Een uitgebreide gids over hoe te microdoseren met Magic Truffels

Ik heb verschillende aspecten van microdoseren behandeld op dit blog, maar in dit artikel laat ik je zien hoe je moet microdoseren met magic Truffels. Lees verder om de juiste manier te ontdekken om bewust, effectief en veilig te microdoseren.

Voordat we in de details duiken, moet je weten wanneer microdoseren afgeraden wordt. Dit zijn enkele van de gevallen waarin je beter niet kunt microdoseren:

 • Microdoseren in combinatie met drugs zoals lithiumcarbonaat, tramadol of alcohol
 • Wanneer je jonger bent dan 18 jaar
 • Als u aan het afbouwen bent van een anti-angst medicijn of antidepressiva
 • Wanneer je kleurenblind bent
 • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • In extreme levenssituaties zoals rouw

 

Volgens het Fadiman Protocol, ik zal je het protocol in dit artikel laten zien. Je kunt er echter, naar eigen voorkeur, nog wijzigingen in aanbrengen. Een belangrijk ding om op te merken is dat het Fadiman Protocol het meest populaire schema voor microdosering blijft.

Het protocol probeert microdosers te helpen, zodat ze kunnen genieten van de effecten op hun dagelijks leven. Fadiman Protocol volgt een 3-daagse cyclus proces over vier tot acht weken.

Microdoseringsprotocol:

 • Eerste dag: Eerste microdoseringsdag
 • Tweede dag: Overgangsdag
 • Derde dag: normale dag
 • Vierde dag: tweede microdoseringsdag

 

Te volgen stappen bij microdoseren

Microdoseren gaat verder dan alleen het Fadiman Protocol kennen. Je moet ook begrijpen welke stappen je moet volgen, en ik heb de tijd genomen om deze stappen hieronder uit te leggen.

Stap 1: voorbereiding op microdosering

Het belangrijkste om te begrijpen voor iedereen is hoe je de microdosis nauwkeurig afmeet. Het is het beste om bij microdosering vloeibare of gedroogde stoffen te gebruiken in plaats van verse producten. Hiermee garandeer je de consistentie bij het afmeten van elke dosis.

Bij het afmeten van je microdosis raad ik aan een elektrische weegschaal te gebruiken die in twee decimalen kan meten. Begin met de kleinste dosis en bouw deze geleidelijk af op elke microdoseringsdag.

In Nederland kun je gemakkelijk magic truffels kopen, omdat er een paar verkopers zijn. Een van de plaatsen waar je kant-en-klare magic truffels kunt krijgen is onze smartshop. Meer details hierover vind je hieronder.

De aanbevolen dosis voor magic truffels is 0,2 tot 1,0 gram, verse microdosering truffels zijn 0,5 tot 2,0 gram, en gedroogde magic paddo’s zijn 0,1 tot 0,3 gram.

Stap 2: De eerste microdosis

Het advies is om de eerste microdosis te nemen op een dag dat je niets te doen hebt. Neem de microdosis voor 10 uur ‘s ochtends en op een lege maag in, om sneller het effect te voelen. De meeste mensen ervaren een toename van hun energieniveau, daarom is het beter om ‘s morgens te beginnen. Het kan ook zijn dat je ‘s nachts niet kunt slapen als je later op de dag/ middag met de microdosis begint.

Als je de dosis heel sterk voelt, kun je ook andere symptomen krijgen. Deze omvatten rusteloosheid, verwarring, hoofdpijn, of gebrek aan concentratie. U moet weten dat je geen trip kunt ervaren van een kleine dosis. Je moet wel in staat zijn om te navigeren door de ervaring die je krijgt, en hier is hoe je dat doet:

 • Ontspan en mediteer
 • Verzet je niet tegen de ervaring
 • Maak een wandeling
 • Probeer ademwerk
 • Luister naar muziek

 

Je moet ook weten hoe je omgaat met gevallen van onaangename lichamelijke reacties. Dit is wat je moet doen:

 • Bepaal de oorzaak van de lichamelijke reactie. Misschien reageer je op een hoge dosis of op een heel andere stof.
 • Probeer je te verbinden met het gevoel dat je krijgt. Zoek een manier om je te concentreren op en te zitten met het gevoel.
 • Doe een zelfonderzoek naar het gevoel dat je krijgt.
 • Onthoud dat alles hoofdpijn en andere lichamelijke reacties kan veroorzaken.

 

Wat het ook is, de ervaring zal je zelfbewustzijn bijbrengen en je leren hoe je in verschillende situaties moet handelen.

Stap 3: Hou een dagboek bij over het microdoseren

Dit is heel belangrijk, vooral als het je eerste microdoseringservaring is. Het loont om een dagboek bij te houden waarin je je gevoelens, inzichten en observaties vanaf je eerste microdoseringsdag noteert. Dit is een strategie om dagelijks bij jezelf na te gaan wat voor veranderingen je ervaart. Met het dagboek kun je je observaties gemakkelijk omzetten in bruikbare verbeterpunten.

Daarnaast kun je vastleggen wat je dagelijkse dosis is. Zo kun je terugslaan en reflecteren op de effecten in relatie tot de hoeveelheid. Indien gewenst kun je hierna je dosis verhogen of verlagen.

Stap 4: Creëer Subtiel Bewustzijn

Dag 2: Overgangsdag

Je hoeft niet te microdoseren op de dag na je eerste dosis. De tweede dag wordt de overgangsdag genoemd. Dit komt omdat de stoffen tot twee dagen in het lichaam en de hersenen blijven. Het is belangrijk dat u zich bewust blijft van deze dagen, vooral wat betreft gedachten, ervaringen en gevoelens. Vergeet ook niet om aantekeningen te maken van je ervaringen op de tweede dag en ze toe te voegen aan je dagboek.

Stap 5: Het Lichaam Resetten

Dag 3: Normale dag

Naar verloop van tijd kun je een tolerantie opbouwen voor de actieve stof Psilocybine in de truffels of Paddo’s. Daarom is ook een dag waarop je niet microdoseert belangrijk, omdat de stof dan niet actief is in het lichaam. Door normale dagen toe te voegen aan je microdoseringsroutine voorkom je dat er na verloop van tijd tolerantie ontstaat. Het stelt je ook in staat onderscheid te maken tussen overgangsdagen en normale dagen.

Stap 6: Het vinden van een goede plek.

Dag 4: Tweede microdoseringsdag

Overweeg om op de vierde dag weer te microdoseren, met een dosis zoals op de eerste dag. Bij microdosering is het moeilijk om je perfecte dosis te bepalen. Omdat elk persoon anders reageert op microdoseren is het onmogelijk om een advies te geven voor de hoeveelheid die je moet nemen. Natuurlijk kan er grofweg gezegd worden dat een microdosis kleiner is dan 1 gram. Zodra jij je perfecte dosis hebt gevonden die bij jou past en de meeste voordelen oplevert, dan wordt dat ook wel de `sweet spot´ genoemd. Deze is voor iedereen anders.

Microdosering zou je sociale interacties en dagelijkse activiteiten niet in de weg mogen staan. Je weet dat je je sweet spot hebt gevonden als je de stof kunt voelen en door kunt gaan met andere activiteiten.

Hier zijn enkele indicatoren die je helpen te weten wanneer je je sweet spot hebt gevonden:

 • Als je vergeet dat je een microdosis hebt genomen gedurende de dag
 • Je begint een gevoel van moeiteloosheid en verwondering te voelen terwijl je doorgaat met je activiteiten
 • Je zit en denkt na en concludeert dat het een geweldige dag was.

 

Ongeacht de situatie, moet je je bewust worden van de stof en het effect ervan op je systeem.

Stap 7: Creëer een evenwicht

Dag 5 tot 30

Microdoseren blijft een van de krachtigste middelen die je kunt gebruiken. Dit betekent echter niet dat je dagelijks moet gaan microdoseren. Onthoud altijd dat minder altijd meer is, en psilocybine tot 48 uur in het lichaam blijft. Met dat in gedachten kan microdosering er toe leiden dat je lichaam tolerantie ontwikkelt. Het zal uiteindelijk een gewoonte worden waar je moeite mee kunt krijgen. Zie het als koffie drinken en hoe het een gewoonte kan worden.

Wanneer microdosering een gewoonte wordt, wordt het moeilijk te controleren. Het zal na verloop van tijd je gedrag gaan beïnvloeden en zelfs je productiviteit, stemming en creativiteit. Maar door het Fadiman’s Protocol te volgen, kun je gemakkelijk voorkomen dat je tolerantie ontwikkelt.

Naast het volgen van het microdoseringsprotocol is het ook aan te raden om minstens een maand lang pauzes in te lassen. Dit zal je ook helpen om psychologische gewenning te voorkomen. Een van de redenen om dit te doen is dat er niet veel onderzoek is gedaan naar de langetermijneffecten van microdosering.

Conclusie

In dit artikel hebben we het Fadiman Protocol besproken. Het Fadiman Protocol zorgt ervoor dat je veilig kunt microdoseren. Door dit protocol te volgen, kun je genieten van alle voordelen van microdoseren en voorkomen dat je tolerantie ontwikkelt. Microdoseren volgens een protocol zal er voor zorgen dat je geen negatieve effecten ondervindt van de stof die je aan het microdoseren bent.

Als je wilt beginnen met microdoseren met magic truffels, raad ik je aan om magic truffels te gebruiken vanwege hun krachtige effecten en voordelen. Bij Microdose Bros bieden we verschillende soorten Magic Truffels aan. Ze omvatten Psilocybe Tampanensis en Psilocybe Mexicana, en Psilocybe Galindoi.

Koop je magic truffels discreet bij MicrodoseBros.nl Deze magic truffels bevatten hoge hoeveelheden visionaire psilocybine.

Bezoek voor meer informatie ons blog om meer te leren over Microdoseren.