Paddo’s alleen doen: Solo Trippen op Psychedelica

Solo Trippen op Psychedelica | Paddo’s in je eentje doen biedt een geweldige ervaring, maar velen weten niet de juiste manier om dit pad te bewandelen.

Om te beginnen moet je weten dat er niet één juiste manier is om een psychedelische ervaring op te doen. Misschien associeer je paddo’s met een sociale of leuke ervaring. Mensen associëren het ook met een reis onder begeleiding van een gids, spirituele groep, of gemeenschap.

Maar moet je hiervoor deel uitmaken van een groep? Er zijn risico’s verbonden aan het alleen doen van paddo’s. Echter, psychonauten nemen psychedelica of paddo’s alleen vanwege de behoefte om een ander bewustzijn te verkennen zonder emotionele of sociale input.

Solo Trippen op Psychedelica goed idee?

Volgens Chaia Moon vereist het alleen doen van paddo’s wat diep nadenken. Chaia Moon is een mindset en integratie consultant die mensen helpt door psychedelische reizen. Mensen die erover denken om hun bewustzijn te verkennen, stellen vaak vragen als: Wat heb ik aan een solotrip? Hoe kan ik mezelf aarden tijdens deze reis?

Momenten waarop je paddo’s beter niet alleen kunt doen

Als het aankomt op trippen met paddo’s, wordt aan nieuwelingen over het algemeen aangeraden om met een lage dosis te beginnen en het langzaam aan te doen. In zo’n scenario komt microdoseren goed van pas. Met microdoseren wordt het een stuk makkelijker om te wennen aan het effect van paddo’s of truffels. Je raakt zo vertrouwd met de verandering in gemoedstoestand die het teweeg brengt. Microdoseren kan ook helpen om je lichaam voor te bereiden op een lage tot gematigde dosis.

De aanbevelingen voor mensen die door een moeilijke levensfase gaan zijn anders. Voorbeelden van deze levensfasen zijn het verlies van een dierbare, ouder worden, echtscheiding of huwelijk. Zulke mensen wordt geadviseerd tot 90 dagen te wachten met het nemen van een psychedelicum. Dit is vooral omdat je zintuigen in deze periode op hun hoogtepunt zijn en vaak overgestimuleerd zijn. Daarom is het beter om het lichaam tot rust te laten komen en te reguleren alvorens te beginnen met psychedelische therapie of inname.

Trippen op een grote dosis tijdens een mentale crisis verhoogt het risico op ongewenste ervaringen die je verder kunnen destabiliseren. Wanneer je in een crisis verkeert, kun je het beste hulp zoeken bij een steungroep of een psychedelische gids raadplegen. Op die manier kun je snel weer tot rust komen.

Mensen met een verleden van verslaving, schizofrenie, depressie, angst of bipolaire stoornis kunnen het beste steun krijgen tijdens de reis of trip. Deze aandoeningen betekent niet dat iemand niet alleen kan trippen, maar het is het beste om dit in een gezonde gemoedstoestand te doen.

Raadpleeg altijd je arts voordat je alleen gaat trippen, vooral als je medicijnen op recept gebruikt. Op die manier kun je mogelijke interacties of contra-indicaties vermijden.

De ervaring van het nemen van Paddo’s in je uppie

De ervaring die mensen hebben met paddo’s is niet altijd hetzelfde. Als je het in de juiste dosis neemt, zal de psilocybine je perceptie van dingen veranderen. Je zult dingen anders gaan zien en voelen. In sommige gevallen kun je een verhoogde creativiteit, ego-dood, euforie, spirituele of mystieke ervaring ondergaan. Paddo’s gebruiken in een groep is een manier om te genieten van een ander soort sociale ervaring en binding.

Waarom je paddo’s alleen zou moeten doen

Laagdrempeligheid is een van de kritieke punten van het alleen paddo’s doen. Als je alleen paddo’s gaat doen, hoef je je geen zorgen te maken over het maken van een schema met een gids, groep, of medetrippers. Het is jouw keuze om de juiste dag en tijd te bepalen om te trippen.

Voor iemand met sociale angst of iemand die op zoek is naar een ervaring in zijn eentje, kan solo trippen als heel ondersteunend en comfortabel ervaren. Daarnaast kun je zelf bepalen of je ongekleed of gekleed wilt zijn als je solo tript.

Mensen die veel ervaring hebben met paddo’s zullen solotrippen als cathartisch en helend ervaren. Dit is de mening van Chaia Moon.

Daarnaast kunnen de eraring van anderen geen invloed op jouw ervaring uitoefenen waneer je alleen tript. Met iemand anders paddo’s nemen kan de ervaring die je krijgt aanzienlijk beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld paddo’s neemt met iemand die een bad trip heeft, is de kans groot dat jij er ook een hebt.

Maar als je paddo’s neemt met iemand die het naar zijn zin heeft of blij is, zul jij het ook naar je zin hebben. Maar als je alleen gaat paddo’en, heb je volledige controle over het soort ervaring dat je krijgt.

Nadelen van alleen paddo’s gebruiken

De resultaten van een Global Drug Survey uit 2021 laten zien dat psilocybine een van de veiligste psychoactieve stoffen is. Dat verandert echter niets aan het feit dat psychedelica onvoorspelbaar zijn. Daarom kan het innemen van paddo’s in hoge doses verschillende uitdagingen met zich meebrengen.

Deze uitdagingen kunnen bestaan uit lichamelijk ongemak, angst, paranoia, misselijkheid, of desoriëntatie. Het nemen van paddo’s in je eentje kan het risico op deze uitdagingen verhogen. Je veiligheid moet altijd een prioriteit voor je zijn als je alleen trippen overweegt.

Hiervoor heb je een veiligere omgeving nodig om alleen te trippen. Dit kan een afgesloten tuin, huis, of een andere omgeving zijn waar je bekend mee bent.

Een van de grootste nadelen van het alleen paddo’s nemen komt voort uit de onmogelijkheid om je gesteund of veilig te voelen. Er kan zich een situatie voordoen waarin je steun nodig hebt, maar die misschien niet krijgt omdat je helemaal alleen bent.

Wat doe je als je besluit alleen te gaan trippen maar het gevoel hebt dat je wat extra steun nodig hebt? Ik zou aanraden om iemand in de buurt te hebben als je alleen op reis gaat. Dat kan een goede vriend of een familielid zijn. Je hoeft die persoon alleen maar te vragen om naast je te blijven tot je klaar bent.

Zo kun je met een gerust hart solo gaan trippen.

Voorbereiden op een solo trip

Je alleen voorbereiden om te gaan trippen op paddo’s is vergelijkbaar met de voorbereiding om te gaan trippen in een groep, maar er zijn een paar verschillen. De veiligheidseisen voor mensen die ervoor kiezen om alleen te gaan trippen zijn hoger dan voor mensen die dit in groepsverband doen.

Je moet in ieder geval de volgende vragen beantwoorden voor jezelf, wanneer je ervoor kiest om te solo trippen.

  • Hoe garandeer je je emotionele veiligheid als er zich een uitdagende ervaring voordoet?
  • Wie zal je naar huis brengen als je ver van huis bent?
  • Hoe kun je hulp krijgen in tijden van problemen?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die je moet beantwoorden als je alleen paddo’s gaat gebruiken.

Een andere belangrijke overweging is de dosering die je gebruikt. Als je alleen tript, kies dan niet voor een heroïsche dosis. Ik raad je aan een lage dosis te gebruiken als je alleen bent.

De volgende zaken zijn ook belangrijk wanneer je overweegt om een solo trip te gaan doen.

Overweeg je setting en set

Set verwijst naar de gemoedstoestand of een stemming, terwijl setting de omgeving beschrijft waar je besluit te gaan trippen. Setting en set zijn essentiële factoren om te overwegen voordat je begint met paddo’s.

  • Kies een dag waarop je het gevoel hebt dat je goed uitgerust en gezond genoeg bent.
  • Praat met een betrouwbare vriend over je plannen en zorg dat hij of zij in de buurt is.
  • Het kan zijn dat je extra steun nodig hebt, en zij kunnen je daarbij helpen.
  • Ga niet op een vreemde plaats op pad.
  • Eet een lichte maaltijd een paar uur voordat je gaat paddoën.
  • Zet uw telefoon en andere elektronica uit
  • Het laatste waar je voor moet zorgen is toegang tot eventuele hulpdiensten voor het geval het nodig is.

De solo paddo trip doorstaan

Neem voordat je gaat trippen de tijd om na te denken over wat voor soort ervaring je wilt. Misschien wil je duidelijkheid over een kwestie, een belangrijke beslissing, of een andere reden. Een andere reden kan zijn dat je alleen alles wilt ervaren wat bij paddo’s komt kijken.

Wat het geval ook is, het is van vitaal belang dat je aandacht besteedt aan je gevoelens. Laat ze door je heen gaan en zich op verschillende manieren uiten. Je zult moeten luisteren naar de wijsheid van binnen en aandacht moeten besteden aan deze inzichten totdat het een deel van jou is geworden.

Omgaan met een uitdagende paddo reis

Er zijn een paar ongemakkelijke ervaringen die je kunt krijgen tijdens het Solo Trippen op Psychedelica. Dit omvat fysiek ongemak, desoriëntatie, paranoia, angst, en misselijkheid. Je moet er klaar voor zijn om met deze situaties om te gaan als je solo tript. Enkele hulpmiddelen die je nodig hebt zijn positieve zelfpraat, journaling, meditatie en mindfulness technieken, yoga, en ademwerk.

Neem altijd tijd vrij

Dit is belangrijk om te doen voor, tijdens en na elke trip. Het doel is om voldoende tijd te nemen om volledig vrij door de psychedelische ervaring heen te gaan. Zo zit je niet op de klok te kijken of je zorgen te maken omdat je nog ergens heen moet.

Het is het beste om een dag vrij te nemen van elke vorm van verplichtingen die je hebt. Zo kun je genoeg tijd besteden aan de paddo trip om de volledige ervaring te ervaren. Herstellende slaap is ook belangrijk gedurende deze tijd.

Neem dus vrij. Plan tijd om echt te kunnen grounden.

Van alles wat we hierboven hebben vermeld, is één belangrijk ding om op te merken dat microdosering een vitale rol speelt. Je kunt meer te weten komen over microdosering in onze blog sectie op Microdose Bros. Daarnaast hebben we ook verschillende Magic Truffels voor je beschikbaar in onze Web Shop.

De soorten truffels die wij bieden zijn: Tampanensis, Galindoien Mini-Mexicana

Lees meer over truffels, trippen en microdoseren op ons blog.