Psilocybine en borstvoeding

Het woord “psychedelica” roept typisch een beeld op van een uitgebreide trip vergezeld van krachtige hallucinaties. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is microdosering in de huidige tijd heel anders dan dat. Tegenwoordig zijn psychedelica niet langer beperkt tot hippies en experimentele 20-jarigen. Ook ouders beginnen de geheime geneugten van psychedelisch ouderschap te ontdekken, vooral nieuwe moeders. De impact van psilocybine op hun manier van opvoeding is misschien wel de meest diepgaande van allemaal. Van de algemene voordelen van microdosering tot het beheersen van postpartumdepressie, helpen psychedelica nieuwe moeders om op fascinerende nieuwe manieren contact te maken met zichzelf en hun pasgeborenen.

Wat is microdoseren?

Microdosering is wanneer individuen kleine hoeveelheden van een medicijn consumeren, meestal een psychedelische stof, die te weinig is om zichtbare effecten te veroorzaken (ook bekend als een volledige trip), meestal ongeveer 5% van een conventionele dosis. Hoewel zichtbare effecten van de psychedelica misschien niet aanwezig zijn, hebben onderzoeken aangetoond dat een enkele microdosis effectief is om veranderingen op cellulair niveau aan te brengen en zelfs neurale verbindingen in de hersenen te herstellen. Ondanks de kleine hoeveelheid die wordt geconsumeerd, zijn er aanwijzingen dat microdosering enkele van dezelfde voordelen kan opleveren als therapie met een volledige dosis zonder de ernstige en vaak schadelijke hallucinerende effecten teweeg te brengen. Als het goed wordt gedaan, kunnen de effecten en voordelen van microdosering enorm zijn.

Wat te verwachten als je gaat microdoseren?

Er zijn veel redenen waarom men microdosering als een vorm van behandeling zou kunnen zoeken en zien. Deze redenen kunnen variëren van het verbeteren van iemands kwaliteit van leven tot het overwinnen van trauma. Er is een grote kans dat microdosering via psilocybine binnenkort conventionele antidepressiva zal vervangen. Of dat er een keuze geboden wordt op traditionele geneesmiddelen zoals antidepressiva. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de ongelooflijke voordelen die individuen ervaren bij het opnemen van:

 • Verbeterde stemming en een sterker gevoel van optimisme
 • Een drastische afname van de angstniveaus
 • Verhoogde focus en minder concentratieproblemen
 • Motivatie en hogere niveaus van energie
 • Minder sociale angst en betere omgang met relaties
 • Meer creativiteit in hun denkprocessen
 • Betere slaapkwaliteit
 • Verbeterd zelfvertrouwen en mentale kracht
 • Vermindering van de symptomen van depressie
 • Een groter gevoel van eigenwaarde
 

Hoewel ieders ervaring zal variëren tijdens microdosering, hebben positieve reacties vooralsnog de voorhand. Gebruikers merken op dat de kwaliteit van het leven positief beïnvloed wordt bij inname van Psilocybine op regelmatige basis. 

Moederschap & Microdosering

Moeder zijn kan een zware baan zijn met enorme verantwoordelijkheden en een achtbaan van emoties, vooral voor nieuwe of jonge moeders. In een poging om alles in evenwicht te brengen, wordt “Psychedelic Parenting” een meer mainstream en gedocumenteerd fenomeen naarmate het legaliseren van paddenstoelen aan populariteit wint.

Om hun persoonlijk welzijn en opvoeding te verbeteren, wenden moderne ouders, in het bijzonder moeders, zich tot een levendiger alternatief door middel van microdosering. De praktijk stelt een moeder in staat haar verantwoordelijkheden te behouden terwijl ze ook in staat is om voor zichzelf te zorgen. Voor velen is psilocybine een levensader geworden van persoonlijk en ouderlijk zorgbeheer toen andere keuzes de mentale en emotionele spanningen van het ouderschap niet verlichtten, en sommigen zeiden zelfs dat het hen betere ouders maakte vanwege hun ervaringen terwijl ze dit deden, waaronder:

 • Op de juiste manier omgaan met de angst voor de veiligheid van hun kind en het schuldgevoel van de moeder, evenals de mogelijke depressie die gepaard gaat met het stichten van een gezin.
 • Nieuwe moeders met een verhoogd gevoel van overbezorgdheid jegens hun kleintjes geven toe dat het hen ervan weerhield hun angstige gedachten af te dalen.
 • Microdosering hielp moeders een sterker gevoel van verbondenheid met hun kinderen te voelen, en echt te genieten van de tijd die ze met hen doorbrengen op een dieper niveau.
 • Moeders die zachtaardig ouderschap toepassen, melden dat ze hierdoor hun kinderen met een meer sympathieke blik zien en een betere controle over hun zenuwen krijgen.
 • Veel moeders wendden zich tot microdosering van psychedelische paddenstoelen nadat hun postpartumdepressie niet was verdwenen en meldden een significante verbetering.
 • Veel vrouwen die een toegewijde relatie hadden, toonden een diepere relatie met hun partner en vertrouwen in hun vaardigheden als ouders.
 

Hoewel de voordelen van microdosering van moeder tot moeder verschillen, zijn er bepaalde aspecten waarover ze het allemaal eens lijken te zijn. Microdoseren gaat niet per se over het najagen van een high of het toevoegen van een bepaald element van opwinding aan hun dagelijkse routines. Veel van de moeders wenden zich tot het voor het tegenovergestelde motief, om goed te blijven en voldoende te functioneren om door te gaan met hun gebruikelijke taken-ingevulde dagen.

breastfeeding-microdosing 

 

Microdosering heeft me zeker geholpen om op zo’n welgevormde manier tot het moederschap te komen dat ik het gevoel had dat ik meteen een boost van optimisme kreeg”  – zei een moeder.

De effecten van psychedelica bij het overwinnen van postpartum depressie

De evolutie in de studie van psychedelica, met name de effecten van psilocybine, heeft een definitief punt bereikt waarop onderzoekers de onmiskenbare voordelen ervan kunnen bewijzen. Onlangs produceerde Yale een onderzoek waarin werd aangetoond dat een enkele dosis psilocybine niet alleen de neurale verbindingen in de hersenen verbetert, maar ook nieuwe groei van deze verbindingen stimuleert die verloren zijn gegaan door depressie.

Voor moeders die aan postpartum depressie lijden, wordt doorgaans ook een schuldgevoel geassocieerd omdat de chemicaliën in de hersenen zijn uitgeschakeld. Door microdosering kunnen moeders nu sneller herstellen van postpartum depressie en de symptomen op een meer natuurlijke en langdurige manier verlichten.

Psychedelica en borstvoeding

Het feit dat microdosering van psychedelica veel moeders helpt die lijden aan een hardnekkige postpartumdepressie, roept een andere vraag op: is microdosering veilig tijdens het geven van borstvoeding?

Er is een reden waarom het moeilijk is om een duidelijk antwoord te krijgen; het is onethisch om de gezondheid van een baby op het spel te zetten om het onbekende effect van een bepaalde stof te bestuderen. Hoewel de algemene aanbeveling is om te wachten tot de baby volledig gespeend is, lijkt dat voor sommige moeders die aan postpartumdepressie lijden een heel leven op zichzelf.

Na het krijgen van een kind lijdt ongeveer 11% van de moeders en 4% van de vaders aan hun geestelijke gezondheid. Symptomen van postpartumdepressie (PPD) zijn onder meer gevoelens van hopeloosheid, prikkelbaarheid, gebrek aan interesse in dagelijkse activiteiten, onvermogen om vreugde te ervaren, slapeloosheid, uitputting, zelfmoordneigingen, geheugenproblemen en concentratieproblemen. Deze symptomen zijn niet alleen van invloed op de moeder, maar ook op hun echtgenoot en hun kind als ze onbeheerd worden achtergelaten. Door microdosering kunnen nieuwe ouders hun depressieve gevoelens in evenwicht brengen, terwijl ze toch enig gevoel van aanwezigheid in het leven van hun gezin behouden.

Veel moeders zijn ook niet bereid om de voordelen van borstvoeding te laten vallen, zelfs als dit ten koste gaat van hun geestelijke gezondheid, wat de vraag oproept: is afscheid nemen van microdosering tijdens het geven van borstvoeding de enige optie voor nieuwe moeders?

Dit is wat we momenteel weten over psilocybine en borstvoeding:

 • Psilocybine wordt beschouwd als de veiligste optie bij microdosering, omdat het de kortste halfwaardetijd heeft van gewone psychedelica. Binnen 24 uur na inname wordt verwacht dat het grootste deel van psilocybine en psilocine uit het lichaam is geëlimineerd.
 • Wachten tot de tijd van vijf halfwaardetijden is verstreken voordat borstvoeding wordt gegeven, vermindert de aanwezigheid van de stof in moedermelk en wordt als veiliger beschouwd, maar is ook niet helemaal zonder risico.
 • Sommige moeders melden met succes microdosering tijdens het kolven om hun melkvoorraad te evacueren totdat de tijd van 4 tot 5 halfwaardetijden van de psychedelica is verstreken.
 • Kiezen voor moedermelk als donor om alle twijfels die gepaard gaan met microdosering weg te nemen, is een andere optie geworden voor moeders die microdosering gebruiken, hoewel soms duur en niet beschikbaar.

Maar microdosering tijdens het geven van borstvoeding is niet vrij van risico’s, dus hier zijn dingen om in gedachten te houden:

 • De langetermijneffecten van paddo’s op baby’s zijn nog niet onderzocht, dus het is niet bekend of microdosering kan leiden tot afwijkingen in de groei of normale ontwikkeling van een baby.
 • Als u zich in een gebied bevindt waar psychedelica niet gelegaliseerd zijn, kunt u gecriminaliseerd worden en uw kind uit uw zorg halen.
 • Het wordt afgeraden om microdosering toe te passen als u zich in een gebied bevindt waar psychedelica niet volledig zijn gelegaliseerd, omdat het u terughoudender maakt om professionele medische zorg te zoeken wanneer dat nodig is
 • Raadpleeg altijd uw arts of huisarts voordat u medicijnen gebruikt die een risico kunnen vormen voor uw baby
 

De waarheid is dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat alle aspecten van microdosering gebaseerd zijn op keiharde wetenschappelijke proeven en onderzoeken, vooral als het gaat om de gezondheid van vrouwen en het proces van moederschap. Door de geschiedenis heen, in veel inheemse culturen, consumeren moeders echter veilig psychedelica tijdens het geven van borstvoeding, zonder enig stigma en met de adequate gezondheid en emotionele ondersteuning die ze nodig hebben.

Hoewel veel moeders kunnen melden dat ze veilig microdoseren tijdens het geven van borstvoeding zonder nadelige gevolgen voor hun kind, moet u er rekening mee houden dat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden die van persoon tot persoon verschillen, en het is het beste om medische begeleiding aan uw zijde te hebben om u te vertellen wanneer of als je je zorgen moet maken.

Mini Mexicana Microdose Bros Next Steps

Hoewel klinische proeven met MDMA en ketamine behoorlijk wat aandacht krijgen in de onderzoeksgemeenschap, en verschillende staten nu psilocybine hebben gelegaliseerd, zal het waarschijnlijk jaren duren voordat recreatief gebruik van die medicijnen gepaard gaat met geformaliseerde doseringen of certificeerbare kennis van hoe nieuwe moeders kunnen de ongelooflijke voordelen van psilocybine tot wasdom komen.

Until then, only you know what is best for you and knowledge is power. To learn more about microdosing and to find out what the best route for your journey may be, check out the rest of microdosebros for more information.

Magic Truffles | Utrecht Online Smart Shop Truffles | Buy Online – Microdose Bros

Buy your Magic Truffles discreetly at MicrodoseBros.com. Magic Truffles contain high quantities of visionary psilocybin. Popular varieties are available at our online store.

Follow our Instagram and our microdosing blog to keep learning about Microdosing

Learn More about Microdosing | MB Superfoods - Microdose Bros
Als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op via whats app of mail ons voor meer info. Ons Microdose Bros-team kan daar uw vragen beantwoorden.

 

Referenties

https://www.insider.com/moms-microdosing-magic-mushrooms-psilocybin-say-makes-them-better-parents-2021-8

https://doubleblindmag.com/psychedelics-and-breastfeeding/