Handleiding Microdoseren | Hoe Microdoseer je Truffels? Alles over het microdoseren van Psilocybine.

psilocybin molecule

Waarom deze handleiding microdoseren?

In deze Handleiding microdoseren: Hoe microdoseer je magic truffels? Deze inleidende gids over het microdoseren met Psilocybine truffels is bedoeld om het welzijn te garanderen van de personen die ervoor kiezen om deze stof op legitieme wijze te gebruiken. Waarschijnlijk heb je wel eens van microdoseren gehoord. In Silicon Valley wordt sinds een aantal jaar door creatieve mensen veel geëxperimenteerd met microdoseren. Sindsdien heeft de acceptatie van microdoseren een vlucht genomen. Heb je nog nooit van Microdoseren gehoord? Geen zorgen, want tegen de tijd dat je deze handige gids hebt gelezen zal alles duidelijk zijn. 

Waarom microdoseren?

Het kan soms verontrustend zijn om te lijden aan een gebrek aan inspiratie en motivatie, wanneer creativiteit je in de steek laat. En dat is natuurlijk nog erger als je levensonderhoud ervan afhangt! We ervaren allemaal af en toe een achteruitgang of stilstand in mentale helderheid en focus en we hebben allemaal momenten waarop we de creativiteit niet lijken te kunnen vinden om onze ideeën tot uiting te brengen. Op momenten dat onze creativiteit ons volledig in de steek laat, is het essentieel om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Dit is precies waar microdoseren bij kan helpen. 

Onder wie is microdoseren populair?

Het microdoseren van Psilocybine Truffels is populair onder muzikanten, artiesten, ondernemers, acteurs en creatievelingen in het algemeen. Het heeft zich verspreid van Silicon Valley naar steeds meer plaatsen over de hele wereld. Ook psychologen tonen steeds meer interesse in microdoseren. Deze trend lijkt zich in de nabije toekomst nog lang voort te zetten. Dit kan bijvoorbeeld gezien worden in de hoeveelheid onderzoek dat er momenteel gedaan wordt. Psilocybine truffels zijn buitengewoon nuttig als je ze gebruikt als een middel om je leven te verbeteren, je onderbewustzijn aan te boren of je creativiteit te stimuleren. Daarom hebben we vandaag deze handige gids voor je samengesteld, zodat je snel voorbereid bent en alles te weten komt over het microdoseren met Psilocybine truffels. 

Disclaimer: Het is voor ons onmogelijk op de hoogte te zijn van alle lokale/landelijke wetten op het gebied van Psilocybine. Op sommige plekken in de wereld is Psilocybine een onwettige stof. We machtigen of keuren het gebruik van deze stof niet goed wanneer het illegaal is. Lees hier meer over in onze algemene voorwaarden.

MELD JE AAN EN ONTVANG 10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!

 

Wat is microdoseren met Psilocybine truffels?

Als je ooit mensen hebt horen praten over microdoseren, maar je weet niet zeker wat het is, dan ben je hier aan het juiste adres. Microdosering is in feite het consumeren van kleine hoeveelheden psychedelica, in dit geval magische truffels, als een manier om je creativiteit te vergroten en je cognitieve functie te stimuleren of herstellen. 

Wat is Psilocybine?

Psilocybine is een in de natuur voorkomende chemische verbinding die wordt geproduceerd door meer dan 200 verschillende soorten paddenstoelen. Deze stof is verantwoordelijk voor gevoelens van euforie, hallucinaties en psychedelische trips. Psilocybine truffels zijn in feite de vruchtlichamen van ondergrondse schimmels, in dit geval bevatten Psilocybineschimmels met de werkzame stof Psilocybine. 

Hoeveel truffels neem je?

De hoeveelheden die u consumeert zijn persoonsgebonden en liggen gewoonlijk tussen een twintigste en een tiende van wat normaal gesproken een recreatieve dosis zou zijn (ongeveer 8 tot 10 gram). Microdosering kan worden gebruikt om de creativiteit te stimuleren en ideeën te vormen, omdat de psychedelica je helderder doet denken. Het kan ook worden gebruikt om psychische problemen zoals stress, angst en depressie te behandelen. De in het verleden behaalde resultaten spreken voor zich. Het effect bij microdoseren is dus sub-perceptueel. Dat houdt in dat het effect van de truffels subtiel zijn, maar toch ook voor een zeer merkbare psychische en lichamelijke verandering in je leven kunnen zorgen. 

Wordt niet high

De belangrijkste afweging van microdosering is dat het NIET wordt gebruikt als een manier om high te worden of te trippen, maar dat het in je dagelijkse routine wordt geïmplementeerd als een manier om jezelf te verbeteren. De doseringen liggen daarom vele malen lager dan een recreatieve dosis. We geven daarom in deze handleiding microdoseren stap voor stap aan hoe je het gebruikt, hoeveel je doseert, hoe vaak je doseert en hoe je dit kunt reguleren.

Hoe microdoseer je met Psilocybine truffels

Zoals eerder gezegd, doe je het microdoseren met Psilocybine truffels niet om high te worden of op ‘trip’ te gaan, maar om simpelweg je innerlijke zelf als het ware te versterken en je leven te verbeteren. De hoeveelheden die u consumeert zijn sub-perceptueel (onwaarneembaar) en daarom niet voldoende om hallucinerende effecten te hebben. Toch zal het je creativiteit versterken en je gedachtegang een beetje veranderen. 

Wat zijn truffels?

Truffels zijn in feite verharde toppen of wortels die ondergronds worden gevonden en gevormd zijn uit myceliumstrengen. Mycelium is een soort ophoping van zwamvlokken. Deze strengen zwamvlokken ontwikkelen zich niet goed vanwege slechte groeiomstandigheden. 
Er zijn verschillende soorten ‘magische truffels’, die allemaal verschillende Psilocybinespiegels bevatten. 

Hebben de truffels verschillende sterktes?

Doorgaans worden de truffels geleverd in doosjes van 15 gram en duidelijk gemarkeerd met 1 – 5, afhankelijk van de sterkte en potentie van de truffels in kwestie. Hierbij staat 0,25 milligram toename per gram voor een hoger nummer op de potentieschaal. 0.75 mg/g = 1, 1 mg/g = 2, 1,25 mg/g = 3, enzovoort. Hoe hoger het nummer, hoe sterker het effect. Deze cijfers zijn niet precies, maar toch levert typisch gezien 1 gram verse truffels tussen de 0,75 en 1,75 mg Psilocybine. 

Hoe neem je truffels in?
Het mooie van microdoseren met dit soort truffels is dat je ze op verschillende manieren kunt consumeren. De gemakkelijkste methode is om ze gewoon te kauwen en door te slikken.
Je eerste dosis.

Bij het microdoseren wordt het in eerste instantie aanbevolen om verse truffels te kopen en om te beginnen met een dosering van 0,5 gram per 3 dagen. Dit is om je tolerantie te beoordelen en jezelf te ontspannen in het microdoseringsavontuur. Nadat je duidelijk hebt wat jouw tolerantie is voor psilocybine truffels, kun je de dosering iets omhoog of omlaag bij stellen, afhankelijk van wat je wilt bereiken. Je kunt zo rustig opstarten, zodat je niet het risico loopt op een eventuele te sterke dosis of daarmee gepaard gaan slechte ervaring. 

Waar komt microdosering vandaan?

Omdat we in een tijd leven waarin sociale media en internet de neiging hebben om zo invloedrijk te zijn op ons dagelijks leven, is het gemakkelijk aan te nemen dat microdosering recentelijk is ontstaan, misschien als onderdeel van een online trend. Dat is echter helemaal niet het geval. 

Psychedelica voor medicinale doeleinden zijn terug te voeren tot de jaren vijftig. Ondanks dit, en ondanks de populariteit van psychedelica in de jaren zestig, duurde het tot voor kort dat die interesse in psychedelica vanuit een creatief standpunt weer opleefde. Deze herleving werd gestart met de publicatie van een boek van Dr. James Fadiman getiteld ‘The Psychedelic Explorer’s Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys’ in 2011. Dit boek was een uitgebreide handleiding microdoseren. Het leek in de tijd van dr. Fadiman een nieuw concept, maar het tegendeel was waar. Vanwege de verschillende voordelen die microdoseren biedt wordt er al geruime tijd over de hele wereld gemicrodoseert.

In het boek van van Dr. Fadiman werd microdosering echter voor de eerste keer formeel als een werkelijk erkende praktijk beschreven. In wezen hielp zijn boek om microdosering op de kaart te zetten. Hiermee opende hij een hele nieuwe wereld van mogelijkheden met betrekking tot psychedelisch gebruik. Bovendien gaf het boek een open, eerlijk en praktisch advies over het juiste en veilige gebruik van psychedelica. Het boek gaf feitelijke verslagen en echte ervaringen van microdosers, evenals hulp en advies voor mensen die erover dachten om het zelf te proberen. 

Naast het schrijven van een boek heeft Dr. Fadiman ook geholpen om microdosering op de kaart te zetten door middel van een Podcast-interview aan Tim Ferriss in 2015. Ferriss is een ondernemer die bekend staat om zijn zelfhulpadvies, en hij werd beroemd na de publicatie van zijn bestverkochte boek ‘The Four Hour Work Week’. Dankzij zijn werk en zijn schrijven kreeg hij veel publiciteit, wat geleid heeft tot een grote fanbase over de hele wereld. De informatie die hij geeft met betrekking tot “biohacking”, zelfhulp, spiritualiteit, zelfverbetering en de effecten van psychedelica op de psyche spreekt veel mensen aan. De recensies en reviews van zijn boeken en werk zijn dan ook lovend. De liefde voor microdoseren en aandacht voor de innerlijke zelf is daarom ook booming. 

Dankzij Ferriss ‘bereik en fanbase, hielp de Podcast om de kernboodschappen en principes uit het boek van Dr. Fadiman’s boek te herhalen. In feite betekende het dat meer mensen zich van microdoseren van psychedelica bewust werden. Niet lang na de podcast nam het aantal mensen dat experimenteerde met microdosering en magische truffels in het algemeen sterk toe, en mensen begonnen opener en eerlijker te zijn over hun ervaringen met psychedelica.

Sindsdien is microdosering breder geaccepteerd. Auteur Ayelet Waldman publiceerde in 2016 een boek met de titel ‘A Really Good Day: How Microdosing Made a Difference to my Mood, my Marriage, and My Life’. In dit boek sprak ze over haar ervaringen met het microdoseren van LSD gedurende een maand. Dit deed ze voornamelijk om om te leren gaan met verschillende fysiologische symptomen van haar menopauze, die veroorzaakt werden door veranderingen in haar hormonen.

Voordat ze aan microdosering deed, had ze naar verluidt verschrikkelijke stemmingswisselingen. Deze waren zo ernstig dat haar relatie met haar man en haar kinderen onder druk kwam te staan. Toen de eerste 30 dagen voorbij waren, voelde ze zich een stuk beter. De resultaten waren zo verbluffend dat ze publiekelijk verklaarde dat die maand haar leven veranderde. Helaas speet het haar ook, omdat ze legaal gezien niet door kon gaan met microdoseren.

Wat is de wetenschap achter microdosering met magische truffels?

Het is gemakkelijk om achterover te leunen en te beweren dat een bepaalde stof, product of verbinding dit en dat doet, maar het bewijzen van dit soort beweringen is een heel andere zaak. In deze paragraaf zullen we precies dat doen: want we zullen niet alleen kijken naar wat microdosering doet, maar ook hoe het werkt.

In de meeste landen was het tot voor kort illegaal om psychedelica te studeren, dus we weten er niet zoveel over als misschien zou moeten. Desondanks hebben we ze sinds de jaren vijftig al meer dan een halve eeuw bestudeerd, en onlangs hebben experts grote sprongen gemaakt met betrekking tot hun onderzoek naar psychedelica. Microdosering als geheel is een grotendeels onontgonnen wereld, aangezien er weinig onderzoek is gedaan naar dat specifieke onderwerp, wel weten we wat grote doseringen psychedelica met de hersenen doen.

Als we het hebben over de effecten van microdosering en psychedelica, is er één bepaalde neurotransmitter die herhaaldelijk wordt genoemd, en dat is serotonine. Serotonine is een chemische stof die de cognitieve gezondheid en functie bevordert. In werkelijkheid speelt deze neurotransmitter een sleutelrol in vrijwel alles wat we op de een of andere manier doen. Serotonine helpt te dicteren hoe we denken, hoe we ons voelen, hoe we cognitief functioneren en hoe we informatie verwerken.

Dus waarom is serotonine zo nauw verbonden met microdosering? De simpele reden is dat, vanuit moleculair standpunt, psychedelica zoals Psilocybine volgens een zeer vergelijkbare neurologische route werken en dezelfde moleculaire structuur hebben als de neurotransmitter serotonine.

Serotonine voor geestelijke gezondheidsproblemen

Geschat wordt dat 1 op de 4 mensen ooit een psychische stoornis krijgt. Veel experts zijn bang dat dit aantal feitelijk veel hoger is en dat mensen in stilte lijden uit angst voor spot.  Er heerst nog steeds een taboe rond psychische stoornissen die in de 21e eeuw niet thuis hoort, en gelukkig spreken mensen die lijden zich beetje bij beetje uit en zoeken ze de hulp die ze nodig hebben. 

Als u aan een depressie lijdt en een arts bezoekt, zal de arts u vaker wel dan niet  zonder met haar ogen te knipperen een recept voor antidepressiva voorschrijven. Begrijp ons niet verkeerd, in sommige gevallen werken deze medicijnen zeker wel, maar de bijwerkingen die ze veroorzaken kunnen zeer ernstig en extreem gevaarlijk zijn, zo niet onwenselijk.

Antidepressiva kunnen uw libido verlagen, slapeloosheid veroorzaken, uw hartslag verhogen en zelfs suïcidale gedachten en neigingen veroorzaken. Ja, je hebt het goed gelezen, een medicijn dat is ontworpen om depressie te behandelen, kan ervoor zorgen dat je je eigen leven wilt nemen. Dit vinden we bij Microdose Bros onacceptabel. Deze medicijnen, bekend als SSRI’s of selectieve serotonineheropnameremmers, zijn ontworpen om de opname van serotonine in de hersenen te helpen verbeteren om uw humeur te verbeteren. 

Psychedelica zoals Psilocybine truffels hebben een veel directere werking. In plaats van te proberen de hersenen meer serotonine te laten opnemen, bootsen ze in plaats daarvan de serotonine na en stimuleren ze een serotonine-receptor in de hersenen die bekend staat als 5-HT2A. Deze receptor, die zich in de pre-frontale cortex van de hersenen bevindt, zal resulteren in twee prominente effecten. 

Ten eerste zal het de productie van BDNF of Brain-Derived Neurotrophic Factor mogelijk maken. BDNF is als het ultieme supplement voor cognitieve gezondheid en functie, omdat het de hersencapaciteit en -functie helpt stimuleren en tegelijkertijd verbindingen en activiteit tot stand brengt. 

Ten tweede helpt de stimulatie van de 5-HT2A-receptor de glutamaattransmissie te verhogen. Glutamaat is misschien wel de meest cruciale neurotransmitter voor de gezondheid en functie van de hersenen, omdat het helpt bij het verbeteren van het leren, het geheugen en de cognitieve gezondheid en functie in het algemeen. 

Wanneer je deze twee effecten samen combineert, heb je de ultieme omgeving voor een betere mentale gezondheid. Bovendien lijken de effecten sterk op de effecten van microdosering met psychedelica. 

Communicatie is de sleutel 

Wanneer we de voordelen van psychedelica voor de geestelijke gezondheid bespreken, is het belangrijk om te vermelden dat psychedelica delen van de hersenen die normaal niet met elkaar communiceren, in staat kunnen stellen om wel met elkaar te communiceren en contact te maken. 

Dit wordt veroorzaakt doordat de psychedelica de activiteit van een gewoonlijk overbelast deel van de hersenen helpen onderdrukken, bekend als het DMN of het Default Mode Network. Dit deel van de hersenen wordt gebruikt voor veel cognitieve processen, waaronder die met betrekking tot creativiteit en zelfbewustzijn. 

Het DMN stelt de hersenen bijvoorbeeld in staat om te dagdromen, te reflecteren, gedachten en ideeën te vormen en zich te concentreren op het verleden, het heden en de toekomst. Dit is geen bewezen feit, maar er zijn aanwijzingen dat depressie, stress, angst en andere psychische problemen verband kunnen houden met een overactieve DMN. 

Deskundigen geloven dat dit kan resulteren in overdenken (liggen malen in bed bijvoorbeeld), niet in het moment leven, maar vasthangen in het verleden en je zorgen maken over de toekomst. Meestal maak je je zorgen over  zaken en dingen die niet zijn gebeurd, misschien nooit gaan gebeuren en waar je uberhaupt geen controle over hebt. 

Als je erover nadenkt, is dit volkomen logisch waarom sommige mensen merken dat ze zelfmedicatie proberen te geven met alcohol en recreatieve drugs om de DMN te onderdrukken. 

Het zit allemaal in de ‘Flow’ 

Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont, wat je persoonlijke omstandigheden zijn of wat dan ook, op een bepaald moment in je leven zul je zeker een zogenaamde ‘flow state’ hebben ervaren. Flow is eigenlijk simpelweg een moment waarop je echt in het moment leeft en een doel vervult zonder er zelfs maar over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan een voetballer die de bal aangespeeld krijgt en zonder na te denken twee verdedigers passeert voordat hij de keeper verslaat en de bal achter in het net plaatst. Door deze energie ervaart deze voetballer ‘flow’. 

Als de speler de bal aangespeeld had gekregen en een milliseconde had gepauzeerd om na te denken over hoe hij de verdedigers zou verslaan, of gepauzeerd had om zich zorgen te maken dat de doelman zijn schot zou tegenhouden, dan kan het zijn dat tegen de tijd dat hij zou spelen, de verdedigers de bal reeds van hem afgenomen hebben. 

Flow is een van de grootste dingen van het menszijn; het gaat niet alleen om mens zijn, maar ook om leven in het moment. Als je zo zelfverzekerd en bekwaam bent dat je iets als een tweede natuur kunt uitvoeren, kun je echt en eerlijk zeggen dat je flow ervaart zonder er zelfs maar aan te hoeven denken. 

Wat betreft microdosering met psilocybine truffels, is het niet wetenschappelijk of medisch bewezen dat deze verbindingen de flow in je hersenen kunnen vergemakkelijken. Echter. We weten dat gematigde doseringen van psychedelica de manier waarop de hersenen functioneren kunnen veranderen, vergelijkbaar met wat er gebeurt als je het geluk hebt een flow-toestand te beleven.

Wanneer je matige doses psychedelica consumeert, zullen je hersengolven verschuiven naar zogenaamde ‘alfa-oscillaties’. Waarom is dit belangrijk? Welnu, omdat deze alfa-oscillaties hersengolven zijn die we uitzenden wanneer we in een staat van Flow zijn. 

Zodra de psychedelica die in magische truffels worden aangetroffen de hersenen binnenkomen, bootsen ze het effect van het stofje serotonine na waar we eerder naar keken. Serotonine wordt in veel grotere hoeveelheden aangetroffen in toestanden van Flow, en dat is zeker geen toeval. Alsof dat nog niet alles was, helpen ze ook het dopaminegehalte te verhogen, wat plezierreacties uitlokt. 

Dankzij het feit dat psychedelica DMN helpen onderdrukken, kunnen delen van de hersenen die normaal niet met elkaar in verbinding stonden, nu wel communiceren. Als je al het bewijs bij elkaar optelt, lijkt dit erop te wijzen dat microdosering met kleine hoeveelheden psychedelica hersengolven en neurologische paden zou kunnen veranderen om de effecten van flow na te bootsen. 

Hoe kun je veilig microdoseren

Oké, dus het is tijd dat je microdosering gaat proberen. Hoe microdoseer je truffels? Voordat je begint met het microdoseren van Psilocybin Truffels, is het eerst van cruciaal belang om te weten hoe je veilig kunt microdoseren. Hieronder staat advies over hoe u op een veilige en effectieve manier microdoseringen kunt gebruiken.

Microdoseer eens in de drie dagen. 

Oké, dus het is tijd dat je microdosering gaat proberen. Maar voordat je je psilocybine truffels bestelt, is het eerst van cruciaal belang om te weten hoe je veilig microdoseringen kunt geven, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Hieronder staat advies over hoe u op een veilige en effectieve manier microdoseringen kunt gebruiken.

Volgens dr. Fadiman wordt het bij microdosering sterk aanbevolen om eens in de drie dagen een microdosering te gebruiken.
Dus op dag 1 wilt u microdosering en dan GEEN microdosering op dag 2 en 3. Op dag 4 herhaalt u het proces opnieuw. 

Maak notities

Bij microdosering is het ook aan te raden om aantekeningen te maken van de effecten.

Dus ga je gang en schaf een eenvoudig notitieboekje of dagboek aan, zodat je aantekeningen kunt maken.
Schrijf op hoe je je voelt, hoeveel je hebt ingenomen, hoe je de psychedelica hebt gebruikt, eventuele zorgen en al het andere dat je relevant acht voor je microdoseringstraject.
Tweemaal per week microdosering, zorg ervoor dat u zoveel mogelijk informatie opschrijft, inclusief uw emoties, stemmingswisselingen, gedrag, hoe u sliep, uw energieniveau en meer.

Volg een routine  

Een andere handige tip als het gaat om microdosering, is om een gestructureerde microdoseringsroutine te volgen. Hiermee bedoelen we dat u dezelfde doseringen op hetzelfde moment van de dag moet innemen, met hetzelfde voedsel en hoeveelheid water.

Onthoud dat het idee hier niet is om uw leven te veranderen; het is om je leven te verbeteren, dus begin geen dingen te doen die niet bij je karakter passen die je normaal niet dagelijks zou doen, alleen maar omdat je aan het microdoseren geslagen bent. Blijf bij jezelf. Zoek en behoud je eigen routine. 

Neem een “jij” -dag  

Als u voor de eerste keer een microdosering doet, zorg er dan voor dat u de hele dag voor uzelf heeft. U weet niet wat er zal gebeuren wanneer u voor het eerst een microdosering gebruikt, en het laatste dat u wilt, is een slechte ervaring hebben op het werk, in het openbaar of in een plaats of situatie waarin u zelf kwetsbaar zou zijn of misschien zelfs anderen in risico brengt.

Als u een microdosering doet, neem dan een dag de tijd om te ontspannen, tot rust te komen. Concentreer u op de dingen die u gelukkig maken en die u helpen te ontspannen en rust te voelen. 

Besteed aandacht aan dag 2 en 3 

Als u een dag niet aan microdosering doet, let dan goed op hoe u zich voelt en hoe u zich gedraagt.  Veel mensen merken dat ze de dag na een microdosis daadwerkelijk een verhoogde creativiteit en flow ervaren.  

Onthoud dat dit niets lijkt op het drinken van alcohol, dus de volgende dag heeft u geen kater. In plaats daarvan zult u er enorm van profiteren en zult u zich waarschijnlijk beter dan ooit voelen. 

Weersta de drang om elke dag te microdoseren 

Deskundigen raden u af om elke dag een microdosering te doen. Dit is voornamelijk omdat u een tolerantie voor de psychedelica zal opbouwen, vergelijkbaar met wat er gebeurt als je dagelijks overmatige hoeveelheden cafeïne drinkt. Als je eenmaal een tolerantie hebt opgebouwd, zullen de microdoseringen die je consumeert niet meer dezelfde effecten hebben, en het verhogen van de dosering kan gevaarlijk zijn. 

Het kan gevaarlijk zijn om langdurig psychedelische middelen te gebruiken. Overmatig gebruik van psychedelica is in verband gebracht met cardiovasculaire problemen. Dit is echter wel een onderzoek op het gebruik van Microdoseringen hebben vrijwel zeker niet dezelfde nadelige effecten, maar het is altijd beter om verstandig om te gaan met de middelen die u inneemt. 

We raden daarom af om elke dag te microdoseren. Op deze manier blijf het effect maximaal en loopt u geen gezondheidsrisico. 

Hoe bewaart u verse magische truffels

Het klinkt misschien alsof het vers houden van je verse magische truffels een uitdagende taak is, maar dat is het niet: in feite is het super makkelijk om ze te bewaren. Alles wat je nodig hebt is een koelkast. In de koelkast blijven je verse magische truffels houdbaar tot drie maanden. 

Als u echter besluit ze te drogen voor persoonlijk gebruik, dan kunnen ze na het drogen maximaal een jaar worden bewaard. Zorg er dus voor dat je de magische truffels op de juiste manier in de koelkast bewaart, of droogt als je wil dat ze langer meegaan. 

MELD JE AAN EN ONTVANG 10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!

Blijf lezen

Voor meer informatie over hoe te microdoseren, de voordelen van microdoseren en hoe je truffels bewaart, lees ons blog.