat suggereert dat LSD voor langere tijd in het lichaam blijft.”


HEEFT U ANDERE PSYCHEDELISCHE CITATEN DIE U IN DE ONDERSTAANDE OPMERKINGEN MOET DELEN?

Magic Truffels | Utrecht Online Smart Shop Truffles | Koop Online | Microdose Bros

Buy your Magic Truffles discreetly at MicrodoseBros.com. Magic Truffles contain high quantities of visionary psilocybin. Popular varieties are available at our online store.

Follow our Instagram and our microdosing blog to keep learning about Microdosing

Learn More about Microdosing | MB Superfoods - Microdose Bros
Als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op via whats app of mail ons voor meer info. Ons Microdose Bros-team kan daar uw vragen beantwoorden.

[offering-list]