De Paul Stamets Stack is een microdoseringsprotocol. Het is ontworpen om de algehele gebruikerservaring te verbeteren bij het gebruik van magische truffels, Lion’s Mane-paddenstoelen of items die psilocybine bevatten.

Mensen kiezen om verschillende redenen voor psychedelische microdosering. De meest populaire opties zijn om het bewustzijn te verkennen, de creativiteit te vergroten of het bewustzijn te vergroten. Als je je favoriete item inneemt op 1/20e van een normale dosis, is de high-stakes-ervaring mogelijk zonder een hele psychedelische trip.

De MicrodoseBros dringen er bij iedereen op aan om hun eigen due diligence te doen over de effecten en risico’s van producten die ze kiezen om in te nemen. Er kan interactie zijn met de medicijnen die u neemt, daarom is het van het grootste belang om voorzichtig te zijn en veilig te blijven.

De Stamets Stack is een specifiek microdoseringsprotocol. Paul Stamets heeft zes boeken geschreven die bijdragen aan de informatie en bewustwording van psilocybine, maar vanwege zijn opleiding wordt hij beschouwd als een amateur-mycoloog.

Stamets heeft vier decennia ervaring in het werken met en het bestuderen van medicinale schimmels.

the Paul Stamets Stack | A protocol for microdosing

Wie is Paul Stamets?

Paul Stamets zegt dat zijn filosofie “myco-diversity is biosecurity” is. In plaats van naar oerbossen, vooral die in het noordwesten van de Verenigde Staten, te kijken als houtkap, zegt hij dat hun schimmelgenoom een onschatbare waarde heeft.

Stamets werd geboren in Ohio. Hij begon zijn carrière als houthakker voordat hij zich interesseerde voor mycologie, waaraan hij zijn overleden broer dankt voor het inspireren van zijn passie. Hij is voornamelijk autodidact en heeft alleen een bachelordiploma van Evergreen State College.

Stamets heeft een eredoctoraat ontvangen van de National University of Natural Medicine in Oregon.

Zijn uitgangspunt met betrekking tot psilocybine-producten is dat elke gewoonte een uniek immuunsysteem creëert. Hij gelooft dat magic truffels en paddo’s dienen als een “cellulaire brug” tussen de twee werelden.

Door het evolutionaire spoor van mensen en schimmels te vergelijken, gelooft Stamets dat nieuwe combinaties binnen het microbioom tot verschillende unieke voordelen kunnen leiden.

Stamets geeft uitgebreid lezingen over het leefgebied, de productie en het medicinaal gebruik van schimmels. Zijn doel is om het respect en begrip van mensen voor de organismen die onder onze voeten bestaan, te verdiepen.

Het doel van Stamets is om zoveel mogelijk voorouderlijke soorten paddenstoelen te behouden en tegelijkertijd ongerepte bossen en bossen te beschermen. Terwijl Paul dit werk op zich neemt, is hij ook op zoek naar manieren om het leven te verbeteren door de verbindingen in magische truffels en paddo’s op unieke en productieve manieren te gebruiken.

Paul Stamets Microdosing Protocol for neurogenesis
Paul Stamets Microdosing Stack

Wat is de Paul Stamets Stack-methode?

De Paul Stamets Stack-methode gebruikt drie componenten voor een succesvolle microdoseringservaring.

 

Stamets ontwierp deze specifieke stapel omdat hij denkt dat het de interactie van psilocybine met het menselijk lichaam verbetert. Hij gelooft zelfs dat magische truffels en paddo’s meerdere voordelen kunnen bieden, hoewel er geen medisch onderzoek is om zijn hypothesen te bevestigen.

Dat betekent dat de beweerde potentiële medische voordelen niet geverifieerd zijn, maar Stamets zegt dat psilocybine verschillende potentiële voordelen zou kunnen bieden. De resultaten variëren van verbeterde creativiteit tot minder angst.

Stamets gelooft zelfs dat zijn stapelmethode de effecten van veroudering op de hersenen kan bemiddelen. Dat komt omdat de combinatie bedoeld is om te dienen als een noötropisch protocol om het menselijk bewustzijn te ontwikkelen.

Het is essentieel om te onthouden dat microdoses van magic truffels of paddo’s niet hetzelfde zijn als die van een “lage” dosis. De eerste optie levert een subperceptuele ervaring onder de intoxicatiedrempel, tussen 1/10e en 1/20e van een standaardhoeveelheid.

Daarom is microdoseren mogelijk terwijl je bezig bent met je dagelijkse routine.

Bij een lage dosis kunnen er waarneembare psychedelische effecten zijn die uw interacties met psilocybine zouden veranderen.

Stamets meningen zijn niet klinisch geverifieerd.

Welk klinisch onderzoek ondersteunt microdosering?

Hoewel de potentiële gezondheidsvoordelen van het gebruik van psilocybine opwindend zijn, ontbreekt het klinische onderzoek dat de vermoedelijke resultaten bevestigt nog steeds. Dit probleem is te wijten aan een bijna wereldwijde beperking op het gebruik van magische truffels of paddo’s.

Het meeste gepubliceerde werk over microdosering vond plaats sinds 2013. Een onderzoek waarbij laboratoriummuizen werden onderzocht, ontdekte dat de dieren een aangeleerd PTSD-achtig trauma konden overwinnen na inname van producten die psilocybine bevatten.

Een andere voorlopige studie uit 2019 wees uit dat er genoeg belofte was in psilocybine als we naar de voor- en nadelen ervan kijken, dat het voldoende aanvullend onderzoek rechtvaardigde.

Een eenvoudige zoekopdracht kan tal van accounts uit de eerste hand vinden die spreken over de voordelen van microdosering, hoewel die informatie niet altijd verifieerbaar is.

Wat zit er in de Stamets-stapel?

De Stamets Stack heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan. Naarmate er meer informatie naar buiten komt door onderzoek of persoonlijk gebruik, werkt hij de processen bij waarvan hij denkt dat ze het meest effectief zijn bij het gebruik van magische truffels of paddo’s.

Een blik op de verschillende octrooiaanvragen van Paul Stamets laat zien hoe actief hij het afgelopen decennium op dit gebied is geweest.

Stamets gelooft dat psilocybine, Lion’s Mane-paddenstoelen en niacine beter samenwerken dan alleen vanwege het entourage-effect dat ze creëren. Het is vergelijkbaar met wat mensen zeggen te ervaren bij het nemen van cannabisproducten.

Hier is een nadere blik op het stapelproces van Paul Stamets.

1. Lion’s Mane-paddenstoelen

Lion’s Mane is ook bekend als Hericium Erinaceus. Het is een gezwollen witte paddenstoel die kan uitgroeien tot een buitengewone grootte. Als je hem in het wild ziet, lijkt de paddenstoel bijna alsof hij een baard aan het ontwikkelen is.

Paul Stamets noemt Lion’s Mane graag de ‘intelligentiepaddenstoel’. Hij gelooft dat het mensen slimmer kan maken als ze het regelmatig consumeren. Toch is er meer informatie nodig voordat er op dat gebied conclusies kunnen worden getrokken. Deze claims zijn niet geverifieerd door de Nederlandse en Europese voedselveiligheidsafdeling. Lees de disclaimer voor meer info en handige links naar lokale Nederlandse en EU-wetgeving.

Het voordeel van Lion’s Mane-paddenstoelen in de Stamets Stack is dat het relatief goedkoop en legaal is. Je kunt het online kopen of bij een plaatselijke natuurvoedingswinkel.

Stamets voegt het toe aan zijn huidige stapelprotocol omdat hij gelooft dat het de langetermijneffecten van psilocybine versterkt. In een toespraak in 2020 zei hij dat Lion’s Mane het vermogen om neurogenese te veroorzaken versterkt.*

*Hoewel Paul Stamets een expert is op dit gebied, is er in de wetenschappelijke literatuur steeds meer bekend over de gezondheidsvoordelen van verschillende botanische kruiden, specerijen, paddenstoelen en planten. Verklaringen over de mogelijke voordelen van dit nieuwe superfood worden momenteel beoordeeld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), die nog niet is goedgekeurd. Het is daarom verstandig om altijd zelf onderzoek te doen.

Lees meer over voedselveiligheid op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Disclaimer

Supplementen zijn geen vervanging voor een gezonde en gevarieerde voeding. Verklaringen over voedingssupplementen zijn niet bedoeld om een ​​ziekte of gezondheidstoestand te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Raadpleeg altijd uw arts of verzorger bij de behandeling van een aandoening. Meer informatie over voedingswaarden en verschillende voedingsgroepen vindt u op www.voedingscentrum.nl.

buy mini mexicana truffles

Om de voordelen van het stapelprotocol te maximaliseren, raadt Stamets aan om het mycelium van de Lion’s Mane-paddenstoel te gebruiken in plaats van het vruchtlichaam.

2. Magic Truffels of Paddo’s

Magic truffels of paddo’s zijn verantwoordelijk voor de psilocybine in de Stamets Stack.

De verbinding zelf is niet verantwoordelijk voor psychoactieve effecten. Dat proces vindt plaats in de lever wanneer psilocybine wordt omgezet in psilocine. Het nemen van een volledige dosis van de magische truffels of paddo’s is verantwoordelijk voor de geestverruimende effecten.

Mensen gebruiken deze items al eeuwenlang, waarbij ze vaak de magische truffels en paddo’s in spirituele ervaringen verwerken.

Eén theorie suggereert zelfs dat vroege mensen paddo’s vonden en ze consumeerden, waarbij de regelmatige opname van de psilocybine hielp om een ​​snelle hersenexpansie te vormen.

Het klinische onderzoek naar magic truffels en paddo’s is dat het zich richt op macrodosering. Dat betekent dat als een standaarddosis 1g is, iemand in plaats daarvan 2g tot 5g zal nemen als het product.

In de Stamets Stack wordt een dosis van 0,1 g aanbevolen. Als iemand de effecten van de verbindingen op dat niveau kan voelen, is het mogelijk om te dalen tot 0,05 g.

Paul Stamets zegt dat hij tot 0,5 g gebruikt omdat het lichaam in de loop van de tijd tolerantie ontwikkelt, zelfs wanneer de data en tijden worden gevolgd die bij het protocol horen.

Naarmate de dosering hoger wordt, is het cruciaal om te onthouden dat de kans op het ervaren van psychedelische effecten ook toeneemt.

3. Niacine

Vitamine B3, of nicotinezuur, helpt het menselijk lichaam om voedselcalorieën om te zetten in bruikbare energie. Het speelt ook een rol bij de gezondheid van de huid, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel van een persoon.

Stamets neemt niacine op in zijn stapelprotocol omdat hij gelooft dat deze vitamine het vermogen van het lichaam verbetert om de verbindingen uit magische truffels of paddo’s op te nemen.

De aanbevolen dosering in de Paul Stamets Stack-methode is 100 mg tot 200 mg.

Die hoeveelheid is beduidend hoger dan de dagelijkse aanbevolen waarde van 16 mg per dag voor mannen en 14 mg voor vrouwen.

Lees hier meer in het Nederlands (voedingscentrum), of hier (Harvard) in het Engels.

Wanneer mensen niacine in hogere doseringen gebruiken, kan dit een onaangenaam flushing-effect veroorzaken. De vitamine kan tot 30 minuten lang tintelingen in de ledematen, nek en gezicht veroorzaken, samen met roodheid van de huid.

Dit effect treedt op omdat niacine een vaatverwijdende eigenschap heeft. Naarmate er meer bloed door de haarvaten van het lichaam stroomt, wordt de huid rood.

Sommige mensen melden dat ze warmtesensaties, jeuk en algemeen ongemak voelen tijdens de eerste opname.

Wanneer u de niacine voor de Stamets Stack gebruikt, wilt u de niet-flush-versie van de vitamine vermijden. Die optie komt meestal zonder nicotinezuur, maar in plaats daarvan genoegen te nemen met inositolhexanicotinaat (een andere versie van de vitamine).

Zoals bij de meeste nieuwe protocollen, is het concept van laag beginnen, langzaam gaan en zo blijven een uitstekende plek om te beginnen. Hoewel 100 mg nog steeds flushing kan veroorzaken, zullen de ongewenste bijwerkingen van de vitamine niet zo intens zijn.

In ruil daarvoor krijg je wat volgens Stamets een betere distributiefactor is voor de psilocybine, omdat hij vindt dat de niacine de verbinding efficiënter door het hele lichaam verdeelt.

Sommige mensen mogen geen hogere niveaus van niacine gebruiken zonder eerst een medische professional te raadplegen. Reeds bestaande aandoeningen zoals leverziekte, alcoholisme en vitaminegevoeligheid hebben mogelijk geen baat bij de Stamets Stack-methode.

Hoe vaak moet iemand de Stamets-stapel nemen?

Paul Stamets raadt mensen aan om zijn stapelprotocol vijf dagen en twee vrije dagen te gebruiken om de voordelen ervan te maximaliseren.

Door een rustperiode te nemen, is het vermogen van het lichaam om toleranties te ontwikkelen niet zo sterk.

Een standaard microdoseringsprotocol met behulp van magic truffels kan zijn om het product een dag in te nemen, de volgende twee dagen vrij te nemen en dan de dosering op de vierde dag te herhalen.

Als de door Stamets aanbevolen verhouding van 5:2 niet goed voelt, kun je proberen om op vier opeenvolgende dagen microdosering te doen terwijl je drie dagen vrij neemt.

Als de 4:3-verhouding niet helpt, kunt u de dagen in de week waarop u de Stamets-stack neemt, afwisselen. Sommige mensen geven om verschillende redenen de voorkeur aan een om de dag regime.

Het is aan u om te bepalen hoe lang u het doseringsprotocol wilt volgen. Sommige mensen zeggen dat ze de Stamets Stack voor onbepaalde tijd gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan een tolerantie-reset van maximaal vier weken na microdosering gedurende ongeveer twee maanden.

Je zult weten wat goed voelt als je eenmaal aan dit proces begint.

Waarom denkt Stamets dat de stapelmethode werkt?

Paul Stamets verwijst naar verschillende onderzoeken die aantonen dat psilocybine een verlengstuk is van de op mensen gebaseerde angstreactie. Hij is van mening dat dit proces extra neurologische paden creëert wanneer een persoon wordt geconfronteerd met een bedreigende situatie.

Door ‘de hersenen middelen te geven’, wordt het volgens Stamets mogelijk voor de nieuwe neurologische paden om coping-mechanismen te creëren. De magische truffels of paddo’s die in het stapelprotocol worden genomen, zouden het empathie vergroten en de moed bevorderen.

Stamets suggereert ook dat het samen nemen van Lion’s Mane en psilocybine-producten bestaande neurologische schade kan herstellen, hoewel er geen medisch bewijs is om die bewering te staven.

Disclaimer over de Paul Stamets Stack-methode

De Stamets Stack is geen medisch goedgekeurd protocol. Het is niet bewezen of bedoeld om gezondheidsvoordelen te bevorderen, een aandoening te genezen of een ziekte te behandelen. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijke voordelen van psilocybine aan de gang is, zijn de mogelijke risico’s van het gebruik van magic truffels of paddo’s met Lion’s Mane en niacine onbekend.

De Stamets Stack-aanbeveling voor doseringen van niacine overschrijdt ver de aanbevolen dagelijkse waarde.

Daarom is deze informatie alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Vervang deze inhoud niet door medisch advies of professionele behandeling. Wanneer u de Stamets Stack gebruikt, gebruikt u de producten op eigen risico met de volledige wetenschap dat het geen goedgekeurde medische behandeling is voor welke aandoening dan ook.

Bij Microdose Bros bieden we toegang tot de ingrediënten die je nodig hebt voor een succesvolle Stamets Stack. Als u zijn protocol wilt volgen, volgt onze formule het recept tot op de letter met een microdoseringsgids om u te helpen de gewenste resultaten te bereiken.

Microdoseren werkt alleen als je besluit het te proberen, en de Paul Stamets Stack-methode is een gemakkelijke manier om te beginnen.

Microdosing | Utrecht Online Smart Shop Truffels | Koop Magic Truffels Online – Microdose Bros

Koop je truffels online en discreet bij de MicrodoseBros.nl. Magische Truffels bevatten hoge hoeveelheden psilocybine.

Wil je meer weten over hoe je microdoseert? Lees erover in ons blog.

.
Bezoek voor al je vragen onze Instagram pagina voor meer info. Ons team staat voor je klaar ze te beantwoorden!