Waar komen Magic Truffels vandaan?

De oorsprong van magic truffels | In 1977 deed Steve H. Pollock een ongewone ontdekking nadat hij enkele paddestoelmonsters had verzameld voor zijn mobiele laboratoriumstudie. Hij had de paddestoelen wekenlang gekweekt voordat hij de vorming van kleine klontjes op het mycelium had waargenomen. Gewoonlijk lijkt het mycelium op flinterdunne spinnenwebben die in de grond zijn verspreid, maar de klontjes waren korrelachtig. Na een tijdje werden ze groter, en dat wekte zijn nieuwsgierigheid.

Steve ontleedde en bemonsterde deze klontjes om ze voor te bereiden voor bioassay, en de resultaten die hij kreeg waren veelbelovend.

Wanneer we psilocybine horen, denken we in de eerste plaats aan paddo’s. Dit zijn echter niet de enige psychoactieve delen van psilocybine bevattende schimmels. Ook het mycelium bevat psychoactieve bestanddelen. Steve ontdekte ook dat de sclerotia van Psilocybe tampanensis rijk waren aan psilocybine.

De oorsprong van Magic Truffels

Hoe veelbelovend de Psilocybe tampanensis ook is, hij heeft een nogal tragisch verhaal. Steve heeft vele jaren onderzoek gedaan om volledig te begrijpen hoe de verschillende Psilocybe soorten gekweekt moeten worden. Later maakte hij een compilatie van zijn bevindingen in een boek “Magic Mushroom Cultivation.” Dit boek, samen met “Psilocybin Mushroom Growers Guide,” veranderde de dynamiek van de Psilocybe cultivatie.

In 1977 woonde Steve het Tweede Internationale Mycologische Congres bij. Hij bracht zijn mobiele mycologisch lab mee en een andere collectie van zijn kweekgids. Aan het eind van het congres nodigde hij Lincoff (een collega mycoloog) uit op paddenstoelenjacht. Dit was toen hij een ongewone paddenstoel tegenkwam die hij niet kende. Hij kloonde deze paddestoel en maakte er een reincultuur van.

Omdat hij hem in Tampa had gevonden, noemde Steve het ongewone exemplaar Psilocybe tampanensis. Datzelfde jaar ontdekte hij nog andere Psilocybe soortenPsilocybe shultesii, Psilocybe wassoniorum, en Psilocybe armandii.

Ondanks de veelbelovende ontdekkingen van Pollock kwam er in 1981 een einde aan zijn werk. Hij verloor het leven bij een overval, wat voor iedereen als een schok kwam.

Waar groeit de Tampanensis Truffel

Er zijn twee afzonderlijke klimaatgebieden in het oostelijk deel van de Verenigde Staten. Ze hebben verschillende kleinere klimaatzones, namelijk de vochtige subtropische en de vochtige continentale zone. Psilocybe tampanensis groeit goed in de vochtige subtropische regio, van Florida tot Mexico en Texas.

De soort is schaars, met slechts een paar vermeldingen in MushroomObserver of iNaturalist. Hij groeit solitair in weiden en op zandgronden. Het beschrijven van zijn habitatvoorkeuren is moeilijk vanwege zijn schaarste. Maar paddenstoelen zijn over het algemeen saprotroof en groeien het liefst op planten die aan het ontbinden zijn.

Er is ook niet genoeg informatie over de openluchtteelt van de paddestoel. De eerste collectie was in Brandon, Florida, en dit was meer dan twee decennia geleden. De paddestoelen werden in 1996 opnieuw gezien, en de locatie was vergelijkbaar. Ook deze locatie wordt gekenmerkt door weidezandgrond.

Het uiterlijk van de Philosopher’s Stone paddestoelen

Het uiterlijk van de Psilocybe tampanensis zal je misschien niet direct verbazen omdat hij lijkt op gewone bruine paddestoelen. Hij heeft een bruine hoed, die ongeveer 2,4 cm in doorsnee is. De hoed heeft een convexe tot kegelvormige vorm met een kleine umbo. Als je je afvraagt wat dit is, het is een tepelachtig deel van verschillende Psilocybe spp.

Ze hebben ook hygrophanvormige kappen die geelgrijs worden naarmate ze uitdrogen. Bij het ouder worden worden deze kappen afgeplat en ontwikkelen ze een lichte depressie rond het middendeel.

Psilocybe tampanensis heeft ook een adnate aanhechting op zijn kieuwen omdat de kieuwen op de steel zitten. Het wordt gekenmerkt door een bruine tot donker paarsbruine verkleuring, en de randen zijn meestal lichter. De stengel van de plant is 2mm dik en 6cm lang, met wittig tot gelig vlees.

Wat zijn Magic Truffels?

Het zijn eigenlijk geen truffels, maar ze worden enkel zo genoemd vanwege hun gelijkenis met het Tuber schimmel geslacht. Magic truffels hebben geen bedwelmend aroma, en hun smaak lijkt op die van de Perigord truffels. De schimmels produceren de sclerotia vooral als bescherming tegen natuurrampen en brand. In geval van dergelijke rampen helpt het om het mycelium veilig te houden.

Verschillende Psilocybe soorten produceren ook deze sclerotia. Het gaat om P. semilanceata, P. caerulescens, en P. mexicana. Een algemene opmerking is dat de werkzaamheid van deze soorten afhangt van de groeiomstandigheden en andere factoren.

Het kweken van Psilocybe tampanensis

Veel mensen vragen meestal of het mogelijk is om de paddestoelen te kweken. Het kweken van Psilocybe tampanensis is mogelijk, en het is een geweldige manier om er veel van te oogsten. Je zult echter merken dat mensen hem voornamelijk kweken voor gebruik als magic truffels.

Zoals eerder vermeld, vormt het sclerotium zich als een beschermend element, hoewel het tijd nodig heeft om te ontwikkelen. Het kan tot 12 weken duren om ze te kweken. De kweektechnieken voor Magic Truffels zijn echter dezelfde als voor andere schimmels.

Ze worden gestart vanuit weefselkweek of sporen of korrels alvorens te worden overgebracht naar een bulksubstraat. Het mycelium laat men groeien in roggekorrels vermengd met mest of stro. Daarna laat men het achter zodat het sclerotium zich kan vormen en ontwikkelen.

Voordat je Psilocybe tampanensis gaat kweken, moet je je er altijd van vergewissen dat het niet illegaal is in jouw rechtsgebied.

Conclusie

Of je ze nu Cosmic Camote, Philosophers Stones, of Magic Truffels noemt, ze betekenen allemaal hetzelfde.

Zoals eerder gezegd, zijn er verschillende soorten Magic Truffels. De meest voorkomende soorten Magic Truffels die je tegenwoordig kunt vinden zijn Psilocybe Tampanensis, Psilocybe Mexicana, en Psilocybe Galindoi, en ze zijn allemaal voor je verkrijgbaar in de Microdose Bros winkel.

Koop je Magic Truffels discreet bij MicrodoseBros.nl. Deze Magic Truffels bevatten premium hoeveelheden psilocybine.

We hebben meer uitleg gegeven over de oorsprong van magic truffels. Wil je meer weten? Lees meer op ons blog.