LSD en Magic Mushrooms zoals truffels, als humeur verbeteraars

How Psychedelics such as LSD and Magic Mushrooms can Improve Mood

LSD en Magic Mushrooms zoals Truffels kunnen helpen tegen depressie. Depressie, stress, angst, OCS staat ook bekend als obsessief-compulsieve stoornis, en andere psychische problemen kunnen invaliderende aandoeningen zijn die ze beïnvloeden kunnen omhullen en hun leven volledig kunnen overnemen.

Wereldwijd vele miljoenen mensen aan een depressie, en helaas heeft een groot percentage van de getroffen mensen het gevoel dat ze geen andere keus hebben dan zichzelf van het leven te beroven.

Er zijn behandelingsopties in de vorm van behandeling in therapie, therapie en voorgeschreven antidepressiva. Toch heeft recent onderzoek aangetoond dat psychedelica zoals paddo’s en LSD mogelijk de gemoedstoestand van mensen kunnen verbeteren en dienen als levensvatbare behandelingsopties voor depressie.

Onderzoekers van Yale ontdekten dat mensen die psychedelica zoals LSD of paddo’s gebruikten, meer geneigd zijn om ‘transformatieve ervaringen’ te ervaren, die zo diepgaand waren dat ze, als ze eenmaal uit ervaring kwamen, hun kijk op het leven radicaal hadden veranderd.

Werkt Psychedelica tegen Depressie?

Een recent gepubliceerde Yale-studie wijst uit dat personen die onlangs psychedelische medicijnen en stoffen zoals psilocybine gebruikten, aanhoudende verbeteringen in hun mentale gezondheid en algehele gemoedstoestand hebben opmerkten, zelfs nadat de high was afgenomen en ze weer nuchter waren. Onder psychedelica wordt verstaan LSD en Magic Mushrooms zoals Truffels.

Van psychedelica is vastgesteld dat ze de geestelijke gezondheid verbeteren en gevoelens van sociale verbondenheid versterken, waardoor ze helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen en hun humeur te verbeteren.

In de veldstudie deden experts onderzoek bij kunst- en muziekfestivals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze de aanwezigen vroegen die onder invloed waren van psychedelica, hoe ze zich voelden, wat hun recente sociale ervaringen waren en hoe hun middelengebruik er uit zag.

Deskundigen onderzochten deze personen en waren in staat om te karakteriseren wat zij het ‘nagloeien’ van psychedelische ervaringen noemden. Ze ontdekten dat diegenen die onlangs psychedelica zoals psilocybine uit paddo’s of LSD gebruikten, meer kans hadden op positieve, geestveranderende transformatieve ervaringen die zo diepgaand zijn dat ze een geheel nieuwe kijk op het leven geven.

Op hun beurt bleken deze transformerende ervaringen mensen te helpen beter met elkaar in contact te komen en om te gaan, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook hielpen bij het verbeteren van hun geestelijke gezondheid en het hen in een veel betere stemming bracht.

Onderzoekers ontdekten dat de meest uitgesproken effecten werden ervaren door gebruikers die de afgelopen 24 uur psychedelica hadden gebruikt.

Waarom andere middelen niet helpen

Wanneer mensen dat ze last hebben van stress, angst, depressie of zich gewoon somber voelen, gebruiken ze vaak zelfmedicatie met merken zoals alcohol of recreatieve drugs zoals cocaïne of opioïden. Deze ondeugden hebben echter niet dezelfde effecten als psychedelica.

In het onderzoek van Yale ervoeren de ondervraagden die geen psychedelica hadden en in plaats daarvan alcohol of andere drugs gebruikten, NIET dezelfde positieve stemmingsverandering als zei die psychedelica gebruikten. Als je bedenkt dat alcohol gevoelens van depressie en de aanmaak van stresshormonen zoals cortisolt bevordert, is dat niet verwonderlijk.

Zijn psychedelische middelen de sleutel tot een goede geestelijke gezondheid?

Het is niet heel vroeg en er is niet veel dat we niet weten over psychedelica zoals paddo’s en LSD. Desalniettemin zien de eerste er veelbelovend uit als het gaat om het gebruik ervan voor de behandeling van psychische stoornissen.

Psychedelische drugs zoals LSD en paddo’s zijn momenteel op de meeste plaatsen illegaal. Deskundigen zijn nog optimistisch dat op korte termijn zou kunnen veranderen, vooral nu er steeds meer positieve worden ontdekt.

In Nederland bijvoorbeeld, waar psychedelica gelegaliseerd zijn, nemen de psychische problemen af, en dat kan zeker geen toeval zijn.

MELD JE AAN EN ONTVANG 10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!